:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2022
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2021-12-15 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES JANUARI 2022

Het nieuwe jaar beginnen we alvast met de nodige humor met Un Triomphe, waarin de werkloze acteur Étienne een succesvolle theaterworkshop opzet in de gevangenis. De spetterende actiefilm Gunpowder Milkshake (met Karen Gillan en Lena Headey) kunnen we best omschrijven als een cocktail van vrouwen, geweld, kogels en bloed, en "best served cold"! In het vermakelijke Queenpins (met Kristen Bell) zorgen een aantal huisvrouwen voor een grootse fraude met kortingsbonnen, u leest het goed: kortingsbonnen!!! In het bitterzoete End Of Sentence wil Frank de laatste wens van zijn vrouw inwilligen en wil hij samen met zijn vervreemde zoon een reis naar Ierland maken om daar haar as uit te strooien. The Green Knight is een epische fantasy-avonturenfilm over Sir Gawain, die op z’n queeste de confrontatie aangaat met de zogenaamde ‘Green Knight’, een reusachtige vreemdeling. In Worth neemt jurist Ken (Michael Keaton) de taak op zich om een fonds voor de slachtoffers en nabestaanden van 9/11 op te richten. Maar wat is een mensenleven waard? In Breaking News In Yuba County (met Allison Janney en Mila Kunis) betrapt Sue haar man op overspel, maar begeeft de lieverd z’n hart het ook.. Ze beslist hem te begraven en hem als vermist op te geven. Nu nog mondje dicht kunnen houden! Met Dear Comrades brengt regisseur Andrey Konchalovskiy in prachtige grijstinten ode aan de ware gebeurtenissen achter het vergeten bloedbad van Novotsjerkassk. We beginnen de maand met humor en eindigen er ook mee. Pourris Gatés: de drie kinderen van een rijke zakenman doen niets met hun leven behalve papa's geld uitgeven. Daar komt verandering in wanneer papa besluit hen te laten geloven dat al het geld op is.

UN TRIOMPHE

Om de eindjes aan elkaar te knopen zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het daar aanwezige talent besluit hij met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk Wachten op Godot op te voeren. De mannen slagen erin zich het stuk al snel eigen te maken en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige. Étienne, die eindelijk de kans heeft gekregen zijn talenten te laten zien, is zich ervan bewust dat er elk moment een einde aan het succes kan komen... Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Regie: Emmanuel Courcol
Cast: Kad Merad, David Ayala, Lamine Cissokho
Releasedatum dvd: 5 januari 2022.





GUNPOWDER MILKSHAKE

Sam (Karen Gillan) was pas twaalf jaar oud toen haar moeder Scarlet (Lena Headey), een vooraanstaande sluipmoordenaar, gedwongen werd om haar te verlaten. Opgevangen door ‘The Firm’ – de misdaadorganisatie waar haar moeder voor werkte, treedt ze in haar moeders voetsporen en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gezet en moet ze zich tegen ‘the Firm’ keren.

Regie: Navot Papushado
Cast: Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino
Releasedatum dvd en Blu-ray: 12 januari 2022 (enkel verkrijgbaar in België)





QUEENPINS

Connie en JoJo zijn beste vriendinnen en ware coupon queens: ze proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen op boodschappen. Samen zetten ze een ingenieus coupon-kartel op en slagen ze erin supermarktketens voor ruim 40 miljoen dollar op te lichten. Maar terwijl de bankrekeningen van de BFFs volstromen raken ze in het vizier van twee agenten die ingezet worden om de oorsprong van de frauduleuze coupons op te sporen... Queenpins, met Kristen Bell (Bad Moms), Kirby Howell-Baptiste (The Good Place), Paul Walter Hauser (Richard Jewell) en Vince Vaughn (Wedding Crashers), is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste namaak-coupon oplichtingszaak in de Amerikaanse geschiedenis.

Regie: Aron Gaudet, Gita Pullapilly
Cast: Kristen Bell, Kirby Howell-Baptiste, Paul Walter Hauser
Releasedatum dvd en Blu-ray: 8 december 2021





END OF SENTENCE

Frank houdt zich graag aan de snelheidslimiet, zijn zoon Sean maakt er een punt van om eroverheen te gaan. Als Sean uit de gevangenis vrijkomt, heeft Frank voor hem een voorstel. Ondanks hun onbegrip en afkeer voor elkaar, hoopt Frank erop dat Sean en hij samen naar Ierland trekken om daar de laatste wens van zijn vrouw, Sean’s moeder te vervullen. End of Sentence met John Hawkes en Logan Lerman brengt een gevoelig en oprecht geportretteerd relaas van een gewrongen vader-zoon relatie en hun zoek- en zwerftocht na het verlies van hun geliefde.

Regie: Elfar Adalsteins
Cast: John Hawkes, Logan Lerman, Sarah Bolger
Releasedatum dvd: 12 januari 2022





THE GREEN KNIGHT

Sir Gawain wordt door Koning Arthur op pad gestuurd om de confrontatie aan te gaan met ‘The Green Knight’, een monsterlijke, smaragdgroene ridder die al menig held op de knieën dwong. Om dat te kunnen doen, moet hij verschillende obstakels overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen. Voor zijn opvolger van The Old Man & The Gun maakt David Lowery een hele ommekeer in genre en onderwerp. The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoud Engels ridderroman. De hoofdrol is weggelegd voor Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire), die opnieuw een bekend personage uit de klassieke literatuur speelt. Hij wordt bijgestaan door Alicia Vikander, Joel Edgerton en Barry Keoghan.

Regie: David Lowery
Cast: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton
Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 januari 2022





WORTH

Enkele dagen na 9/11 wordt advocaat Kenneth Feinberg (Michael Keaton) aangesteld om het Victim Compensation Fund in goede banen te leiden. Feinberg staat voor de onmogelijke opdracht om de waarde te berekenen van de levens van de ruim 5000 slachtoffers. Gedurende drie jaar treedt hij op als bemiddelaar voor de nabestaanden, maar wordt hij ook het doelwit van hun leed en frustraties, want geen enkele cheque kan de pijn van hun verlies verzachten. Worth, met Michael Keaton (Birdman, Spotlight) en Amy Ryan (Beautiful Boy) is geregisseerd door Sara Colangelo. Worth is gebaseerd op het boek What Is Life Worth van Kenneth R. Feinberg.

Regie: Sara Colangelo
Cast: Michael Keaton, Amy Ryan, Stanley Tucci
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 januari 2022





BREAKING NEWS IN YUBA COUNTY

Sue Buttons betrapt haar echtgenoot op heterdaad in bed met een andere vrouw, waarna hij door een hartaanval komt te overlijden. Ze begraaft zijn lichaam en geeft haar man als vermist op. Haar nieuwe bekendheid gebruikt ze in haar voordeel. De waarheid verhullen blijkt toch moeilijker dan verwacht, wanneer ze haar geheim moet verzwijgen tegen de politie, criminelen en zelfs haar halfzus.

Regie: Tate Taylor
Cast: Allison Janney, Mila Kunis, Regina Hall
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 januari 2022





DEAR COMRADES

Lyuda is een lokale partijbestuurder in Novotsjerkassk, een stad in het zuiden van de Sovjet-Unie. Ze is een trouw communist die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht voor de ideologie van Stalin. Wanneer een arbeidersstaking in de plaatselijke fabriek dreigt, pleit Lyuda voor een hard optreden om het verzet de kop in te drukken. Maar de demonstratie is onvermijdelijk en ook haar opstandige dochter kiest de kant van de arbeiders. De bijeenkomst wordt door de autoriteiten hard neergeslagen. Lyuda is getuige van het bloedbad en de paniek en komt tot het gruwelijke besef dat haar dochter mogelijk is omgekomen. Haar wereldbeeld kantelt. Ondanks de blokkade van de stad, de massale arrestaties en de pogingen van de autoriteiten om het bloedbad te verdoezelen, gaat ze wanhopig op zoek naar haar dochter. Het verhaal van de aangrijpende Russische film Dear Comrades! van Andrei Konchalovsky is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, toen een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen. Een geschiedenis die jarenlang in de doofpot werd gestopt. De in prachtig zwart-wit beelden geschoten film werd op het Filmfestival van Venetië in september dit jaar bekroond met de speciale juryprijs en is verkozen als de Oscar-inzending voor Rusland.

Regie: Andrei Kontsjalovski
Cast: Joelia Vysotskaja, Vladislav Komarov, Andrei Gusev
Releasedatum dvd: 15 december 2021





POURRIS GATÉS

De drie kinderen van een rijke zakenman doen niets met hun leven, behalve het geld van hun vader uitgeven. Het zijn luie, grillige feestvierders en verwende uilskuikens. Moe van hun gedrag, besluit hij hen een goede les te leren door hen te laten geloven dat het geld op is. Voor het eerst in hun leven moeten de drie kinderen het voor hen ondenkbare doen: werken.

Regie: Nicolas Cuche
Cast: Gérard Jugnot, Camille Lou, Artus, Louka Meliava
Releasedatum dvd: 26 januari 2022







Recent nieuws van dezelfde bron