:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #104
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #104
Bron: DVD Info - Datum: 2022-05-23 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes en die beginnen we met nieuws over Dune: Part Two, want Christopher Walken vervoegt de cast om de rol van Padishah Emperor Shaddam IV te spelen. Eerder waren Florence Pugh en Austin Butler als nieuwe namen aangekondigd.



Sir Ian McKellen is wel al 83, maar de acteur liet horen dat hij graag terug zou keren op het witte doek als mutant Magneto. Dat heeft alles te maken met Doctor Strange In The Multiverse Of Madness,waarin Elizabeth Olsen de rol speelt van de Scarlet Witch aka Wanda Maximoff, de dochter van Magneto. In een interview met Culture Geek zei Olsen dat ze graag zou samenspelen met McKellen omdat ze vroeger verliefd op hem was.



Er komt een vervolg op Godzilla Vs. Kong uit 2021 uit 2017, en Dan Stevens, die we kennen van Downtown Abbey en Legion, wordt één van de hoofdrolspelers. De film wordt geregisseerd door Adam Wingard, met wie Stevens al samenwerkte voor The Guest. Wingard maakte ook de eerste Godzilla Vs. Kong. De productie start later dit jaar in Australië op dezelfde locatie als Kong: Skull Island uit 2017.



Tom Hanks gaat na Forrest Gump, Cast Away en The Polar Express opnieuw samenwerken met regisseur Robert Zemeckis voor de film Here. Opmerkelijk is dat ook Robin Wright en scenarist Eric Roth eraan meewerken, waardoor deze film een Forrest Gump-feel krijgt. De film is gebaseerd op een graphic novel van Richard McGuire. De film zal in 2023 een bioscooprelease krijgen.



Francis Ford Coppola zal deze herfst met een budget van bijna 100 miljoen dollar aan de opnames van zijn nieuwste film Megalopolis beginnen. De regisseur is al 83, en velen gaan ervan uit dat dit waarschijnlijk zijn laatste film zal worden. Coppola is al twintig jaar bezig met de voorbereidingen, en hij maakte nu de cast bekend waarin o.a. Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel en Jon Voight zitten. Opmerkelijk is de naam van Laurence Fishburne, die als veertienjarige meespeelde in Coppola's Apocalypse Now en de jonge soldaat Tyrone 'Clean' Miller speelde.



Regisseur Danny Boyle, die op het nippertje door creatieve meningsverschillen werd vervangen door Cary Joji Fukunaga voor No Time To Die, denkt dat zowel Paapa Essiedu, bekend van I May Destroy You als Robert Pattinson perfecte namen zouden zijn om de nieuwe James Bond te vertolken. Boyle denkt hierbij vooral aan de spionrol die Pattinson speelde in Tenet.



Zowel Michelle Williams als Hugh Jackman zien het zitten om een sequel te maken van The Greatest Showman. Als je weet dat de film destijds 435 miljoen dollar opbracht, kun je er nu al van op aan dat de producers zich in de handen wrijven.



Alexander Skarsgard, die deze dagen schittert in The Northman, gaat samen met Dane DeHaan in The Tiger spelen van de Oekraïnse regisseur Myroslav Slaboshpytskyi, die in 2014 The Tribe maakte. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Valliant en speelt zich af in in Oost-Rusland in de late jaren negentig, en volgt een groep mannen die bedreigde tijgers beschermen tegen stropers.



Er komt een zesde Scream-film en Courtney Cox heeft opnieuw bevestigd dat ze terug van de partij is als Gale Weathers. Ook Hayden Panettiere uit Scream 4 zou terugkeren naast Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding en Jenna Ortega. Ook voor de regisseurs neemt men geen risico's en alles komt weer terecht bij Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. De zesde Scream-film wordt verwacht in maart 2023.



Fred Ward, die bekend is van films als The Right Stuff, Miami Blues, The Player, Short Cuts, Remo Williams: The Adventure Begins en Tremors, is op 79-jarige leeftijd overleden. Ward kreeg na wat televisiewerk zijn eerste filmrol in de Clint Eastwood-film Escape From Alcatraz en zou in de jaren '80 doorbreken met The Right Stuff.



