:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #41
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #41
Bron: DVD Info - Datum: 2020-11-16 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe week en dus nieuwe cineweetjes, ideaal als verpozing na al het zien van het machogedrag in het Witte Huis denken we dan. We hadden het verleden week al voorspeld en het is nu realiteit, het lijkt over and out voor Johnny Depp. De acteur werd beschuldigd van partnergeweld en dat heeft ook zijn gevolgen voor de Fantastic Beasts-franchise. Depp die er de slechterik Grindelwald in speelt mag van Warner Bros. zijn biezen pakken. Er wordt momenteel naar een nieuwe acteur gezocht om Grindelwald te vertolken. Ondertussen zijn trouwe fans een petitie gestart om hem terug te krijgen.Hopelijk wordt het geen overkill, maar Disney gaat zich volop toeleggen op het maken van Star Wars-series. Momenteel is men bezig aan het tweede seizoen van The Mandalorian, en men praat nu ook om een serie te maken over Boba Fett!
 Zal Spiderman ook in werkelijkheid de wereld redden? Nou ja, het kan. Tijdens de opnames van de nieuwe Spider-Man riep Tom Holland via Instagram de mensheid op om een mondmasker te dragen. Holland grapte: “Draag een masker. Ik draag er twee.”
 Of het er ooit van zal komen is iets anders, maar Alan Ruck die de rol speelt van Cameron, de beste vriend van Ferris Bueller (Matthew Broderick) in Ferris Bueller’s Day Off droomt luidop van een sequel. Ruck grapte evenwel onmiddellijk dat de setting nu wel eens dat van een rusthuis zou kunnen zijn. Een andere sequel die aan het broeden is en waar wij de slaagkansen toch iets groter van inschatten is die van Wedding Crashers. Het brein achter dit plan: regisseur David Dobkin die ook het origineel bedacht.
 Zin in wat zombies? New York Will Eat You Alive is een nieuwe zombiefilm die gebaseerd is op de digitale comic Zombie Brother en niemand minder dan Colin Firth zal de hoofdrol spelen. Het verhaal is zombie-basic: in een Amerikaanse grootstad veranderen mensen in zombies nadat het drinkwater besmet is geraakt.
 Je bent een die hard Bond-fan en je hebt dertig miljoen dollar in je spaarvarken? Wel, hier is de deal van je leven. De villa van Sean Connery aan de Franse Rivièra die gebruikt werd als locatie voor Never Say Never Again, de laatste film met Connery als James Bond, staat voor dit bedrag te koop.
 De Amerikanse box-office wordt deze week aangevoerd door Let Him Go met Kevin Costner en Diane Lane. In de top 5 noteren we ook Come PlayThe War With GrandpaHonest Thief en nog altijd Tenet ook al gaat het “maar” om 905.000 dollar.
 Hoe cool zou dat geweest zijn! Via een brief uit 1958 heeft men ontdekt dat Stanley Kubrick van plan was om Doctor Zhivago te verfilmen met Kirk Douglas. Na een briefwisseling met auteur Boris Pasternak kwam er uiteindelijk niets van terecht, en zou de film in 1965 verfilmd worden door David Lean.
 Na Honest Thief tekent Liam Neeson alweer voor de zoveelste actiefilm. Deze keer wordt het Retribution van Nimród Antal wat een Engelstalige remake is van de Spaanse film El Desconocido, die in 2015 in zijn thuisland een superhit was en acht Goyas (de Spaanse Oscars) veroverde. De film gaat over een man die samen met zijn gezin in de wagen zit en ontdekt dat er een bom aan boord is.
 Arthouse- regisseur Abel Ferrara weet van geen ophouden. Na Siberia, de totaal niet te begrijpen film met Willem Dafoe, werkt het enfant terrible van de Amerikaanse cinema nu al aan nieuwe film. Deze keer wordt het een oorlogsthriller Zeros And Ones, en met Ethan Hawke in de hoofdrol.
 Michael Bay zoekt het iets kleiner op qua producties. Zijn volgende wordt de actiethriller Ambulance en daar zal Jake Gyllenhaal de hoofdrol in spelen. De film gaat over twee broers die een ambulance stelen met daarin een vrouwelijke ambulancier en een kritieke patiënt aan boord.
 Volgend jaar kun je Matthias Schoenaerts samen met Joel Kinnaman, Maika Monroe en Ryan Phillippe zien in Brothers By Blood. De film werd eerder de wereld ingestuurd als The Sound Of Philadelphia en is gebaseerd op de roman Brotherly Love van Pete Dexter.
 Céline Sciamma die internationaal doorbrak met de arthouse-hit Portrait De La Jeune Fille En Feu is begonnen aan de opnames van haar Petite maman. Voorlopig wil Sciamma nog niet zeggen waar het over gaat, wel staat vast dat ze weer zal samenwerken met DOP’er Claire Mathon, die met Portrait De La Jeune Fille En Feu de César voor Beste Cinematografie won.
 Een slecht idee als je het ons vraagt, maar dat zal Dwayne Johnson er niet van weerhouden om een reboot van The Scorpion King te maken, de spin-off van The Mummy Returns. Het scenario wordt geschreven door Jonathan Herman die in de kijker liep met Straight Outta Compton.
 Als de cinema’s niet open mogen of kunnen, dan doe je het maar online doen zoals het Gentse Art Cinema OFFoff dat op vrijdag 13 maart via het net een gratis voorstelling toont van Nightcleaners, wat een documentaire van The Berwick Street Collective uit 1975 is. De film werd geselecteerd door de feministische activiste Silvia Federici en wordt ook daar haar ingeleid.
 Het ziet er naar uit dat Paul Greengrass’ western News Of The World met Tom Hanks buiten de VS niet in de cinema te zien zal zijn. Momenteel overlegt Universal met Netflix voor een eventuele verkoop aan de streamingsdienst.
 Mel Gibson zal binnenkort dan weer te zien zijn in de nieuwe actie-thriller Dangerous. Naast hem staan Scott Eastwood, Tyrese Gibson, Famke Janssen en Kevin Durand. En daarmee zit onze taak erop, tot volgende week.
Recent nieuws van dezelfde bron