:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #48
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #48
Bron: DVD Info - Datum: 2021-01-25 - Geplaatst door: Didier
We zijn ondertussen al aan de derde editie van Cineweetjes van dit jaar toe. Alle verschenen nieuws verbleekt uiteraard met wat zich begin dit jaar in het Capitool afspeelde en ook voor de “filmcarrière” van Donald Trump krijgt dit een staartje. Een heleboel fans van Home Alone 2: Lost In New York vroegen namelijk om de cameo van Trump eruit te knippen. Home Alone-acteur Macaulay Culkin liet alvast weten dat hij het voorstel steunt.



Na de Netflix-film Marriage Story werkt regisseur Noah Baumbach aan een nieuwe film en dat wordt White Noise, wat een verfilming is van Don DeLillo’s gelijknamige roman. De film gaat over thanafobie wat een een specifieke fobie voor de dood is. Net zoals in Marriage Story speelt Adam Driver ook hier weer de hoofdrol en ook Baumbachs partner Greta Gerwig die verleden jaar Little Women regisseerde krijgt een rol.



Kitbag. 
Dat is de naam voor het epos over Napoleon Bonaparte dat Ridley Scott binnenkort zal opnemen. De opnames zouden volgend jaar beginnen nadat Scott zijn andere film (The Last Duel) af heeftApple gaat de film financiëren en Joaquin Phoenix kruipt in de huid van de Franse keizer.



Groot nieuws voor  Matthias Schoenaerts, want die is binnenkort te zien in de nieuwste film van David O. Russell die we kennen van Silver Linings Playbook en The Fighter. Hoe de film zal heten en waarover het gaat weten we nog niet, wel staat Schoenaerts op de affiche met Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Rami Malek, Zoe Saldana, Robert De Niro, Anya Taylor-Joy, Mike Myers Timothy Olyphant, Michael Shannon, Chris Rock en Andrea Riseborough. Over een topcast gesproken!



Het filmfestival van Venetië heeft zijn juryvoorzitter voor de 2021-editie gevonden: Bong Joon Ho. Hiermee wordt de maker van Parasite de eerste Zuid-Koreaanse regisseur die de jury van de officiële competitie mag voorzitten.



Holly
 van Fien Troch en Zeevonk van Domien Huyghe zijn geselecteerd voor de Berlinale Co-Production Market. Dat is een event dat loopt van 1 tot 5 maart en waar 500 internationale producenten, sales agents, distributeurs en andere filmprofessionals een staalkaart te zien krijgen van internationale film- en televisieprojecten in ontwikkeling. Scenarist Angelo Tijssens en de regisseurs Matthias De Groof en Kinshuk Surjan zijn dan weer geselecteerd om deel te nemen aan Berlinale Talent. Tijssens was de co-scenarist voor Cannes-winnaar Girl van Lukas Dhont.



Indicator heeft een paar nieuwe Blu-raytitels aangekondigd. The Chalk Garden van Ronald Neame, twee films van Ken Loach (Fatherland en Carla’s Song), en de controversiële film van Gasper Noé: Irreversible.



Op initiatief van het Festival Premiers Plans Angers organiseert LaCinetek van 25 januari tot 15 maart de eerste online retrospectieve in Frankrijk, België en Luxemburg met 10 films van Chantal Akerman, waarvan er acht door Cinematek werden gerestaureerd . Jeanne Dielman, 23, Quai Du Commerce, 1080 Bruxelles is de meest succesvolle titel.



Je gelooft het nooit, maar Liam Neeson laat weten dat hij gaat stoppen met rollen te spelen in actiefilms. Dit jaar verschijnt nog zijn nieuwste actiefilm The Marksman, en ook zal hij nog te zien zijn in Memory, de Amerikaanse remake van Erik Van Looys De zaak Alzheimer. Liam Neeson zou waarschijnlijk ook de hoofdrol in een reboot van The Naked Gun gaan spelen en dan nog wel als inspecteur Frank Drebin, het iconische personage van Leslie Nielsen.



