:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #125
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #125
Bron: DVD Info - Datum: 2022-12-12 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe Cineweetjes. Kerstmis nadert en dat betekent automatisch wat minder nieuws, maar wel met een focus op de lijstjes en uiteraard is dat van Sight & Sound met onze eigen Chantal Ackerman het meest besproken, met (zoals dat steeds hoort) voor -en tegenstanders. Binnenkort verneem je ook van DVDInfo de lijstjes, maar eerst sprokkelden we wat nieuws en die beginnen we met de Amerikaanse box office top 10 die nog altijd aangevoerd door Black Panther: Wakanda Forever. De film wordt mooi gevolgd door de kerstactiefilm Violent Night met David Harbour.



Jammer genoeg moeten we dit jaar ook nog een overlijden melden, Kirstie Alley, die wereldberoemd werd met haar rol in Cheers en de drie Look Who's Talking-films, is overleden op 71-jarige leeftijd na een gevecht met kanker die nog maar pas aan het licht kwam. Alley speelde van 1991 tot 1993 in Cheers, maar in de filmwereld brak ze door als alleenstaande moeder die een baby heeft (en wiens stem werd ingesproken door Bruce Willis) in de populaire komedie Look Who's Talking, die twee sequels kreeg. Daarna was Alley te zien in o.a. Shoot To Kill, Madhouse, Sibling Rivalry, John Carpenter's Village Of The Damned, Woody Allen's Deconstructing Harry, For Richer Or Poorer en Drop Dead Gorgeous. In 2012 schreef ze met The Art Of Men (I Prefer Mine Al Dente) haar memoires, waarin ze onthulde dat ze verliefd werd op Patrick Swayze tijdens de opnames van North And South, en ook op John Travolta in de eerste Look Who's Talking-film, ook al was ze getrouwd.



Steven Spielberg beleeft moeilijke dagen. Ooit was hij de koning van de blockbusters, maar na het financieel fiasco dat West Side Story was, lijkt ook The Fabelmans, dat deels gebaseerd is op zijn eigen jeugd, niet aan te slaan. Na vier weken runtime in de VS heeft de film amper 5,5 miljoen dollar opgebracht tegenover een budget van 40 miljoen dollar. Universal heeft al besloten om The Fabelmans sneller op VOD uit te brengen dan gepland, ook al moet de film in nog heel veel landen uitkomen, zoals in de Benelux.



Na 13 jaar wachten wordt er enorm veel verwacht van Avatar: The Way Of Water. Door de hoge verwachtingen en het gigantische budget is dit het meest ambitieuze project van regisseur James Cameron tot nu toe. In een recent interview met The Hollywood Reporter zegt Cameron dat hij nog altijd vasthoudt aan het idee van zes sequels en dat hij het niet uitsluit dat Avatar ook nog eens een tv-reeks wordt, ook al weet hij dat de CGI-personages veel tijd en veel geld zullen kosten.



In de podcast 2 Bears, 1 Cave heeft Tarantino verteld dat hij voor Pulp Fiction moest opboksen tegen Miramax om Tim Roth in de rol van de overvaller Pumpkin te krijgen, omdat de studio voorrang gaf aan Johnny Depp. Depp stond er alleen maar op omdat Tarantino verplicht was om meerdere namen op zijn lijst te zetten.



De Academy of Motion Picture Arts and Sciences hopen dat ze voor de derde keer Jimmy Kimmel kunnen strikken als gastheer van de Oscars. Volgens die Academy is Kimmel immers de geschikte kandidaat die zich weet te beheersen, zelfs na het Envelopegate-incident waarin de naam van de winnaar in de enveloppe niet degene was die het beeldje mocht winnen. La La Land werd aangekondigd als winnaar, maar het was Moonlight.



Malcolm X mag na 30 jaar eindelijk openbaar vertoond worden in Saoedi-Arabië. Die historische gelegenheid vond plaats op 3 december op het Red Sea International Film Festival in Jeddah, waar Spike Lee aanwezig was. Het verbod had te maken met de opnames in de heilige stad Mekka. Lee legde uit dat hij als niet-moslim niet in staat was om Mekka daadwerkelijk te bezoeken, maar in plaats daarvan een moslimcameraploeg inhuurde die de duizenden gelovigen kon filmen die aan hun hadj-bedevaart bezig waren.



Het speelfilmdebuut van Charlotte Wells, Aftersun, won de meeste prijzen tijdens de 25e jaarlijkse British Independent Film Awards (BIFA), en dat met zeven overwinningen van de 16 nominaties. Bij de première op het filmfestival van Cannes in 2022 won Aftersun reeds de French Touch Jury Prize. De film won niet alleen de BIFA voor Beste Film, maar ook een award voor beste regisseur, beste debuutregisseur, beste scenario, beste cinematografie, beste montage en beste muziek. Bij de British Independent Film Awards van dit jaar is er een nieuwe categorie toegevoegd, en dat van beste gezamenlijke hoofdrol. Die ging naar Tamara Lawrance en Letita Wright voor The Silent Twins, die een tweeling spelen die alleen met elkaar kunnen communiceren. In de categorie beste internationale onafhankelijke film kreeg regisseur Joachim Trier's The Worst Person In The World de hoofdprijs.



Het rommelt bij DC dat het geen naam heeft. Eerst was iedereen ervan overtuigd dat er een derde Wonder Woman zat aan te komen, maar volgens The Hollywood Reporter kreeg regisseuse Patty Jenkins te horen dat haar film niet past in de plannen van DC Studios.



We gaan eruit met groot nieuws voor Veerle Baetens, haar filmdebuut, die de verfilming is van Lize Spits bestseller, werd geselecteerd voor de World Cinema Dramatic-competitie van het Sundance Film Festival, dat loopt van 19 tot 29 januari. Het Smelt maakt daar samen met 11 andere internationale films kans op de prijzen in de World Cinema Dramatic-competitie. Het scenario voor Het Smelt schreef Veerle Baetens samen met Maarten Loix. Ook De Acht Bergen van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch loopt in Sundance en wordt er vertoond in de Spotlight-sectie.



Recent nieuws van dezelfde bron