:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #101
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #101
Bron: DVD Info - Datum: 2022-05-02 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij onze Cineweetjes en die is door CinemaCon (de beurs voor Hollywood-films) deze week iets uitgebreider. De Amerikaanse box office wordt deze week aangevoerd door The Bad Guys, de nieuwe animatiefilm van DreamWorks Animation. Met zijn 25 miljoen dollar opbrengst is dat meer dan genoeg om het aan de kassa teleurstellende Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore van de eerste plaats te stoten. Ook Sonic The Hedgehog 2 doet het in zijn derde week ook nog goed. The Northman, dat op de vierde plaats staat, oversteeg met zijn 5 miljoen dollar alle verwachtingen, net zoals The Unbearable Weight Of Massive Talent waarin Nicolas Cage zichzelf speelt.



Regisseur Alex Kurtzman steekt zijn mening over de reboot van The Mummy niet langer meer onder stoelen of banken. De regisseur, die momenteel in de belangstelling staat met de nieuwe nieuwe sci-fi-serie The Man Who Fell To Earth, vertelde in de Bingeworthy-podcast dat hij sterk ontgoocheld was in de Tom Cruise-film die in juni 2017 uitkwam en waarvan het de bedoeling was dat Universal hun Dark Universe met succes konden lanceren, dat zijn reboots die gebaseerd zijn op de Universal-monsters. Kurtzman, die eerder als schrijver meewerkte aan Transformers, Star Trek en Cowboys & Aliens, zei wel dat het regieproces van The Mummy hem veel heeft opgebracht over hoe hij films moet maken.



Jack Nicholson, die deze week 85 werd, wist meteen hoe hij de Joker moest gaan spelen in Tim Burtons Batman uit 1989. In een eerdere making-of-featurette legt hij uit dat hij de schurk niet te bombastisch wilde maken en dat het een personage moest zijn die kinderen aantrok. Nicholson wilde zich zeker niet spiegelen aan Guber uit Superman die vertolkt werd door Marlon Brando. De iconische acteur vertelde dat hij de Joker-rol serieuzer nam dan eender wie die bij de film betrokken was, en dat hij wist dat kinderen positief zouden reageren op deze donkere versie van zijn Joker-personage. Volgens Nicholson is het zo dat, hoe meer je kinderen bang maakt, des te leuker ze het vinden.



De iconische blauw-witte jurk die Judy Garland droeg in The Wizard Of Oz en die één van de eerste films was die gefilmd werd in Technicolor, is één van de vele filmmemorabilia waar verzamelaars een moord zouden voor plegen. Jarenlang werd gedacht dat er maar één kleedje bestond, maar The New York Times kwam er achter dat er een tweede jurk bestaat die door Garland werd gedragen en onlangs werd teruggevonden in de Katholieke Universiteit van Washington. In 1973 werd de jurk gegeven aan een pater die de leiding had over de toneelafdeling van de school, maar hij verloor al snel de jurk, waardoor het item tientallen jaren spoorloos werd. Onlangs werd het kledingstuk teruggevonden in een schoenendoos en ligt nu in een New Yorks veilinghuis, waar cinefielen er tot 29 april naar kunnen gaan kijken. Daarna wordt hij overgebracht naar Los Angeles en wordt hij op 24 mei verkocht op de veiling Bonhams Classic Hollywood: Film and Television. Het eerste jurkje werd in 2012 geveild voor 480.000 dollar en werd vervolgens doorverkocht voor 1,6 miljoen dollar. Dit keer gaat het geld naar een goed doel, aangezien de universiteit van plan is om de 1,2 miljoen dollar die ze verwacht ermee te winnen, wil gebruiken om een nieuw filmprogramma te financieren.



Terwijl Johnny Depp een proces uitvecht zijn ex Amber Heard en sindsdien de bijnaam van 'wife beater' kreeg, laat de acteur noteren dat hij het gehad heeft met Disney en dat hij voor geen cent nog zou willen terugkeren naar het huis van de muis om in een nieuwe Pirates Of The Caribbean-film te spelen, Depp zou het naar eigen zeggen niets eens voor 300 miljoen dollar willen doen.



Stephen Root zal altijd wel geassocieerd worden met nietjes en zijn nietjesmachine en dit door zijn iconisch Office Space-personage Milton Waddams, die een eentonige baan heeft in een softwarebedrijf en zijn enige lichtpuntje in diens werk zijn rode Swingline-nietmachine is die hem wordt afgenomen door baas Bill Lumbergh (Gary Cole). Volgens de acteur is dit een scène die hem altijd zal blijven achtervolgen, want bij elk film- en televisieproject waar Stephen Root opduikt, wordt hem gevraagd om een doos met nietjes te signeren. De acteur, die in de cultklassieker van Mike Judge uit 1999 schitterde, is tegenwoordig te zien in de HBO-misdaadserie Barry.



Door de recente COVID-uitbraak bleven in China duizenden bioscopen gesloten, en dat heeft een grote invloed gehad op de Chinese box office die dit weekend de laagste van het jaar was. De totale bioscoopopbrengsten daalden tot 8,2 miljoen dollar, terwijl dat in het vorige weekend nog 10,5 miljoen dollar was. Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore werd in China de meest winstgevende titel. Op de tweede plaats stond de Chinese film Man On The Edge.



Jean-Claude Van Damme komt in opspraak. Een 33-jarige vrouw die op 20 augustus 2021 in de champagnebar Impérial in Brussel aanwezig was en waar ook de acteur was, beweert dat na wat geflirt de muscles from Brussels geprobeerd zou hebben om de vrouw aan te randen door haar in een toilet te duwen. Het parket van Brussel onderzoekt momenteel deze klacht, maar het management van Van Damme ontkent de beschuldigingen en beweert zelfs niet op de hoogte zijn van de klacht. Jean-Claude van Damme heeft zelf nog niet gereageerd.



Michael B. Jordan maakt zich klaar voor de derde Creed-film, waarin hij zowel de hoofdrol speelt als de regiestoel inneemt. Jordans tegenstander wordt Jonathan Majors, die we hebben leren kennen in de HBO-reeks Lovecraft Country. Volgens Jordan trainde hij zo intensief dat zijn spieren zo groot werden dat hij zelfs het polsbandje voor de toegang tot de Oscars niet meer aankreeg. Creed 3 komt eind dit jaar in de zalen verwacht en zoals bekend is Sylvester Stallone er niet in te zien.



Lana en Lilly Wachowski gaan een groot deel van hun persoonlijke collectie filmmemorabilia verkopen ten voordele van het Protect & Defend Trans Youth Fund dat werd opgericht door Ariana Grande en opkomt voor transjongeren. Lana Wachowski zelf kwam naar buiten als transvrouw in 2012, en vier jaar later volgde haar zus Lilly. In de aanbieding staan stukken uit Cloud Atlas, Jupiter Ascending, Sense8 en The Matrix-franchise, maar ook oude originele posters van cultclassics als The Evil Dead en Faster, Pussycat! Kill! Kill! worden aangeboden.



Z (comme Z), de zombiefilm van Michel Hazanavicius, die ook The Artist maakte, wordt de openingsfilm van het festival van Cannes. Het Ukrainian Film Institute vroeg aan de regisseur om de naam te veranderen omdat Z het symbool is van de Russische invasie in Oekraïne, en daarom heet de film voortaan Coupé, in andere landen wordt hij uitgebracht als Final Cut.



Universal schuift de bioscooprelease van Super Mario Bros. met Chris Pratt als Mario op naar 7 april 2023. Oorspronkelijk zou de film waar ook Anya Taylor-Joy en Jack Black in meespelen op 21 december 2022 uitkomen. Universal plant voor die datum nu de release van Puss in Boots: The Last Wish met Antonio Banderas. Universal kijkt samen met Nintendo de kat uit de boom nadat de eerdere verfilming uit 1993 van het Mario Bros-videospel met John Leguizamo, Bob Hoskins en Dennis Hopper een gigantische flop werd aan de kassa.



Father & Soldier van Mathieu Vadepied met in de hoofdrollen Omar Sy, Alassane Diong en Jonas Bloquet, zal op 18 mei Un Certain Regard openen op het filmfestival van Cannes. Deze Frans-Senegalese vertelt het verhaal van Bakary Diallo, een vader die in 1917 in het Franse leger treedt om zich bij zijn 17-jarige zoon Thierno te voegen die met geweld werd opgeroepen. Na Learn by Heart, dat in 2015 in Cannes in première ging, is dit de tweede speelfilm van Vadepied, die naast de regisseur ook de scenarioschrijver en cameraman was. De winnaars van sectie Un Certain Regard wordt op 27 mei bekend gemaakt.



Sony Pictures heeft groen licht gegeven voor een derde Venom-film met Tom Hardy nadat Venom: Let There Be Carnage uit 2021 en Venom uit 2018 twee kaskrakers waren. Verder kondigde de studio ook plannen aan voor een nieuwe Ghostbusters-film die een vervolg wordt op de reboot Ghostbusters: Afterlife. Sony onthulde zijn plannen voor beide sequels tijdens CinemaCon, de jaarlijkse vakbeurs voor eigenaars van bioscopen.



De jury van de 75e editie van het festival van Cannes wordt dit jaar voorgezeten door Vincent Lindon, de acteur die vorig jaar te zien was in de Gouden Palm-winnaar Titane. De overige juryleden zijn de actrices Rebecca Hall, Deepika Padukone en Noomi Rapace en de regisseurs Asghar Farhadi, Ladj Ly, Jeff Nichols en Joachim Trier.



Warner Bros. heeft officieel aangekondigd dat The Batman een vervolg krijgt. The Batman, die begin maart van dit jaar werd uitgebracht, werd een enorm succes bij zowel de critici als het publiek. Tot nu toe is het de meest winstgevende film van 2022, met een totale wereldwijde opbrengst van 759 miljoen dollar. Eerder liet HBO Max weten dat er een miniserie aankomt rond The Penguin met opnieuw Colin Farrell. Er werd nog geen releasedatum aangekondigd voor de tweede Batman-film, wel staat vast dat Warner opnieuw in zee gaat met Matt Reeves en dat Rob Pattinson opnieuw de cape zal aantrekken.



De Barbie-film met Margot Robbie zal op 21 juli 2023 in de bioscoop te zien zijn. Regisseuse Greta Gerwig en Noah Baumbach schreven samen het script . In de film zullen we ook Will Ferrell, Ryan Gosling, Simu Liu, Kate McKinnon en Alexandra Shipp zien. Veel is er over het verhaal nog niet bekend behalve dat Ferrell de CEO speelt van een speelgoedbedrijf maar of dat nu Mattel is of niet laat de acteur nog in het midden.



Sienna Miller is momenteel te zien in het #MeToo-drama Anatomy Of A Scandal, en hoewel de actrice in 2006 samenwerkte met Weinstein voor Factory Girl, vertelt ze dat het haar nooit is opgevallen dat Harvey Weinstein losse handjes had en dat zij daar zelf nooit last van heeft gehad. Miller voegde er wel aan toe dat de relatie met Jude Law haar redding was, omdat Harvey Jude Law als een groot acteur zag.



Baz Luhrmann lichtte tijdens CinemaCon in Las Vegas een tipje van de sluier op over zijn Elvis-film die dit jaar in Cannes in première gaat. Volgens de Australische filmmaker is de film niet echt een biopic maar gaat het eerder over Amerika in de jaren '50, '60 en '70. Luhrmann grapte dat zijn film een beetje aanvoelt als een superheldenfilm omdat Elvis eigenlijk de originele superheld is. De film wordt vooral belicht vanuit het oog van zijn manager Kolonel Tom Parker die gespeeld wordt door Tom Hanks. Elvis wordt vertolkt door Austin Butler en Olivia DeJonge speelt de rol van zijn echtgenote Priscilla. De regisseur voegde er wel aan toe dat de film historisch nauwkeurig is. Austin die definitief doorbrak met zijn rol in Once Upon A Time... In Hollywood zingt alle Elvis-nummers uit zijn jonge tijd zelf, terwijl de oudere Elvis-songs door een crooner zijn ingezongen. In de VS komt de film op 24 juni in de bioscoop.



Justin Lin is niet langer de regisseur van Fast X, de tiende Fast & Furious-film. Naar verluidt is hij het niet eens met de creatieve opvattingen van de rest van de crew, wel blijft hij betrokken als producer. Lin regisseerde al vijf Fast & Furious-films. Fast X wordt in het voorjaar van 2023 verwacht in de bioscopen.



Zoals eerder gemeld komen er twee sequels van Spider-Man: Inito The Spider-Verse, en dat nadat de eerste een gigantisch succes was en de film de Oscar won voor de beste animatiefilm. Het eerste vervolg zal Spider-Man: Across The Spider-Verse zijn en Sony maakte bekend dat de film zich in zes universums zal afspelen en 240 personages zal bevatten. De film wordt in juni 2023 verwacht.



Tijdens CinemaCon werd het verhaal van Aquaman And The Lost Kingdom vrijgegeven, dat  in 2023 bij ons in de bioscopen komt. In de sequel moet Jason Momoa als Aquaman samenwerken met zijn halfbroer (Patrick Wilson) om het op te nemen tegen Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) en zijn leger. Volgens James Wan die de film opnieuw zal regisseren bevindt Black Manta bevindt zich op een heel ander niveau door een magische en oeroude kracht, waardoor Aquaman opnieuw voor een helse opdracht staat.



Dit jaar komt Shazam! Fury Of The Gods in de zalen, waarin we deze keer Billy Batson, de superheld die buitengewone krachten krijgt als hij het woord 'Shazam' roept, in een meer volwassen rol te zien zal zijn. Volgens Screen Rant werden tijdens CinemaCon opmerkelijke beelden getoond van Shazam en Wonder Woman, en hangt er zelfs iets als een romance in de lucht. De sequel wordt gedraaid door David F. Sandberg, een Zweeds filmregisseur die zijn carrière begon met het maken van kortfilms die voornamelijk horror waren en daardoor opgemerkt werd door Hollywood. De rol van Shazam wordt net zoals in de eerste film vertolkt door Zachary Levi.



Een horrorfilm waar heel wat fans naar uitkijken is The Black Phone van Universal Pictures. De film wordt geregisseerd door Scott Derrickson die bekend is van The Exorcism Of Emily Rose, Sinister, The Day The Earth Stood Still, Deliver Us From Evil en Doctor Strange. Het verhaal is gebaseerd op een kortverhaal van Joe Hill, de zoon van Stephen King, en is door Derricksons vaste medewerker C. Robert Cargill vervat in een script. In de film wordt de dertienjarige Finney Shaw (Mason Thames) ontvoerd door een sadistische moordenaar (Ethan Hawke). Derrickson en Hawke werkten al eerder samen voor Sinister.



Disney heeft met Avatar: The Way Of The Water de nieuwe titel van het vervolg op James Camerons baanbrekende film vrijgegeven. Vanaf volgende week zal Disney bij Doctor Strange In The Multiverse Of Madness een teaser tonen.



Jordan Peele heeft op CinemaCon in Las Vegas zijn nieuwe film Nope aangekondigd en heeft daar ook een trailer van getoond, maar wie het zag, mocht niets laten lekken. Voor de titel Nope gaf Peele als uitleg dat hij achteraf veel “nopes” in de bioscoop wil horen, verder vertelde Peele dat hij zijn nieuwste film op 65mm en in IMAX heeft gedraaid.



Op zaterdag 22 oktober brengt Film Fest Gent met de awardceremonie van de 22ste World Soundtrack Awards weer het kruim van de internationale filmmuziekwereld samen in Gent, dit keer is dat in De Bijloke. Het festival is vereerd Mark Isham te mogen aankondigen als eregast van de World Soundtrack Awards 2022. Brussels Philharmonic, onder leiding van maestro Dirk Brossé, zal een selectie van het werk van Mark Isham én van Nainita Desai (winnaar van de Discovery of the Year Award 2021) om dit tijdens de uitreiking van de filmmuziekprijzen te spelen. Tickets zijn nu al verkrijgbaar.



Binnenkort zijn de twee boezemvrienden, Julia Roberts en George Clooney, opnieuw te zien in de romcom Ticket To Paradise van Billy Eichner. De film komt op 21 oktober via Universal Pictures in de zalen. Clooney en Roberts spelen een gescheiden koppel dat naar Bali vliegt om daar hun verliefde dochter (gespeeld door Kaitlyn Dever) ervan te weerhouden om te trouwen met een man die ze amper kent.



Melissa McBride, die de rol van Carol speelt in The Walking Dead, laat weten dat ze niet langer meer geïnteresseerd is in de spin-offreeks die gepland stond voor 2023. AMC betreurt het vertrek van hun hoofdpersonage, maar de televisiezender benadrukt wel dat het universum van The Walking Dead Universe op een interessante manier zal blijven groeien en uitbreiden. Melissa McBride was er al bij sinds de derde aflevering van The Walking Dead. Verschillende bronnen zeggen dat de beslissing zou kunnen genomen zijn door het feit dat men de reeks voor een groot deel in Europa zou opnemen, en naar verluidt had McBride daar geen zin in.



Binnenkort verschijnt She Said, een film die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van de Pulitzer Prize-winnende New York Times-journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey, die de het seksueel wangedrag van Harvey Weinstein onderzochten. Jodi wordt vertolkt door Zoe Kazan en Twohey door Carey Mulligan. Mulligan vertelde tijdens CinemaCon dat ze het een hele eer vond om deze vrouw te mogen portretteren. Volgens Kazan kun je met dat soort verhalen niet het verleden veranderen, maar wel de toekomst. De film werd geregisseerd door Maria Schrader (Unorthodox), is geschreven door Rebecca Lenkiewicz (Ida), en verder zitten ook Patricia Clarkson en Samantha Morton in de cast.



Ook al verloor Netflix in het eerste kwartaal van 2022 ruim 200.000 abonnees, blijft de streamingdienst volop investeren in eigen films. Voor deze zomer maakte Netflix 37 titels bekend waarvan The Gray Man en Okja de duurste vogels zijn. Andere titels zijn o.a. het Franse The Takedown, Interceptor, Spiderhead, The Sea Beast, Rise Of The Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie, het Zuid-Koreaanse Carter en het Argentijnse Pipa.



Nu dat Michael Keaton geheel onverwachts terugkeert als Batman in The Flash vragen heel wat fans zich af of Michelle Pfeiffer het zou zien zitten om terug te keren als Catwoman. In een interview met The Hollywood Reporter zei de actrice dat zo iets kon maar dat alles zou afhangen van de context. Hierdoor beginnen heel wat fans op de sociale media te speculeren dat Michelle Pfeiffer effectief opnieuw haar kattenpak zal aantrekken. Pfeiffer speelde Selina Kyle aka Catwoman in Batman Returns van Tim Burton waarin Danny DeVito te zien was als de Penguin.



Binnenkort is Maika Monroe (wat een naam!), de revelatie uit It Follows, te zien in een nieuwe horrorthriller Watcher. De film wordt geregisseerd door Chloe Okuno die in het horrorcircuit bekend staat voor V/H/S 94. Naast Monroe maken ook Karl Glusman en Burn Gorman deel uit van de cast. Watcher gaat over een Amerikaanse vrouw die voor haar job naar Boekarest moet en dat terwijl er in de Roemeense stad een seriemoordenaar aan het werk is.



Over twee maanden brengt Universal Pictures Jurassic World: Dominion uit. Tijdens CinemaCon in Las Vegas werd een gloednieuwe trailer voorgesteld. De nieuwe film van Colin Trevorrow zal vooral draaien rond Blue, de Velociraptor die werd grootgebracht door Owen Grady (Chris Pratt), wiens baby wordt gestolen. Samen met Claire (Bryce Dallas Howard) probeert Owen om met een paar oorspronkelijke castleden (Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum) de baby terug te krijgen.



Hunger Games Ballad Of Songbirds And Snakes, dat als roman in 2020 werd uitgebracht en een spin-off en prequel is op de Hunger Games-trilogie, heeft op CinemaCon als film een releasedatum gekregen. De film zal op 17 november 2023 in de Amerikaanse bioscopen vertoond worden. Het paradepaardje van Lionsgate is met zijn wereldwijde brutowinst van bijna 3 miljard dollar één van de meest winstgevende filmfranchises aller tijden. Ondertussen is ook bekend gemaakt dat Francis Lawrence die eerder Catching Fire, Mockingjay Part One en Mockingjay Part Two inblikte opnieuw in de regiestoel mag plaatsnemen.



Cate Blanchett kreeg de Chaplin Award, een eretitel die al sinds 1972 wordt uitgereikt in het Lincoln Center in New York. Daarmee treedt de actrice in de voetsporen van iconen als Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Federico Fellini, Elizabeth Taylor, Martin Scorsese, Diane Keaton, Meryl Streep, Tom Hanks, Sidney Poitier, Barbra Streisand, Robert Redford en Robert De Niro. Blanchett was compleet onder de indruk om in het rijtje te staan van mensen die een diepe invloed gehad hebben op het Amerikaans culturele landschapen die ze overigens zelf vereert. De vorige winnaar was Spike Lee. De ceremonie werd wat overschaduwd door het nieuws dat regisseur Todd Haynes niet een geplande Q&A met Blanchett zou kunnen voeren omdat hij op de ochtend van de ceremonie positief had getest op COVID, en ook presentator Bradley Cooper, die onlangs met Blanchett speelde in Nightmare Alley, stuurde zijn kat omdat hij zich niet lekker voelde. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron