:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #49
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #49
Bron: DVD Info - Datum: 2021-02-03 - Geplaatst door: Didier
Tijd voor een nieuwe editie van Cineweetjes en iedere week hebben we het wel over No Time To Die. Het nieuwe hoofdstuk uit deze saga is dat de bioscooprelease verschoven wordt van 2 april 2021 naar 8 oktober 2021. Ook Morbius, Ghostbusters: Afterlife, Uncharted en Edgar Wrights Last Night In Soho krijgen daardoor een latere datum. No Time To Die zal volgens The Sun trouwens aangepast moeten worden en er zullen zelfs reshoots nodig zijn. Dat heeft allemaal te maken met het feit dat bepaalde James Bonds-gadgets nu al gedateerd overkomen, en dat zint de sponsors Nokia en Adidas niet.



De strategie van Warner om hun films tegelijkertijd op HBO Max en in de cinema te releasen heeft kwaad bloed gezet bij Christopher Nolan. De regisseur werkt al jaren samen met Warner, maar volgens The Wall Street Journal komt daar nu waarschijnlijk een einde aan.



Vindt u het überhaupt nog leuk? Volgens bepaalde geruchten zou Disney ernstig nadenken om ook de release van de nieuwe Black Widow opnieuw uit te stellen en hem zelfs enkel alleen op Disney+ uit te zenden als het moet.



Ook Top Gun: Maverick is een gegeerd beestje bij de streamingdiensten. Zowel Netlix en Apple TV+ hebben interesse, maar Paramount wil er alles aan doen om de film een bioscooprelease te geven. Normaal komt de Top Gun-sequel begin juli in de bioscoop, maar men gaat ervan uit dat die datum wordt opgeschoven.



Ben Affleck is de blockbusters beu en in een gesprek met Sacha Baron Cohen liet hij weten dat hij voor een heel andere soort cinema zal kiezen. Een van de beweegreden is omdat dat zijn kinderen zijn films niet willen bekijken. Tja!!!



Deze dagen staat Southland Tales van Richard Kelly door een Arrow-release weer volop in de belangstelling en hoewel de film met Dwayne Johnson destijds flopte liet de regisseur die ook Donnie Darko maakte, weten dat hij nog steeds van een sequel droomt, en dan nog wel met de originele cast.



Asia Argento, dochter van, liet deze week in een Italiaanse krant van zich horen door te zeggen dat regisseur Rob Cohen van onder meer The Fast And The Furious haar tijdens de opnames van de actiefilm xXx uit 2002 zou hebben verkracht.



Afgelopen weekend werden de Ensors, zeg maar de Vlaamse Oscars, uitgereikt in een leeg Kursaal Oostende.
De Patrick was de absolute winnaar in de categorie Film. De film van Tim Mielants wist maar liefst zeven van zijn dertien nominaties te verzilveren, met de Ensors voor Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Acteur (Kevin Janssens), Beste D.O.P., Beste Kostuum en Beste Art Direction. Voor televisie was De Twaalf, de Eyeworks-productie van regisseur Wouter Bouvijn dan weer de grote winnaar. De fictiereeks won ook zeven Ensors: Beste TV-Serie, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Montage, Beste Sound Design, Beste Acteur (Josse De Pauw) en Beste Actrice (Maaike Cafmeyer). Daarnaast viel ook Mauro Pawlowski in de prijzen. Hij schreef de Beste Soundtrack voor Cleo van Eva Cools. Maaike Neuville werd bekroond voor haar acteerwerk in All Of Us van Willem Wallyn. Mother van Kristof Bilsen en De Onfatsoenlijken van Luc Lemaitre waren de winnaars in de categorieën Documentaire Film en Documentaire Televisie. De Ensor voor Beste Jeugdfilm ging naar De Familie Claus en er was ook voor het eerst een Ensor voor Animatiefilm, die ging naar Vos En Haas.



Sofia Coppola en Apple TV+ lijken elkaar gevonden te hebben. Na de film On The Rocks werkt Coppola opnieuw samen met Apple TV+ en deze keer voor de tv-reeks, The Custom Of The Country dat gebaseerd is op Edith Wartons gelijknamige roman.



Hoe het deze week met de Amerikaanse box-office is? Saai! De actiethriller The Marksman met Liam Neeson blijft nog altijd op nummer één staan, en de rest van de top 3 bestaat uit The Croods: A New Age en Wonder Woman 1984. De enige nieuwkomer in de top tien is Our Friend met Dakota Johnson en Casey Affleck.



Een opmerkelijk statement van Keira Knightley. In de podcast Chanel Connects vertelde de actrice dat ze niet langer naakt- of seksscènes wil spelen met mannelijke regisseurs. Volgens Knightley heeft het deels met ijdelheid te maken, maar ook omdat ze zich ongemakkelijk voelt bij de manier waarop vrouwen door mannen worden afgebeeld.



Volgens The Hollywood Reporter zou het zeer goed kunnen dat Warner aan een Harry Potter-reeks werkt en dat voor de streamingdienst HBO Max, maar zoals dat wel meer gaat in filmland weet niemand van iets.



Ook Robert De Niro zien we binnenkort op Netflix, en wel The Formula van Gerard McMurray, een misdaadfilm die zich afspeelt in het formule 1-milieu en met Star Wars–acteur John Boyega als tegenspeler.



Landgenoot Michaël R. Roskam zal de miniserie In With The Devil met Taron Egerton regisseren en zal te zien zijn op Apple TV+. Mooi nieuws dus om mee af te sluiten en je volgende week terug te zien!



Recent nieuws van dezelfde bron