:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #117
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #117
Bron: DVD Info - Datum: 2022-09-19 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes en die wordt natuurlijk overschaduwd door de dood van Jean-Luc Godard, de grondlegger van de nouvelle vague die de cinema compleet veranderde en wiens bekendste film A Bout De Souffle met Jean-Paul Belmondo en Jean Seberg is. Monsieur Le Cinéma, zoals hij ook genoemd werd, overleed op 91-jarige leeftijd. Het oeuvre dat hij achterlaat is immens, en vooral: onsterfelijk. En het oeuvre dat over de grootste modernist in cinema gemaakt is, is zo mogelijks nog groter. De 49ste editie van Film Fest Gent presenteert daarom twee gloednieuwe werken over Godard: À Vendredi, Robinson (Mitra Farahani) en Godard Seul Le Cinéma (Cyril Leuthy). Op dinsdag 18.10 worden À Vendredi, Robinson en Godard Seul Le Cinéma na elkaar vertoond, gevolgd door een talk met onder meer Patrick Duynslaegher over het werk en leven van Jean-Luc Godard.



En over Filmfest Gent gesproken! De organisatoren hebben bekend gemaakt dat Chromatics-frontman Johnny Jewel, Fien Troch, de Amerikaanse componist Daniel Hart en regisseur David Lowery (St. Nick en Ain't Them Bodies Saints) naar Gent komen. Ook Evgueni Galperine, die samen met zijn broer Sacha de dromerige score van Film Fest Gent Explore Award-winnaar Gagarine componeerde, alsook de muziek voor Gouden Leeuw-winnaar L'Événement en de HBO-reeks Scenes Of A Marriage, stelt zijn nieuwe album Theory Of Becoming voor op Film Fest Gent. Deze exclusieve luistersessie en albumrelease van Evgueni Galperines Theory Of Becoming is volledig gratis en vindt plaats op 21 oktober in MIRY Concertzaal. Evgueni Galperine zal persoonlijk aanwezig zijn voor een introductie en een Q&A. De luistersessie is onderdeel van de WSA Film Music Days van 20 tot 22 oktober tijdens Film Fest Gent. De 49ste editie van Film Fest Gent vindt plaats van 11 tot 22 oktober 2022.



Kevin Bacon zegt nog steeds interesse te hebben om Robert Englund als Freddy Krueger te vervangen, ook al zijn er nu geen plannen voor een Nightmare On Elm Street-reboot. Bacon was trouwens één van de slachtoffers in Friday The 13th. Englund staat achter dit idee, en ziet Bacons horrorfilm Stir Of Echoes als bewijs dat hij dit zou kunnen.



Gunnar Wiedenfels, het financiële hoofd van Warner Bros., vindt dat er veel te veel aandacht is gegeven aan het schrappen van Batgirl, en vindt het larie dat de acteurs en regisseurs daardoor reputatieschade hebben opgelopen. Wiedenfels vindt dat het nu tijd moet zijn om naar de toekomst te kijken.



Netflix heeft het lastig en verandert daarom van strategie. In de toekomst zal je de series minder kunnen bingen en zal men die mondjesmaat lossen, zoals ze dat bij het nieuwste seizoen van Stranger Things deden. De twee laatste afleveringen werden op een andere datum uitgebracht dan de rest van het seizoen, en dat zorgde voor een hype. En dat is precies wat Netflix op dit moment hard nodig heeft.



Taylor Swift, die net haar kortfilm All Too Well op het Toronto International Film Festival heeft voorgesteld, zegt dat ze klaar is om een langspeelfilm te regisseren. Qua stijl zoekt de zangeres het bij regisseurs als Nora Ephron, Chloé Zhao en Greta Gerwig. Swift zegt dat ze door op de set van zestig videoclips te hebben gestaan, het een en ander heeft geleerd.



Harrison Ford heeft tijdens de D23-beurs bevestigd dat Indiana Jones 5, dat vanaf juli 2023 in de bioscoop speelt, zijn laatste wordt waarin hij de archeoloog vertolkt. Ford voelt zich trots op de Indiana Jones-films die volgens hem een menselijk verhaal vertellen.



De Amerikaanse box office kreunt onder de slechte cijfers. De eerste plaats werd ingenomen door de horrorfilm Barbarian die slechts goed was voor 10 miljoen dollar. Op de tweede plaats staat de Indische film Brahmāstra: Part One: Shiva en op de derde Bullet Train.



Gary Nelson, de regisseur van de originele Freaky Friday met Jodie Foster en The Black Hole, is op 87-jarige leeftijd gestorven, ook al gebeurde dit al in mei, en is het nieuws nu pas bekend geraakt. Nelson was vooral actief als regisseur van televisieseries en blikte afleveringen van The Andy Griffith Show, Gilligan’s Island en Kojak in.



George Lazenby, de man die James Bond in On Her Majesty’s Secret Service uit 1969 vertolkte, deed een paar homofobe uitspraken in Perth tijdens een concert met muziek uit de James Bond-films. Nadien verontschuldigde de acteur zich wel voor zijn woorden, maar de organisator liet weten dat hij tijdens de rest van de tour mag thuisblijven.



Rian Johnson kreeg alleen maar lovende kritieken voor de Knives Out-sequel Glass Onion, en beloofde dat hij bereid was om nieuwe verhalen rond detective Benoit Blanc te verzinnen tot Daniel Craig er genoeg van heeft. Glass Onion is in december op Netflix te zien en daarna begint Johnson aan een derde deel.



Na Lord Of The Rings gaat Amazon Prime nu een tv-reeks maken dat een vervolg is op Blade Runner 2049, en die zich 50 jaar na de gebeurtenissen uit de film afspelen, waardoor de titel Blade Runner 2099 is geworden. Het is nog niet duidelijk of Ridley Scott, die sowieso producent is, ook als regisseur zal aantreden.



We gaan eruit met Disney-nieuws. Het is zo goed als zeker dat Rogue Squadron, dat door Patty Jenkins (Wonder Woman 1984) zou worden geregisseerd, wordt geschrapt. Marvel zet zijn pijlen o.a. op de Thunderbolts, dat het sluitstuk is van Phase 5 van het Marvel Cinematic Universe en halverwege 2024 in de bioscopen komt. Naast Florence Pugh zijn nu ook Julia Louis-Dreyfus, David Harbour en Olga Kurylenko aan de cast toegevoegd. De opnames van de film gaan beginnen volgend jaar en Jake Schreier zit in de regiestoel. Het is maar dat je het weet, tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron