:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> NIEUWSBERICHT: DUTCH FILMWORKS GAAT PARAMOUNT DISTRIBUEREN
NIEUWSBERICHT: DUTCH FILMWORKS GAAT PARAMOUNT DISTRIBUEREN
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2020-12-03 - Geplaatst door: Werner
DUTCH FILMWORKS GAAT PARAMOUNT-FILMS IN DE BENELUX DISTRIBUEREN OP 4K ULTRA HD, BLU-RAY EN DVD

Dutch FilmWorks (DFW) heeft een licentieovereenkomst gesloten met Paramount Home Entertainment. In de Benelux zal DFW vanaf 1 januari 2021 de distributie gaan verzorgen van de film- en televisietitels op 4K Ultra HD, Blu-ray en dvd.

Chief Executive Officer van DFW Willem Pruijssers zegt: “Dutch FilmWorks heeft de fysieke markt altijd gesteund; we brengen onze films nog steeds op disc uit en zullen dat de komende jaren ook blijven doen. Deze overeenkomst met Paramount geeft ons de mogelijkheid om de markt te blijven bedienen met een breder scala aan entertainmentmogelijkheden. Paramounts wereldberoemde collectie van blockbusterfilms en populaire televisieseries vormt een mooie aanvulling op onze internationale films en Nederlandse en Vlaamse content.”

De uitgebreide catalogus van Paramount bevat onder andere de Transformers, Indiana Jones en Mission: Impossible-franchises, naast klassiekers als de Godfather-trilogie en Forrest Gump, en recente hits als Rocketman, A Quiet Place en Sonic The Hedgehog. Daarnaast vallen onder het aanbod van de studio ook wereldwijd populaire televisieseries zoals NCIS, Paw Patrol en Star Trek.

“We zijn trots dat we gaan samenwerken met DFW om ons entertainment van wereldklasse naar mensen in de Benelux te brengen,” zegt Bob Buchi, President van Worldwide Home Entertainment, Paramount Pictures. “Fans genieten er nog steeds van om hun favoriete films en televisieseries op disc te bekijken en te verzamelen, en we kijken ernaar uit om onze uitzonderlijke content te leveren onder deze nieuwe overeenkomst.”

David Elliott, Senior Vice President van Home Media International voor Paramount, blijft verantwoordelijk voor de licentieverkoop en distributie voor de studio in de Benelux en internationaal.

Over Dutch FilmWorks

De bedrijfsfilosofie ‘being the fastest in changing all the time’ heeft DFW de grootste onafhankelijke distributeur van film, home entertainment, video-on-demand en betaalde en gratis tv in de Benelux gemaakt. DFW werd opgericht in 1997 en heeft met een sterk commerciële visie op content inmiddels een catalogus van meer dan 3.000 speelfilms en tv-series.

Recente Nederlandse successen zijn onder andere Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, De Piraten Van Hiernaast, Penoza: The Final Chapter, en Bankier Van Het Verzet. Naast een indrukwekkend scala aan lokale content, distribueert DFW ook Hollywoodproducties als The Honest Thief, The Hitman's Bodyguard, Midway, en The Wolf Of Wall Street. Dit uitgebreide en diverse portfolio maakt DFW een voorkeurspartner voor veel grote contentproviders in de Benelux en daarbuiten. In 2018 richtte DFW een internationale tak op om Nederlandse content naar een wereldwijd publiek te brengen.

Over Paramount Home Entertainment

Paramount Home Entertainment (PHE) is onderdeel van Paramount Pictures Corporation (PPC), een wereldwijde producent en distributeur van gefilmd entertainment. PPC is onderdeel van ViacomCBS (NASDAQ: VIAC; VIACA), een toonaangevend contentbedrijf met prominente en gerespecteerde film-, televisie- en digitale entertainmentmerken. De PHE-divisie is verantwoordelijk voor de activiteiten van PPC op het gebied van home entertainment en transactionele digitale distributie wereldwijd. De divisie is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en distributie van home entertainment-content namens Paramount Pictures, Paramount Animation, Paramount Television Studios, Paramount Players, MTV, Nickelodeon, Comedy Central en CBS en toepasselijke licenties en service voor bepaalde DreamWorks Animation-titels. PHE beheert bovendien de wereldwijde licentieverlening van studiocontent en de transactionele distributie over wereldwijde digitale distributieplatforms, waaronder online, mobiele en draagbare apparaten en opkomende technologieën.