Eva Mendes, die de rol van Agent Monica Fuentes in 2 Fast 2 Furious speelt, laat weten dat ze best opnieuw in de franchise wil acteren, maar de actrice die na Lost River (How To Catch A Monster) uit 2014 met acteren stopte om zich te concentreren op haar vier kinderen, voegt er wel aan toe dat ze geweld- en seksscènes weigert.



Amber Heard krijgt het steeds harder te verduren. Er loopt een petitie om haar uit Aquaman And The Lost Kingdom te weren, en op één maand is het aantal handtekeningen van twee naar vier miljoen gestegen. De fans reageren hiermee op de manier waarop volgens hun Johnny Depp ten onrechte in de rechtbank wordt behandeld.



Heel wat bronnen halen aan dat Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore wel eens de laatste film uit de franchise zou kunnen worden. De grote reden is natuurlijk dat de blockbuster het minder goed doet dan verwacht, maar ook auteur J.K. Rowling kwam door haar controversiële uitspraken meermaals op de brandstapel terecht, er was de hetze rond Johnny Depp en ook Ezra Miller haalde het nieuws met niet zo'n mooie woordjes. Oorspronkelijk wilde Warner Bros. vijf films maken, maar dat werd teruggeschroefd naar vier delen op voorwaarde dat Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore de kassa's zou doen rinkelen.



Over het gedrag van Kevin Spacey valt het één en ander te zeggen, maar dat hij een grote acteur is, staat buiten kijf, en dat weten ze in Cannes ook, waar twee films met de controversiële acteur worden voorgesteld. In Peter Five Eight van Michael Zaiko Hall speelt Spacey een charismatische man die in een zwarte auto opdaagt in een kleine gemeenschap, en 1242: Gateway To The West is dan weer een historisch drama over de kleinzoon van Genghis Khan.



Netflix is van plan om van The Gray Man met Ryan Gosling en Chris Evans een echte franchise uit de grond te stampen. Regisseurs Joe en Anthony Russo zouden samen met de Deadpool-scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick werken aan een prequel voor Evans’ personage, terwijl scenarist Stephen McFeely een sequel over Goslings personage aan het schrijven is.



Niet dat het allemaal zo veel uitmaakt, maar de Academy of Motion Picture Arts and Science heeft de datum voor de 95e Oscaruitreiking op 12 maart 2023 vastgelegd. De shortlists worden bekendgemaakt 21 december 2022 en de nominaties op 24 januari, en uiteraard zijn we benieuwd welke acteur of actrice er volgend jaar de host een muilpeer mag verkopen. Nieuw is dat de Academy afstapt van haar idee dat ontstond tijdens de pandemie om een Oscar-kwalificatie via een streamingrelease toe te staan, vanaf volgend jaar moeten ze opnieuw weer exclusief in de bioscoop worden uitgebracht.



In de Amerikaanse box office blijft Doctor Strange In The Multiverse Of Madness nog steeds zijn eerste plaats opeisen, gevolgd door The Bad Guys en Sonic The Hedgehog 2. De remake van Stephen Kings Firestarter doet het minder goed dan verwacht, maar de verassing van de week is Everything Everywhere All At Once, waarmee A24 wellicht zijn record verbreekt.



Adèle Haenel, de ster uit de arthousehit Portrait De La Jeune Fille, ruilt naar eigen zeggen voorgoed de film in voor het theater, omdat volgens haar de filmindustrie absoluut reactionair, racistisch, en patriarchaal is. Door deze industrie voorgoed te verlaten, wil ze naar eigen zeggen deelnemen aan een betere wereld en aan een andere cinema.



Het mooiste nieuws (voor de fans toch) en waar we mee afsluiten komt van Léa Seydoux, want die is gecast in twee films waarvan één geïnspireerd is op Emmanuelle Arsans erotische roman Emmanuelle, die iconisch verfilmd werd met seksbom Sylvia Kristel. De andere film is de sciencefictionfilm The Beast van Bertrand Bonello.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron