:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2020
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-11-23 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES DECEMBER 2020

De maand beginnen we met de blockbuster Greenland waarin Gerard Butler zijn gezin moet weten te redden van een allesverwoestende kometen-regen die het einde van de beschaving zal inluiden. Daarnaast staat er in de eerste week Madre op het schema, een ijzersterk en onvoorspelbaar psychologisch drama over een moeder en haar verdwenen zoon. In het alom geprezen en Oscar genomineerde Corpus Christi presenteert een jonge delinquent zich in een dorpje als de nieuwe priester en zet zo het dorp op stelten met zijn niet al te orthodoxe handelingen. In Sybil besluit een psychiater haar praktijk te sluiten zodat ze terug kan keren naar haar eerdere carrière als schrijfster, tot er zich een laatste klant aanmeldt.

Deze maand komt de blockbuster Unhinged met een psychopathische Russell Crowe ook beschikbaar voor België. In de nieuwe verfilming van het wereldberoemde The Secret Garden, ontdekken twee vereenzaamde kinderen een magische tuin. Deze keer met een magische Dixie Egerickx, Colin Firth en Julie Walters. In Summerland krijgt schrijfster Alice tijdens WOII ongewild de voogdij over een schuchter jongetje. Door deze confrontatie komen onderdrukte emoties en geheimen toch weer aan de oppervlakte. In het beklijvende The Swerve wordt de kijker meegetrokken in het emotionele en psychische verval van familievrouw en lerares Holly.

Eindigen doen we dit gruwelijk jaar met hoe kan het ook anders een regelrechte horrorfilm, The Rental. Een groep vrienden neemt intrek in een groot vakantiehuis maar komen er al snel achter dat ze voortdurend in de gaten worden gehouden.

MADRE

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit, maar wordt tegelijkertijd het verleden ingetrokken als ze de Franse tiener Jean tegenkomt die haar in zijn voorkomen sterk doet denken aan haar zoon. Hun contact maakt veel los bij henzelf en iedereen om hen heen.

Madre is een nagelbijtend psychologisch drama van de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, El Reino) en de bewerking van zijn bekroonde en Oscargenomineerde korte film (Madre, 2017).

Regie: Rodrigo Sorogoyen
Cast: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl
Releasedatum dvd: 2 december 2020.

GREENLAND

Wanneer een naderende wereldwijde catastrofe de mensheid dreigt te vernietigen heeft John Garty (Gerard Butler) slechts vier dagen tijd om zijn gezin in veiligheid te brengen. Terwijl de klok genadeloos tikt en de maatschappij wanhopig vervalt in chaos moet hij alles uit de kast halen om zijn familie van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen. Opkomend regisseur Ric Roman Waugh (Angel Has Fallen) en producent Basil Iwanyk (John Wick) werken samen met Gerard Butler in deze rampenfilm.

Regie: Ric Roman Waugh
Cast: Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 december 2020. (Enkel beschikbaar voor Belgie)

CORPUS CHRISTI

Geïnspireerd door echte gebeurtenissen. Terwijl hij zijn straf voor een tweedegraads moord uitzit in een gesloten jeugdinstelling, ervaart Daniel een religieuze roeping maar door zijn criminele verleden zal hij nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij in een plattelandsdorp onterecht als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan om zich daadwerkelijk als hun nieuwe parochiepriester op te werpen.

Regie: Jan Komasa
Cast: Bartosz Bielenia, Eliza Rycembel, Aleksandra Konieczna
Releasedatum dvd: 9 december 2020.

SIBYL

Psychotherapeut Sibyl neemt het besluit om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door Margot, een jonge gepassioneerde actrice die flink in de problemen zit en bij Sibyl smeekt om een afspraak. Margot is bezig met nieuwe filmopnames en heeft een affaire met haar tegenspeler Igor van wie zij nu zwanger is. Igor zelf is getrouwd met de regisseuse van de film. Sibyl raakt steeds dieper verwikkeld in het leven van Margot en wordt hierdoor geconfronteerd met haar eigen woelige verleden. Gefascineerd door de verhalen neemt zij de gesprekken op en werkt stiekem aan haar nieuwe roman. Als Margot Sibyl ook nog eens vraagt om naar Stromboli te komen voor het einde van de opnames, dreigen alle grenzen tussen Sibyl en haar patiënt te vervagen, evenals de scheidslijn tussen Sibyl’s verbeelding en de realiteit. Sibyl is een film van regisseur Justine Triet met in de hoofdrollen Virginie Efira (Le Grand Bain), Adèle Exarchopoulos (La Vie D’Adèle), Gaspard Ulliel (Juste La Fin Du Monde), Sandra Hüller (Toni Erdmann) en Niels Schneider (Un Amour Impossible).

Regie: Justine Triet
Cast: Virginie Efira, Adèle Exarchopoulos, Gaspard Ulliel
Releasedatum dvd: 16 december 2020.

UNHINGED

Wanneer Rachel, een alleenstaande moeder, wordt opgehouden in het drukke verkeer door een trage chauffeur voor haar, laat ze toeterend haar onvrede blijken. Niks ongewoons in Los Angeles, waar gefrustreerde bestuurders zich maar al te vaak af reageren op anderen in het verkeer en zeker wanneer het verkeer muurvast zit. Rachel kan alleen niet vermoeden dat de man (Russell Crowe) waar ze zich net aan ergerde een gevaarlijke psychopaat is die haar niet zo maar zal laten gaan.

Regie: Derrick Borte
Cast: Russell Crowe, Caren Pistorius, Gabriel Bateman
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 december 2020. (België)

THE SECRET GARDEN

Als de ouders van de 10-jarige Mary Lennox (Dixie Egerickx) overlijden, wordt ze naar haar oom (Colin Firth) in Engeland gestuurd. In het grote landhuis ontmoet ze haar zieke neefje Colin, die eigenlijk niet het huis uit mag. Samen gaan ze op onderzoek uit in honderden kamers en uitgestrekte tuinen. Daar ontdekken ze een mysterieuze deur die toegang geeft tot een geheime tuin die sinds de dood van haar tante niet meer open is geweest.
De film, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Frances Hodgson Burnett, is gemaakt door de producenten van Harry Potter en Paddington.

Regie: Marc Munden
Cast: Colin Firth, Julie Walters, Dixie Egerickx, Amir Wilson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 december 2020. (België)

SUMMERLAND

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice (Gemma Arterton) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken.

Regie: Jessical Swale
Cast: Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 december 2020. (Enkel beschikbaar voor Nederland)

THE SWERVE

Holly lijkt het allemaal te hebben: twee kinderen, een mooi huis, een goede baan als leraar en een man met een goede carrière. Maar toch zijn er verontrustende tekenen dat niet alles in orde is. De slapeloosheid, de medicatie, de muis... Holly drijft steeds verder af in een psychische rollercoaster waar haar omgeving maar weinig begrip voor lijkt te tonen...

Regie: Dean Kapsalis
Cast: Azura Skye, Bryce Pinkham, Ashley Bell
Releasedatum dvd: 16 december 2020.

THE RENTAL

Twee jonge koppels trekken voor een weekendje naar een schijnbaar perfect huisje dat ze online hebben geboekt. Wat begint als een gezellig, feestelijk weekend slaat al snel om in een aaneenschakeling van sinistere gebeurtenissen. Stukje bij beetje komt het viertal tot het inzicht dat ze niet zo alleen zijn als eerder gedacht. The Rental is het huiveringwekkende regiedebuut van Dave Franco, die als acteur al te zien was in films als 21 Jump Street en The Disaster Artist. De hoofdrollen worden vertolkt door Alison Brie, Dan Stevens, Sheila Vand en Jeremy Allen White.

Regie: Dave Franco
Cast: Alison Brie, Dan Stevens, Sheila Vand, Jeremy Allen White
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 december 2020.