:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #40
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #40
Bron: DVD Info - Datum: 2020-11-11 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe aflevering van Cineweetjes. Nu al zijn we benieuwd hoeveel keer we de woorden “corona” en “uitstel” zullen gebruiken. In ieder geval zijn de bioscopen in België op slot en dat betekent uiteraard dat de meeste ogen weer gericht zullen zijn op de streamingdiensten die met het Covid-virus (willen of niet) een meer dan aardige bondgenoot gevonden hebben. Maar goed, hier is het nieuws. Er komt een vijfde film in de Insidious-reeks en niemand minder dan hoofdrolspeler Patrick Wilson gaat die regisseren. De nieuwste Insidious-telg speelt zich tien jaar na Insidious: Chapter 2 af.Niemand die het weet maar volgens de Star Wars-regisseur George Lucas zal de bioscoopervaring er in de toekomst helemaal anders uitzien. Er zullen minder cinema’s overblijven, en ze zullen ook groter en luxueuzer zijn en een kaartje zal vlug rond de vijftig tot honderdvijftig dollar gaan kosten, aldus George.
 Netflix heeft in Amerika een prijsstijging doorgevoerd, een gewoon abonnement waarmee je op twee schermen tegelijk kan kijken kost daar nu 13,99 dollar in plaats van 12,99 dollar.
 Er komt maar geen einde aan de onnodige remakes. Binnenkort verschijnt bijv. de nieuwe versie van The Craft en nu is er ook een remake van The People Under The Stairs van Wes Craven aangekondigd. Net als bij Candyman is ook Jordan Peele producent van dienst.
 Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir die we kennen van de filmpodcast Klokslag 12 hebben een groot deel van de opnames van de allereerste Vlaamse found-footagehorrorfilm Duyster afgerond. De première wordt in het voorjaar van 2021 voorzien. De film gaat over drie studenten die een documentaire willen maken over Johannes Duyster, de vroegere stadsbeul van Antwerpen.
 


 
De Vlaamse filmwereld rouwt om VRT-filmjournalist en filmkenner Ward Verrijcken. Filmward zoals we hem kennen, overleed vorige week op zevenenveertigjarige leeftijd. Ward begon destijds als filmjournalist van De Rode Loper na eerst voor Het Laatste Nieuws te hebben gewerkt. Op de sociale media brachten verschillende collega’s en mensen een eerbetoon aan Ward Verrijcken die er als geen ander in slaagde om filmkennis te verspreiden zonder elitair te zijn. We zullen je wekelijkse filmpraatjes missen, Ward.
 Vorig week stond Come Play van Steven Spielbergs productiehuis Amblin op de eerste plaats in de Amerikaanse box-officelijst, ook al was dat maar met 3,15 miljoen dollar. De rest van de top 5 wordt nog steeds aangevoerd door Honest Thief, The War With Grandpa en Tenet.In de reeks "films die een serie worden" lijken we ook Baz Luhrmanns Australia met Hugh Jackman en Nicole Kidman te mogen toevoegen. Ten minste dat beweert The New York Times toch. De serie zou vanaf volgend jaar op de Amerikaanse streamingdienst Hulu te zien zijn en Luhrman zou eraan meewerken.
 Johnny Depp heeft van de rechter geen gelijk gekregen voor de rechtszaak die hij aanspande tegen The Sun die een artikel plaatste waarin Depp beschuldigd werd van partnergeweld tegen zijn ex-vrouw Amber Heard. De rechter ging zelfs zo ver door te stellen dat Depp de term ‘wife beater‘ verdient. De acteur gaat in beroep en tegelijkertijd heeft Depp in de VS Heard voor de rechtbank gedaagd omdat ze in The Washington Post eveneens beschuldigde van losse handjes. Insiders gaan ervan uit dat hiermee de carrière van Depp afgelopen is.Eddie Hassell die we vooral kennen van The Kids Are Alright en het daarna met rollen in mindere tv-series moest stellen is voor het appartement van zijn vriendin verschillende keren in de maag geschoten. Kort nadien overleed de acteur.
 De nieuwe film van Rupert Sanders die eerder al Snow White And The Huntsman en Ghost In The Shell maakte, wordt een Vietnam-drama. Tot nu tekenden Tom Hardy, Tye Sheridan ,Stephan James , Bill Skarsgård , Pete Davidson, Ashton Sanders , Martin Sensmeier, Moises Arias en Angus Cloud present.
 Harrison Ford is ondertussen 78, maar er zit een grote kans in dat er in 2022 een vijfde film van Indiana Jones komt. Ondertussen zijn er op het net volop speculaties wie voor een reboot van Indiana Jones zou kunnen zorgen. De meest voorkomende namen zijn Chris Pratt en Bradley Cooper.
 De website BuzzFeed waagt zich voor het eerst aan een film. Dat wordt 1UP, waarin het personage Vivan Lee het sportteam op haar universiteit verlaat vanwege seksistisch gedrag van haar team. De rol van Vivan Lee wordt gespeeld door Ellen Page en dat is voor ons reden genoeg om er naar uit te kijken. De film wordt geregisseerd door Kyle Newman die vooral bekend is door het maken van muziekclips.
 Gus Van Sant heeft weer een opmerkelijk project. Voor Guccifest, een online evenement van 16 tot 22 november dat georganiseerd wordt door het modehuis, zal hij een reeks van zeven kortfilms regisseren en daarin zullen we namen als Harry Styles en Billie Eilish zien.
 We hebben het iedere week wel over de releasedatum van Wonder Woman 1984. Er zijn volop geruchten aan de gang dat de film verkast zou worden naar 2021, en wel naar het weekend van 4 juni, maar daardoor zouThe Conjuring: The Devil Made Me Do It dan weer van datum verhuizen. Wie kan nog volgen? Ook Disney kondigde aan dat ze de actiekomedie Free Guy met Ryan Reynolds Death On The Nile naar volgend jaar verplaatsen. Anyway, tot volgende week!
 Laten we maar afsluiten zoals we begonnen dan is de cirkel enigszins rond. Met uitstellingen dus. Disney heeft opnieuw twee films opgeschoven: Free Guy met Ryan Reynolds en Death On The Nile. Dat betekent dat Wonder Woman 1984 de enige blockbuster is die nog in 2020 een bioscooprelease zal krijgen. Als ook dat doorgaat, tot volgende week!
 


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron