:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: JURASSIC WORLD - DOMINION
PERSBERICHT: JURASSIC WORLD - DOMINION
Bron: Universal - Datum: 2022-10-04 - Geplaatst door: Werner
JURASSIC WORLD - DOMINION

komt uit op 19 oktober

De dino-film van het jaar is nog groter geworden met een geheel nieuwe extended edition, met 14 extra minuten film, een alternatieve opening, meer actie en meer dinosaurussen.

Haal Jurassic World: Dominion, met 14 minuten nooit eerder vertoonde beelden, een alternatieve opening, meer dinosaurussen en meer actie, op 19 oktober 2022 in huis op 4K Ultra HD en Blu-ray. Daarnaast komt de film, zonder extended editie, ook op dezelfde datum uit op DVD van Universal Pictures Home Entertainment. Het kolossale zomeravontuur van Amblin Entertainment en Universal Pictures heeft wereldwijd meer dan 950 miljoen dollar aan kaartjes verkocht, stond in het releaseweekend in 72 markten wereldwijd bovenaan de box-office charts en brak in 16 markten franchiserecords. De film kreeg een CinemaScore van "A-". Naast de Extended cut (niet beschikbaar op DVD) bevat deze exclusieve speciale editie boeiende content van achter de schermen over het maken van de film van begin tot eind, de originele korte film Battle at Big Rock, en nog veel meer, voor de perfecte filmavond thuis.

Synopsis
Twee werelden botsen als de epische saga die begon met Jurassic Park komt tot een grootse conclusie in Jurassic World: Dominion. Geregisseerd door Colin Trevorrow en geproduceerd door Steven Spielberg, de regisseur van de eerste twee Jurassic Park-films, speelt zich af vier jaar na de vernietiging van Isla Nublar, wanneer er weer dinosaurussen op aarde rondlopen. Oog in oog met de catastrofale gevolgen van een planeet die opnieuw wordt gedomineerd door prehistorische roofdieren, verenigen twee generaties Jurassic-helden zich als artsen Ellie Sattler (Laura Dern), Ian Malcolm (Jeff Goldblum) en Alan Grant (Sam Neill) om zich bij Owen Grady (Chris Pratt) en Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) aan te sluiten voor een ongelooflijk avontuur dat het lot van mens en dinosaurus voor eens en voor altijd zal bepalen.

Bonus features op 4K UHD en Blu-ray:
• Extenden Version: - Een verlengde versie van de film met 14 minuten extra beeldmateriaal met meer dinosaurussen, actie, iconische personage momenten en een alternatieve opening.
• Battle At Big Rock** - De korte film, geregisseerd door Colin Trevorrow, speelt zich een jaar na de gebeurtenissen van Jurassic World: Fallen Kingdom in Big Rock National Park.
• A new breed of VFX - VFX supervisor David Vickery en de tovenaars van ILM bespreken het ongelooflijke visuele effectenwerk in Jurassic World: Dominion.
• Dinosaurs among us: Inside Jurassic World: Dominion:
- Together for the first time - Cast en filmmakers bespreken de evolutie van de franchise en de bijzondere vereniging van personages uit Jurassic Park en Jurassic World.
- Underground dino market - Volg de filmmakers voor een rondleiding op de fantastische set van de dino-markt en ontdek hoe ze die tot leven hebben gebracht.
- Mayhem in Malta - Een blik achter de schermen bij de achtervolging van de Atrociraptor op het dak en Owens huiveringwekkende motorrit door de smalle straten en steegjes van Malta.
- Sccary Real:
-- Spit take; The return of the dilophosaurus - De dinosaurussen supervisor John Nolan en zijn team onthullen hoe ze de indrukwekkende Dilophosaurus animatronic hebben gemaakt.
-- Inside the dimetrodon - Ontdek hoe het filmteam de angstaanjagende Dimetrodon animatronic bestuurde en hoor van Laura Dern en Sam Neill hoe het was om ermee te werken.
-- Creating a plague - Laura Dern en Bryce Dallas Howard bespreken de enorme sprinkhanen in Jurassic World: Dominion en het creature effects team onthult hoe ze zijn gemaakt en ingezet.
-- Passing the bata..n - Ontdek het vakmanschap achter de realistisch ogende Beta animatronic en hoor van Chris Pratt en Isabella Sermon waarom ze er zo graag mee werkten.
-- Giga-bite - Neem een kijkje achter de schermen bij de cast van Jurassic World: Dominion terwijl ze voor het eerst kennismaken met de grootste ster van de film, de Giganotosaurus.
-- Final night - Wees getuige van de emotionele laatste filmavond met de cast en crew van Jurassic World: Dominion.

** Opgenomen op alle formaten inclusief DVD
Filmmakers:
Cast: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise, Mamoudou Athie, BD Wong en Omar Sy
Muziek: Michael Giacchino
Jurassic Park Thema: John Williams
Kostuumontwerper: Joanna Johnston
Redacteur: Mark Sanger ACE, BFE
Productieontwerper: Kevin Jenkins
Directeur Fotografie: John Schwartzman ASC
Uitvoerend Producenten: Steven Spielberg, Alexandra Derbyshire, Colin Trevorrow
Geproduceerd door: Frank Marshall p.g.a. en Patrick Crowley p.g.a.
Gebaseerd op personages gecreëerd door: Michael Crichton
Verhaal door: Derek Connolly & Colin Trevorrow
Screenplay door: Emily Carmichael & Colin Trevorrow
Geregisseerd door: Colin Trevorrow