:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2021
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2021
Bron: Remain In Light - Datum: 2021-11-18 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES DECEMBER 2021

Dit jaar eindigen we kort maar krachtig met 8 releases: Words On Bathroom Walls vertelt het verhaal van een tiener die worstelt met schizofrenie, en dan wordt hij verliefd! In Onoda gelooft een Japanse soldaat niet dat Japan in 1945 zich had overgegeven. Hij blijft doorvechten en komt pas in 1974 uit het oerwoud, een waargebeurd overlevingsverhaal! In het drama Sweat is fitnessinfluencer Sylwia succesvol met veel volgers op sociale media, maar diep van binnen is ze toch doodongelukkig met al die beroemdheid en rijkdom. Totaal verschillend van Aileen Wuornos: American Boogeywoman is gebaseerd op het vroege leven van Aileen, de meest beruchte seriemoordenares uit Amerika. In de romantische komedie Long Story Short wordt Teddy wakker de dag na zijn huwelijk en ontdekt dat hij om de paar minuten een tijdsprong naar het volgend jaar maakt. En in Christmas Is Cancelled begint Emma's vader een relatie met één van haar vriendinnen en dwingt haar ook nog eens om samen Kerstmis te vieren. Er zit niets anders om het koppel het leven zuur te maken. Les Choses Qu'on Dit, Les Choses Qu'on Fait portretteert een intieme band tussen twee worstelende dertigers, Een romantische zedenschets over de complexiteit van liefdesrelaties. In de laatste film van dit jaar, Madly In Life, wil een koppel graag een kind, echter vormt de dementerende excentrieke moeder een groot obstakel, wat tot de nodige hilarische situaties leidt.

WORDS ON BATHROOM WALLS

Adam (Charlie Plummer) lijkt een normale tiener, tot hij te horen krijgt dat hij lijdt aan schizofrenie. Hij doet er alles aan om dit te verbergen voor de buitenwereld. Wanneer hij verliefd wordt op zijn klasgenote Maya (Taylor Russell), wil zij hem laten inzien dat hij meer is dan deze aandoening en dat hij zijn problemen kan overwinnen. Words on Bathroom Walls is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Julia Walton. De soundtrack is in handen van The Chainsmokers.

Regie: Thor Freudenthal
Cast: Charlie Plummer, Taylor Russel, Andy Garcia
Releasedatum dvd en Blu-ray: 1 december 2021.

ONODA

Japan, 1944. Opgeleid als inlichtingenofficier, wordt de jonge Hiroo Onoda naar een eiland in de Filipijnen gestuurd, vlak voor de Amerikaanse landing. Op Lubang is zijn taak een guerrillaoorlog te voeren tot de terugkeer van de Japanse troepen. De bevelen die hij meekrijgt, staan haaks op de officiële lijn: pleeg geen zelfmoord, houd de missie voor ogen en geef vooral nooit op. Voor het Keizerrijk is de oorlog echter bijna ten einde, voor de plichtsgetrouwe Onoda, die weigert te geloven dat zijn taak erop zit, eindigt deze pas 10.000 nachten later. Onoda - 10 000 Nights In the Jungle is een duizelingwekkende odyssee over een jonge soldaat die voor zijn land ten strijde trekt, maar als gevolg zelf raakt uitgesloten. Het op waarheid gebaseerde avontuurlijke drama van regisseur Arthur Harari opende dit jaar Un Certain Regard in Cannes en werd er vol lof ontvangen.
Regie: Arthur Harari
Cast: Yûya Endô, Kanji Tsuda, Yûya Matsuura
Releasedatum dvd: 1 december 2021.


SWEAT

Sylwia Zając is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media. Sylwia houdt van alle aandacht, maar ondanks de bewondering van haar fans is ze vooral op zoek naar intimiteit. Wanneer een Instagram-post viraal gaat waarin ze vertelt over haar eenzaamheid, reageert de buitenwereld geschokt. Haar persoonlijke boodschap strookt niet met haar positieve imago en hetgeen de sponsors willen zien. Terwijl in de media wordt gediscussieerd over Sylwia’s welzijn, trekt ze door alle aandacht een stalker aan. Als ze hem ‘s nachts voor haar woning treft, vraagt ze een vriend het probleem voor haar op te lossen. De gevolgen zijn ingrijpend. Sweat is een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijdperk waarin sociale media overheersen. Het drama van regisseur Magnus von Horn (The Here After) werd in 2020 geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en was dit jaar te zien op IFFR.

Regie: Magnus von Horn
Cast: Magdalena Koleśnik, Julian Świeżewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zamachowski
Releasedatum dvd: 8 december 2021.

AILEEN WUORNOS: AMERICAN BOOGEYWOMAN

Gebaseerd op het vroege leven van Aileen Wuornos, de meest beruchte seriemoordenares uit Amerika. In 1976 arriveert een jonge Aileen in Flordia, op zoek naar een nieuw leven dat haar zal helpen ontsnappen aan haar tragische verleden. Ze ontmoet jachtclubpresident Lewis Gratz Fell en krijgt de kans om opnieuw te beginnen na hun trouwdag. Gekweld door innerlijke demonen geeft Aileen zich echter over aan haar moorddadige impulsen en richt een bloedbad aan in de vredige kustgemeenschap van Deland, Florida. "America's most notorious female serial killer."

Regie: Daniel Farrands
Cast: Peyton List, Tobin Bell, Lydia Hearst
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15 december 2021.

LONG STORY SHORT

Dat Teddy trouwt is bijna een wonder, want Teddy is een van die mensen die alle beslissingen permanent uitstelt en aarzelt terwijl het leven aan hem voorbijgaat. Als hij de ochtend na zijn huwelijk wakker wordt, is zijn vrouw Leanne plotseling acht maanden zwanger en hebben ze al het eerste huwelijksjaar achter de rug dat Teddy zich niet kan herinneren. Hij zit gevangen in een cyclus van tijdsprongen die elke dag met een jaar doet vooruitgaan, waardoor hij een tijdsverloop te zien krijgt van de obstakels voor zijn liefde en de mislukkingen van zijn leven.

Regie: Josh Lawson
Cast: Rafe Spall, Zahra Newman, Ronny Chieng
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15 december 2021.

CHRISTMAS IS CANCELLED

Niet lang na het overlijden van haar moeder, wordt de 29-jarige Emma (Hayley Orrantia) geconfronteerd met een nieuwe realiteit. Haar 54-jarige vader (Dermot Mulroney) start een nieuwe relatie met één van haar vriendinnen uit de middelbare school. Wanneer Emma wordt gedwongen om samen met haar de feestdagen te vieren, begint ze plannen te smeden om het gelukkige koppel uit elkaar te drijven.

Regie: Prarthana Mohan
Cast: Janel Parrish, Dermot Mulroney, Harley Orrantia
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15 december 2021.

LES CHOSES QU'ON DIT, LES CHOSES QU'ON FAIT

De zwangere Daphné en haar vriend François gaan op vakantie naar het Franse platteland, waar ze François’ neef Maxime op bezoek krijgen. Onverwacht moet François terug naar Parijs, waardoor Daphné Maxime alleen moet ontvangen. In de paar dagen tot zijn terugkomst maken Daphné en Maxime voor het eerst kennis en al gauw delen ze hun verhalen over vroegere liefdesperikelen met elkaar. Er ontstaat een intieme band. Een romantische zedenschets van de Franse regisseur Emmanuel Mouret (Mademoiselle de Joncquières) over de complexiteit van liefdesrelaties.

Regie: Emmanuel Mouret
Cast: Camélia Jordana, Niels Schneider, Vincent Macaigne, Émilie Duquenne
Releasedatum dvd: 15 december 2021.

MADLY IN LIFE (aka UNE VIE DEMENTE)

Alex en Noémie willen graag een kind. Maar wanneer Suzanne, Alex’ hippe moeder, zich steeds excentrieker gaat gedragen, worden de zaken ingewikkeld. Tussen het kind dat ze willen en het kind dat Suzanne wordt, loopt het in het honderd. Dit is het verhaal van een rodeo, de turbulente reis van een koppel dat het ouderschap in omgekeerde richting ontdekt!

Regie: Raphaël Balboni, Ann Sirot
Cast: Jo Deseure, Jean Le Peltier, Lucie Debay, Gilles Remiche
Releasedatum dvd: 15 december 2021.


UIT HET ARCHIEF