:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: INVISIBLE HEROES
PERSBERICHT: INVISIBLE HEROES
Bron: Lumière - Datum: 2020-11-01 - Geplaatst door: Werner
INVISIBLE HEROES

De Finse diplomaat Tapani Brotherus die zijn carrière, vrijheid en leven riskeerde. Invisible Heroes, gebaseerd op een waargebeurd verhaal! Finse politieke thriller vanaf 30 november beschikbaar op DVD.

Invisible Heroes laat het nooit eerder vertelde waargebeurde verhaal zien van Tapani Brotherus die in 1973 in Chili zijn eigen leven riskeerde om duizenden Chilenen te redden van de Pinochet-dictatuur. De serie ontving de prijs voor Beste Fictieserie in 2019 bij Prix Europa en heeft een glansrol voor Mikael Persbrandt (Beck, The Hobbit: The Desolation Of Smaug). Het meeslepende verhaal over de onzichtbare moedige helden tijdens de staatsgreep in 1973 is vanaf 30 november verkrijgbaar op DVD.

Synopsis
1973, Santiago, Chili. Op 11 september dat jaar pleegt generaal Augusto Pinochet een staatsgreep om de verkozen president Salvador Allende te verstoten, dit is het begin van een militair regime. Vanaf die dag rijden tanks in de straten van Santiago, worden mensen in het holst van de nacht van hun bed gelicht en worden tegenstanders gevangen genomen of doodgeschoten. Tapani Brotherus (Pelle Heikkilä), een Finse diplomaat, bevindt zich in de Chileense hoofdstad en raakt geïnspireerd door de Zweedse ambassadeur Harald Edelstam (Mikael Persbrandt) om in te gaan tegen het officiële Finse beleid om neutraal te blijven. Wanneer politieke vluchtelingen over de muren van zijn domein klimmen op zoek naar bescherming, besluit hij samen met zijn vrouw en een collega diplomaat te strijden voor hun idealen. Ze zijn bereid hun leven te riskeren om dat van duizenden anderen te redden.

Invisible Heroes is een spannend en indringend verhaal over de oorlog in 1973, vechten voor je idealen en opkomen voor je medemens.
Cast: Ilkka Villi, Mikael Persbrandt, Pelle Heikkilä, Sophia Heikkilä, e.a.
Regie: Alicia Scherson, Mika Kurvinen
Scenario: Manuela Infante, Mika Kurvinen, Tarja Kylmä
Producent: Kaiho Republic, Parox.
Herkomst: Finland, Chili, 2020
Speelduur: 6 x 52 min.
Taal: Fins, Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16/9
Audio: Dolby Digital 5.1
UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron