:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner Music Vision >> PERSBERICHT: COLLATERAL DAMAGE
PERSBERICHT: COLLATERAL DAMAGE
Bron: Warner Music Vision - Datum: 2002-09-26 - Geplaatst door: Serge
Nog steeds bijzonder actueel, deze film die zich toespitst op het terroristische gevaar dat dreigt vanuit minderheidsgroepen die een ideaal nastreven. Het thema maakte dat de bioscooprelease zowat een jaar geleden aanzienlijk werd uitgesteld wegens de gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Maar terrorisme blijft een realiteit en oak deze film draagt, zij het op fictieve wijze, bij tot de bewustmaking hiervan.

Als brandweerman trotseert Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) bijna dagelijks levensgevaarlijke vuurzeeën in een poging zoveel mogelijk mensen een vreselijke dood te besparen. Na deze zware, bij momenten gruwelijke, maar vaak ook bevredigende dagtaak vindt hij thuis troost en geruststelling bij zijn jonge gezinnetje, bestaande uit zijn echtgenote Anne en zoontje Matt. Maar zijn familiegeluk wordt letterlijk aan flarden gerukt als hij te laat opdaagt om hen af te halen en nog net ziet hoe een nietsontziende bom met politiek doelwit afgaat in hun buurt. De bomaanslag wordt opgeëist door El Lobo, een Colombiaanse rebel die zich verzet tegen de Amerikaanse inmenging in de Colombiaanse binnenlandse politiek. De dood van Anne en Matt wordt hierbij afgedaan als "nevenschade".

Overmand door verdriet stelt Gordy al zijn hoop op de Amerikaanse regering en meer bepaald agent Brandt van de CIA, die in Colombia actief is en daar een strekking voorstaat die de rebellen hard wil aanpakken, om paal en perk te stellen aan de activiteiten van El Lobo. Maar met lede ogen moet hij toezien hoe politieke ontwikkelingen ertoe leiden dat het vatten van El Lobo niet langer als prioriteit behandeld wordt. Met gevaar voor eigen leven, maar vanuit de doemgedachte dat hij toch niets meer te verliezen heeft, besluit Gordy het recht in eigen handen te nemen en waagt hij zich in de vijandelijke jungle van het door oorlog verscheurde Colombia op zoek naar de moordenaar van zijn familie.

Regie: Andrew Davis

Cast: Arnold Schwarzenegger, Francesca Neri, John Leguizamo, John Turturro, Elias Koteas

Taal: Dolby Digital 5.1 Engels, Spaans, Italiaans
Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra’s:
• Audiocommentaar van regisseur Andrew Davis
• Audiocommentaar van Arnold Schwarzenegger (alleen via DVD-ROM)
• Documentaire "A Hero In A New Era"
• Documentaire (HBO First Look)
• Extra scčnes
• Bioscooptrailer

Releasedatum: 16 oktober 2002.


Recent nieuws van dezelfde bron