:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #115
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #115
Bron: DVD Info - Datum: 2022-09-05 - Geplaatst door: Didier
Het lijkt volop komkommertijd, vandaar een ietwat kortere Cineweetjes deze week en dat merk je ook in de bioscoopzalen. In Noord-Amerika zaten de zalen zo goed als leeg en werd er het afgelopen weekend 4 miljoen dollar aan de kassa geteld, een bedrag dat normaal de eerste plaats van de box office is. Op de eerste plaats staat daar nu The Invitation met Nathalie Emmanuel dat amper 7 miljoen dollar opbracht, ook Three Thousand Years Of Longing van George Miller met Idris Elba en Tilda Swinton presteert met zijn 3 miljoen dollar (en met een budget van 60 miljoen dollar) sterk onder de verwachtingen. De reden zoekt men in het gebrek aan grote kaskrakers.



De Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean die één van de hoofdrollen vertolkt in de Gouden Palm-winnaar van dit jaar, Triangle Of Sadness van Ruben Östlund is op 32-jarige leeftijd overleden in New York na een plotse ziekte. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend.



Danny DeVito heeft in een interview met Vanity Fair laten weten dat hij zijn eigen Penguin uit Batman verkiest boven die van Colin Farrell. Volgens DeVito zat hij tijdens dit gesprek aan een leugendetector gekoppeld. DeVito haalde ook aan dat Michael Keaton voor hem de enige echte Batman is.



Eind oktober verschijnt Prey For The Devil in de zalen van regisseur Daniel Stamm, die in 2010 The Last Exorcism maakte. In de hoofdrollen herkennen we Jacqueline Byers, Colin Salmon, Christian Navarro, Lisa Palfrey, Nicholas Ralph, Virginia Madsen en Ben Cross.



Een film om naar uit te kijken, zo lijkt het toch als je de cast ziet is Amsterdam van David O. Russell (The Fighter, Silver Linings Playbook. Deze namen (hou je vast!) doen mee: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Rami Malek, Zoe Saldaña, Robert De Niro, Mike Myers, Timothy Olyphant, Michael Shannon, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola en Taylor Swift.



Film Fest Gent brengt op de 49ste editie een 'Focus on South Korean Cinema', en dat met nieuwe én klassieke films van het schiereiland. Onder meer de bekroonde regisseur Im Sang-soo zal zijn nieuwste film Heaven: To The Land Of Happiness persoonlijk in Gent komen voorstellen. De populariteit, maar ook de kwaliteit en de scherpte van de Zuid-Koreaanse cinema is het perfecte argument voor Film Fest Gent om de schijnwerpers te richten op zowel nieuw als gevestigd Zuid-Koreaans filmtalent. Het festival wijdt twee secties in het filmprogramma aan Zuid-Koreaanse cinema. In de sectie 'Focus on South Korean Cinema' kunnen uiteraard de nieuwe films van de überproductieve Hong Sang-soo, een van de drijvende krachten van de moderne Koreaanse cinema, niet ontbreken.

De retrospectieve in de sectie 'Classics', samengesteld door curator Patrick Duynslaegher, onderstreept de (her)opmars van de Koreaanse cinema in de 21ste eeuw en bestaat uit films die in de afgelopen 22 jaar zijn verschenen, waaronder erkende en minder erkende meesterwerken. De 49ste editie van Film Fest Gent vindt plaats van 11 tot 22 oktober 2022.



Dit najaar lanceert Filmfestival Oostende (FFO) Meet the Masters, waarbij er in de fascinerende geschiedenis van film, van kort na de Tweede Wereldoorlog tot nu, wordt gedoken. In elke sessie wordt een ongeëvenaarde cineast, die zijn/haar/hun stempel heeft weten te drukken op de filmgeschiedenis, uitgebreid besproken. Van Fellini tot Varda en nog vele anderen hiertussen. Filmhistorica Anke Brouwers vertelt ons alles over het werk van de filmmaker en schetst ook de periode en filmstroming waartoe deze behoort. Hierna gaat ze in gesprek met een bekende Vlaamse filmprofessional die mee gepassioneerd is door het werk van de besproken ‘Master’. Aansluitend wordt een van de markantste werken uit het oeuvre vertoond. Bovendien lanceert FFO ook een gelijknamige podcast, die ongetwijfeld menige cinefielen zal weten te bekoren. Cineast Federico Fellini mag op dinsdag 20 september de spits afbijten. Johan Heldenbergh is de eerste gast die zijn liefde voor deze held van de film met het publiek komt delen. Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron