:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2021
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2021
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-12-22 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES JANUARI 2021

Het nieuwe jaar beginnen we sierlijk met de documentaire Cunningham, over een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. Gebaseerd op de wereldberoemde roman Van Charles Dickens vertelt The Personal History Of David Copperfield op originele manier over het jongetje dat wordt mishandeld door zijn stiefvader en aan het zwerven slaat. Ruim een halve eeuw na Un Homme Et Une Femme heeft Claude Lelouch met Les Plus Belles Années D'Une Vie een vervolg gemaakt met dezelfde twee filmsterren. In Archenemy ontmoet een tiener een mysterieuze man ontmoet die beweert dat hij zijn superkrachten verloor nadat hij uit een andere dimensie kwam. Samen gaan ze de straat op om een ​​boosaardige misdaadbaas en zijn plaatselijke drugssyndicaat uit te roeien. In het Spaanse drama Fire Will Come, winnaar Un Certain Regards in Cannes, gaat een pyromaan op bezoek bij zijn moeder in bosrijk Galicië. En dan beginnen de jaarlijks terugkerende bosbranden. Ten laatste willen we u nog updaten dat de eerder aangekondigde release van Crash is verplaatst naar 20 januari.

CUNNINGHAM

2019 markeert het honderdste geboortejaar van de legendarische Amerikaanse choreograaf Merce Cunningham. Deze poëtische documentaire leidt je langs Cunninghams carrière met dertig jaar durf en ontdekking (1944–1972), van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. In 3D combineert de film de filosofie en het levensverhaal van Cunningham tot een oogstrelende tocht door het creatieve brein van een topchoreograaf. Regisseur Alla Kovgan combineert in deze 3D-documentaire de filosofie en het levensverhaal van Merce Cunningham tot een oogstrelende tocht door zijn creatieve brein. Van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York, tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld. Met monologen en interviews met Cunningham en de mensen met wie hij werkte, archiefbeelden en dansfragmenten die door 3D-techniek nog meer overrompelen.

Regie: Alla Kovgan
Cast: Merce Cunningham
Releasedatum dvd: 13 januari 2021

THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD

The Personal History Of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

Regie: Armando Iannucci
Cast: Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 januari 2021

LES PLUS BELLES ANNEES D'UNE VIE

Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in Un Homme et Une Femme, de inmiddels iconische film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Maar nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder.

Regie: Claude Lelouch
Cast: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Marianne Denicourt, Antoine Sire, Monica Belluci
Releasedatum dvd: 20 januari 2021

ARCHENEMY

Max Fist beweert een superheld te zijn afkomstig van een andere dimensie. Hij is op de aarde beland waar zijn superkrachten geen uitwerking hebben. Niemand gelooft hem behalve de tiener Hamster. Samen nemen ze het op tegen een drugskartel onder leiding van The Manager.

Regie: Adam Egypt Mortimer
Cast: Joe Manganiello, Paul Scheer, Kieran Gallagher
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 januari 2021

FIRE WILL COME

Amador, een zwijgzame man, keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats in de bergen van Galicië. Hij heeft een gevangenisstraf voor ernstige brandstichting uitgezeten. Alleen zijn moeder is blij hem te zien, al was het maar omdat ze zijn hulp bij het hoeden van haar vee goed kan gebruiken. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren. De titel suggereert wat met zekerheid gebeuren zal: een brand breekt uit en Amador krijgt de schuld. Maar is hij wel de dader? Regisseur Oliver Laxe, zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Met dit meditatieve, bedachtzame verhaal toont hij eerder wat op het spel staat voor dit kwetsbare ecosysteem, waar mens en natuur nog amper aangetast zijn door moderniteit. Zijn het de vlammen die dit keiharde, armoedige boerenbestaan zullen verzwelgen, of juist de bulldozers van projectontwikkelaars, die een veel groter gevaar lijken te vormen?

Regie: Oliver Laxe
Cast: Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Brao, Elena Fernández
Releasedatum dvd: 20 januari 2021

CRASH

Op een avond raakt James betrokken in een auto-ongeval met Dr. Helen Remington, waarbij haar echtgenoot overlijdt. De twee ontdekken dat ze allebei seksueel opgewonden raakten van de crash, en sluiten zich al snel aan bij een groep auto-fetisjisten. De leider van de groep, Vaughan, betrekt Helen en James bij zijn imitaties van beroemde auto-ongelukken. Extras : masterclass David Cronenberg (exclusive) and IFFR masterclass Howard Sore. Crash is een cultklassieker uit 1996 van regisseur David Cronenberg, gebaseerd op de roman van J.G. Ballard. Cronenbergs onderzoek naar erotiek en technologie werd dat jaar in Cannes bekroond met de speciale juryprijs voor moed, durf en originaliteit.

Regie: David Cronenberg
Cast: James Spader, Deborah Unger, Holly Hunter, Elias Koteas, Rosanna Arquette
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 januari 2021

THE SINGING CLUB

De feelgood-film van het jaar! The Singing Club is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Kristin Scott Thomas speelt de hoofdrol in dit op waarheid gebaseerde verhaal, dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen. Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, is sceptisch over het idee, maar laat zich al snel overtuigen door hun humor en moed. Met hartstochtelijk gezongen pophits weten Kate, Lisa en de andere koorleden uiteindelijk hun onderlinge verschillen te overwinnen en krijgen ze tot hun grote verrassing de kans om het optreden van hun leven te geven.

Regie: Peter Cattaneo
Cast: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng
Releasedatum dvd: 27 januari 2021