:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-DECEMBER 2021
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-DECEMBER 2021
Bron: Lumière - Datum: 2021-11-03 - Geplaatst door: Werner
Het langverwachte slotseizoen van Gomorra ging in wereldpremière op Canneseries. Vanaf 20 dec op dvd én blu-ray. Gomorra seizoen 5. Allerlaatste seizoen. Dé confrontatie tussen Genny en de herrezen Ciro. Furia is een donkere, character-driven thriller vol plottwists. Furia verkent de gewelddadige wereld en het oprukkende gevaar van het rechts-extremisme. Met Oslo, Berlijn en het landelijke westen van Noorwegen als decor. Lumière verkocht Furia aan VRT en NPO. Berlin 63. De sombere fifties zijn voorbij. De kleuren zijn zwieriger, mode en muziek zijn internationaler en John F. Kennedy brengt zijn historische bezoek. Het derde deel van de Ku'damm-saga gaat over huwelijk, emancipatie, en onderdrukte homoseksualiteit. Stella Blómkvist seizoen 2. In het tweede seizoen van deze IJslandse neo noir treffen we advocate Stella (Heida Reed, Poldark) in een neerwaartse spiraal aan. Maar een sterke vrouw krijg je niet zomaar klein. Lumière verkocht Stella Blómkvist aan VRT. Verder hebben we nog 2 prachtige filmreleases: Vitalina Varela en Lola Vers La Mer.

GOMORRA SEIZOEN 5

De Italiaanse misdaadserie Gomorra is niet alleen razend populair in Italië, maar de rechten zijn inmiddels ook verkocht in meer dan 190 landen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige besteller van Roberto Saviano – over georganiseerde misdaad in de buitenwijken van Napels. In seizoen 5, tevens het slotseizoen, gaat Salvatore Esposito opnieuw aan de slag als maffiabaas Gennaro ‘Genny’ Savastano en ook Marco D’Amore (Ciro Di Marzio) keert terug. D'Amore regisseert tevens de eerste vijf afleveringen van dit laatste seizoen. 

Synopsis:
De botsing tussen de Levantes en Patrizia liet Napels achter in puin en dwong Genny zijn droom van een normaal leven op te geven en terug te keren naar de actie. Maar met de politie op de hielen, werd Genny een bunker in gedwongen, alleen zonder Azzurra en kleine Pietro. Nu is zijn enige bondgenoot 'O Maestrale, de mysterieuze misdaadbaas van Ponticelli, een oostelijk district van Napels. Oorlog is op handen, en zijn vijanden zijn woest. Maar Genny staat op het punt een sensationele ontdekking te doen: Ciro Di Marzio leeft, in Letland. En voor Genny zal niets meer hetzelfde zijn.

Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 december 2021


FURIA

Furia is een Noors-Duitse thrillerserie over extreem-rechts op het scherpst van de snee. Ragna infiltreert als undercoveragent in een nationalistische terreurcel. Ze is vastbesloten om een terroristische aanslag te voorkomen. Ondertussen leidt Asgeir, een voormalige special agent, een rustig leven nadat hij ontsnapte uit de Russische onderwereld. Hij moet zijn dochter beschermen en zijn echte identiteit geheim houden. Een schokkende moord brengt hun werelden echter onvermijdelijk samen. Furia (Fury) is een coproductie van Monster en X Filme, geschreven door Emmy-winnaar Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon) en geregisseerd door Magnus Martens (Agents Of S.H.I.E.L.D., The Walking Dead: World Beyond en Good Behavior), en Lars Kraume (Der Staat Gegen Fritz Bauer).

Genre: drama, thriller
Regie: Lars Kraume, Magnus Martens
Cast: Cecilie A. Mosli, Ine Marie Wilmann, Ingrid Tykhelle Kayser, Pål Sverre Hagen, Preben Hodneland, Ulrich Noethen
Scenario: Gjermund S. Eriksen, Hege Ulstein, Helena Nielsen, Henner Schulte-Holtey, Nikolai Frobenius, Stephen Uhlander
Productie: Monster, X Filme
Herkomst: Noorwegen, 2021
Taal: Duits, Engels, Noors
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 8 x 45 min
Releasedatum dvd: 23 november 2021

BERLIN '63

Rock'n'roll in een steunkorset. De sombere jaren vijftig zijn voorbij. In de swingende jaren ’60 zijn de Schöllack zussen volwassener, standvastiger en energieker dan ooit tevoren in hun zoektocht naar onafhankelijkheid. Ondanks de zwierigere kleuren en vernieuwende mentaliteit is de Duitse samenleving niet zo vrij als ze beweert te zijn. Ook hun moeder Caterina blijft een eigenwijs bastion van strenge zeden. Dit derde deel van de Ku'damm-saga gaat over huwelijk en emancipatie, huiselijk geweld, teleurstellende relaties, onderdrukte homoseksualiteit, het Eurovisiesongfestival en de schaduw van het nazi-tijdperk.

Genre: drama, historisch
Regie: Sabine Bernardi
Cast: August Wittgenstein, Claudia Michelsen, Emilia Schüle, Heino Ferch, Maria Ehrich, Sabin Tambrea, Sonja Gerhardt, Trystan Pütter
Scenario: Marc Terjung
Productie: UFA Fiction
Herkomst: Duitsland, 2021
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 6 x 45 min
Releasedatum dvd: 23 november 2021


STELLA BLÓMKVIST SEIZOEN 2

De pientere, IJslandse advocate Stella Blómkvist staat erom bekend het gevaar niet uit de weg te gaan en af en toe een loopje te nemen met de regels. Die combinatie staat garant voor een elegante neo-noirserie die even sexy als dreigend is. Door haar duistere verleden, haar morele buigzaamheid en haar sympathie voor de underdog, blijkt ze altijd de juiste persoon op de foute plek op het slechtst mogelijke moment te zijn. Stella Blómkvist dompelt je helemaal onder in de troebele wateren van de IJslandse politiek. 2 jaar later. Advocate Stella Blómkvist baant nog steeds haar eigenwijze weg door het IJslandse rechtssysteem, maar zit in een neerwaartse spiraal. Ze maakt voortdurend destructieve keuzes en slaagt er maar niet in om haar langdurige obsessie voor Dagbjört, Stella’s ex-vriendin en huidig minister-president, van zich af te schudden. Bovendien is ze zwanger en door Dagbjört's nieuwe wetgeving zijn haar opties beperkt. Maar een sterke vrouw als Stella krijg je niet zomaar klein.

Genre: crime
Regie: Óskar Thór Axelsson
Cast: Heida Reed, Jóhannes Haukur Jóhanneson, Kristín Þóra Haraldsdóttir, Sara Dögg Ásgeirsdóttir, Þorsteinn Guðmundsson
Scenario: Andri Ottarson, Jóhann Aevar Grímsson, Nanna Kristin Magnusdottir
Productie: Sagafilm
Herkomst: IJslands, 2021
Taal: IJslands
Ondertiteling: Nederlands
Speeduur: 6 x 45 min
Releasedatum dvd: 23 november 2021

VITALINA VARELA

Nadat ze vijfentwintig jaar vergeefs heeft gewacht op het door haar man beloofde vliegticket, arriveert de Kaapverdische Vitalina nu, drie dagen na diens begrafenis, in Lissabon. Ze treft er een krot met een lekkend dak aan. Terwijl Vitalina de schaarse sporen van haar overleden man probeert te volgen, ontmoet ze andere dolende zielen in de benauwende woningen en steegjes van de wijk Fontainhas. De ijselijke sterke beelden zijn gefilmd als een reeks schilderachtige stillevens. Regisseur Pedro Costa verbeeldt de Afrikaanse diaspora en de erfenis van raciaal en koloniaal geweld als een droomachtig portret van de levende doden.

Genre: drama
Regie: Pedro Costa
Cast: Francisco Brito, Imídio Monteiro, Manuel Tavares Almeida, Marina Alves Domingues, Ventura, Vitalina Varela
Scenario: Pedro Costa, Vitalina Varela
Productie: Abel Ribeiro Chaves, Optec
Herkomst: Portugal, 2019
Taal: Portugees
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Speelduur: 124 min
Releasedatum dvd en Blu-ray: 13 december 2021


HIERRO SEIZOEN 2

Enkele maanden zijn verstreken sinds een reeks moorden El Hierro opschrikte. Rechter Candela Montes went stilaan aan het kleine eiland en haar hechte, gesloten gemeenschap. Ze is vastbesloten om de drugszaak met zakenman Díaz op te lossen. Uit angst voor represailles weigert Díaz echter samen te werken. Toch stuurt iemand een huurmoordenaar om Díaz te vermoorden. Wie wil hem vermoorden? En waarom? Ondertussen speelt een andere rechtszaak die Candela nauw aan het hart ligt en haar terugbrengt naar haar persoonlijke drama. Gaspar en Lucía gaan uiteen zonder een overeenkomst over de voogdij van hun twee dochters Ágata en Dácil. De confrontatie tussen de ouders en het gerecht verdeelt het hele eiland. Dan gooit een onverwachte moord en verdwijning roet in het eten. De zaak wordt bemoeilijkt en in verband gebracht met de drugszaak Díaz.

Genre: crime
Regie: Jorge Coira
Cast: Candela Peña, Dario Grandinetti, Kimberley Tell, Luifer Rodríguez, Matias Varela, Maykol Hernández
Scenario: Fran Araújo, Pepe Coira
Productie: Movistar +, Portocabo
Herkomst: Spanje, 2021
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 6 x 50 min
Releasedatum dvd: 29 oktober 2021

TWIN

Erik en Adam zijn identieke tweelingbroers die een heel ander leven leiden. Erik is een arme, zwervende surfer, Adam een succesvolle familie- en zakenman. Wanneer Erik voor het eerst in 15 jaar zijn broer opzoekt, ontstaat er een ruzie met Eriks vrouw die hem per ongeluk vermoordt. Om een arrestatie te voorkomen en om de familie van zijn broer te redden, neemt Erik de identiteit van Adam over. Eriks grootste uitdaging is nu zich voor te doen als iemand die hij eigenlijk niet is. Dubbelgangerproblemen zorgen voor een heerlijk, sappig drama in deze typisch Noorse zwarte misdaadkomedie met o.a. Kristofer Hivju (Tormund uit Game Of Thrones) in een geweldige dubbelrol.

Genre: Comedy, crime, drama, thriller
Regie: Erika Calmeyer, Kristoffer Metcalfe
Cast: Gunnar Eiriksson, Kristofer Hivju, Mathilde Holtedahl Cuhra, Nanna Blondell, Rebekka Nystabakk
Scenario: Kristoffer Metcalffe
Productie: NRK, Sigurd Mikal Karoliussen
Herkomst: Noorwegen, 2019
Taal: Duits, Engels, Frans, Noors
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 8 x 45 min
Releasedatum dvd: 23 november 2021


GÖSTA

Gosta is een hilarische en tegelijk schrijnende komedie over de Zweedse goedzak Gosta, gespeeld door Vilhelm Blomgren (Midsommar), geregisseerd en geschreven door Lukas Moodysson.  In dit merkwaardige rariteitenkabinet is de 28-jarige Gösta de stabiele factor. Vers afgestudeerd als kinderpsycholoog neemt hij een invalbaantje aan in een klein Zweeds plattelandsstadje. Ondanks zijn onorthodoxe werkwijze is het contact met zijn cliënten goed, aan het thuisfront daarentegen verlopen de zaken beduidend minder soepel. Hij moet koken voor zijn depressieve Syrische huisgenoot Hussein, zijn vriendin Melissa eist voortdurend zijn aandacht op en tot overmaat van ramp staat zijn manische vader Tomas plots voor de deur. Gösta probeert altijd voor iedereen klaar te staan, al is dat niet altijd even makkelijk.

Genre: Comedy, drama
Regie: Lukas Moodysson
Cast: Amy Deasismont, Clara Christiansson Drake, Mattias Silvell, Nidhal Fares, Vilhelm Blomgren
Scenario: Lukas Moodysson
Productie: Lars Jönsson, Memfis Film
Herkomst: Zweden, 2019
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 12 x 30 minuten
Releasedatum dvd: 23 november 2021

LOLA VERS LA MER

Wanneer Lola – een 18-jarige transgender vrouw – eindelijk kan geopereerd worden, sterft haar moeder, die haar financieel zou ondersteunen. Om haar laatste wens te respecteren, reizen Lola en haar vader samen naar de Belgische kust, al hebben ze elkaar al twee jaar niet gezien en staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Hun reis samen draait echter anders uit dan verwacht…

Genre: drama
Regie: Laurent Micheli
Cast: Anemone Valcke, Benoît Magimel, Els Deceukelier, Mya Bollaers
Scenario: Laurent Micheli
Productie: 10:15! Production, Lunanime, Wrong Men
Herkomst: België, Frankrijk, 2019
Taal: Frans
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Speelduur: 87 min
Releasedatum dvd: 23 november 2021