Het Indische regisseursduo Abbas-Mustan heeft een Bollywood-remake van Loft van Erik Van Looy gedraaid. De film heet Penthouse en als je er nieuwsgierig naar bent, kun je hem zo waar binnenkort op Netflix zien.



Kantemir Bagalov verscheen met de Russische film Beanpole in allerlei eindejaarslijstjes en hij heeft blijkbaar de weg naar Hollywood gevonden, want hij gaat de pilootaflevering van HBO’s gamebewerking The Last Of Us regisseren. Normaal zou dit de job geweest zijn voor Chernobyl-regisseur Johan Renck maar omwille van een planningsconflict moest die afzeggen.



Binnenkort beginnen de opnames voor de vijfde Indiana Jones-film en John Rhys-Davies die de rol speelt van Indy’s vriend Sallah liet weten dat hij graag een comeback zou maken. Als dat maar goed afloopt!



Kate Winslet die in de Avatar-sequels meespeelt en waarvan de eerste twee tegelijkertijd werden gedraaid onthulde in een interview dat het een verwarrende maar wonderbaarlijke ervaring was omdat ze zelf niet meer wist in welke sequel ze zat. In totaal wil James Cameron vier Avatar-sequels draaien.



Voor wie interesse heeft voor de Amerikaanse box-office kunnen we vertellen dat het nieuwste Liam Neeson-vehikel The Marksman  Wonder Woman 1984 naar de derde plaats heeft gestoten. The Marksman deed het wel minder goed dan Neesons vorige film Honest Thief, maar dat komt omdat er nog heel wat bioscopen dicht zijn. Voor de rest wordt de top vijf gevormd door The Croods: A New Age, News Of The World en Monster Hunter.



Filmfestival Oostende lauwerde afgelopen weekend twee Belgen met een Lifetime Achievement Award en een ster op de Walk of Fame van Oostende. Het gaat om de ondertussen 80-jarige Jaak Van Assche (Jean De Pesser uit De Collega’s) en producent/voormalig VAF-directeur-intendant Erwin Provoost die onder meer De Zaak Alzheimer produceerde.



Ook feest voor Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het Belgische wonderduo ontving de Ensor Albert Bert-prijs voor Internationale Doorbraak op het Filmfestival Oostende. Hun Hollywooddebuut Bad Boys For Life werd in 2020 tweede in de wereldwijde box office. Met RebelMs. Marvel en Beverly Hills Cop 4 hebben ze meteen tal van internationale projecten op stapel. Geen grote verrassing dus dat dit jaar de Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak naar Adil & Bilall gaat.



De 28-jarige Anthony Nti heeft de Ensor voor Belofte van het Jaar gewonnen. De regisseur met Ghanese roots studeerde in 2019 af aan het RITCS met zijn kortfilm Da Yie. Afgelopen jaar mocht hij met deze afstudeerfilm heel wat binnen- en buitenlandse filmprijzen in ontvangst nemen. De kortfilm staat bovendien op de longlist van de Oscars.



Riz Ahzmed die de laatste weken gelauwerd werd voor zijn rol in Sound Of Metal heeft laten verstaan dat hij in Venom niet terug zal keren als de slechterik Carlton Drake. Ook zijn rol van Bodhi Rook uit Rogue One: A Star Wars Story is voorlopig geschrapt.



In maart 2023 zal Wonka verschijnen, een prequel over Willy Wonka uit Charlie And The Chocolate Factory en die zal ingeblikt worden door Paddington-regisseur Paul King.Voor de hoofdrol denkt men aan Tom Holland of Timothée Chalamet.



De ene zijn dood is nog altijd de andere zijn brood. 2020 werd een recordjaar voor Netflix. Vorig jaar noteerde de streamingdienst 203,7 miljoen abonnees. Vermenigvuldig dat met 11 euro abonneegeld en je weet genoeg. Tot volgende week!

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron