:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #131
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #131
Bron: DVD Info - Datum: 2023-02-15 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij Cineweetjes en dat beginnen we met De Ensors – de Vlaamse film- en televisieprijzen die traditiegetrouw Filmfestival Oostende afsluiten, dat dit jaar met 48.000 bezoekers een recordeditie kende. Close werd de absolute winnaar in de categorie film. De film van Lukas Dhont wist maar liefst zes van haar dertien nominaties te verzilveren, met de Ensors voor Beste Film, Beste Regie (Film), Beste Scenario (Film), Beste Acteerprestatie in een Hoofdrol (Film) voor Eden Dambrine, Beste D.O.P. voor Frank van den Eeden en Beste Geluid voor Yanna Soentjens en Vincent Sinceretti. Zillion kreeg vier Ensorprijzen, met Matteo Simoni als winnaar voor Beste Acteerprestatie in een Ondersteunende Rol. De overige prijzen voor Zillion waren voor Beste Art Direction van Geert Paredis, Beste Kostuum voor Catherine Van Bree en Beste Montage voor Bert Jacobs.



Paddington 3 wordt stilaan een feit. Acteur Ben Whishaw, die de schattige beer vertolkt, onthulde wat updates over de derde film nadat het de afgelopen maanden wat stil rond het project was geworden. De productie zou in het tweede kwartaal van 2022 beginnen, zoals dat aangekondigd werd door Studio Canal op het filmfestival van Cannes. Whishaw vertelde in een interview: "Ik heb dit script niet gelezen en ik weet niet eens wanneer we het moeten opnemen. Het is inderdaad stil geworden. Misschien betekent dat gewoon dat ze er nog aan werken. De derde film zou de titel Paddington In Peru krijgen, met Dougal Wilson als regisseur.



Melinda Dillon, de tweevoudig Oscar-genomineerde actrice die bekend is van haar rollen in Close Encounters Of The Third Kind en A Christmas Story, overleed op 9 januari in Los Angeles. Ze was 83. In 1962 speelde Dillon de rol van Honey in de originele Broadway-productie van Edward Albee's Who's Afraid Of Virginia Woolf. Deze rol leverde haar op 23-jarige leeftijd een Tony-nominatie op. In de loop van haar carrière kreeg ze twee Oscar-nominaties voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rollen als moeder wiens kinderen zijn ontvoerd door buitenaardse wezens in Close Encounters Of The Third Kind en als lerares in Absence Of Malice. Ze kreeg ook een Golden Globe-nominatie in 1976 voor het spelen van Woody Guthrie's eerste vrouw Mary in de film Bound For Glory. In 1983 speelde Dillon misschien wel haar beroemdste rol als mevrouw Parker in A Christmas Story.



Knock At The Cabin bezorgde Universal voor het eerst sinds oktober een nummer 1 in de Amerikaanse box-office na Puss in Boots: The Last Wish en M3gan. 80 For Brady volgde op de voet en bracht 12,5 miljoen dollar op, wat aanzienlijk boven de verwachting was. Na zeven weken aan de top zakte Avatar: The Way Of Water naar de derde plaats. Dat betekent drie films van meer dan 10 miljoen dollar en dat is de eerste keer dat sinds 2017.



Er komt wel degelijk een vervolg op de slasher-film uit de jaren 90 I Know What You Did Last Summer. Jennifer Kaytin Robinson, die vooral bekend is van de Netflix-tienerfilm Do Revenge, is naar verluidt in gesprek om het vervolg te regisseren. Jennifer Love Hewitt en Freddie Prinze Jr., die in de originele film uit 1997 speelden, zullen wellicht terug te zien zijn in het vervolg. In de originele I Know What You Did Last Summer spelen Hewitt, Prinze, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe een groep van vier vrienden die betrokken raken bij een vluchtmisdrijf en een jaar later opgejaagd worden door een mysterieuze moordenaar die beweert hun geheim te kennen. De film die werd geregisseerd door Jim Gillespie bracht wereldwijd 125,3 miljoen dollar op met een budget van 17 miljoen dollar. Het succes ervan leidde het jaar daarop tot een vervolg I Still Know What You Did Last Summer met zowel Hewitt als Prinze.



Het lijkt erop dat men bij AMC Theaters heeft besloten om voor de beste bioscoopzeteltjes hogere prijzen te vragen. Variërende prijzen maken al jaren deel uit van een Amerikaans bioscoopbezoek: in de V.S. gebruikt men matinees, en zijn er kortingen voor actieve militairen en mensen die jonger zijn dan 12 of ouder dan 60 zijn. Iedereen die Avatar: The Way Of Water op IMAX ging zien, bewees dat die bereid zijn om meer uit te geven voor een betere kijkervaring, aldus AMC.



Consternatie alom bij de Britse webwinkel Zavvi. Van de éne dag op de andere heeft het bedrijf beslist om geen Blu-rays en dvd's meer te leveren buiten het Verenigd Koninkrijk. Dit is een streep door de rekening van vele verzamelaars, want Zavvi was onder meer bekend voor exclusieve steelbook-uitgaven. Zavvi was er ook voor berucht dat ze hun douane-paperasserij vaker niet dan wel op orde hadden, en dat vele klanten onterecht nog eens een extra BTW-heffing bovenop hun bestelling kregen. Of dat heeft meegespeeld in de beslissing?



Bij de 43e London Critics 'Circle Film Awards werd Tár uitgeroepen tot Film van het jaar - waarbij regisseur Todd Field de award "Director Of The Year" kreeg en Cate Blanchett de prijs voor actrice van het jaar won. Terwijl de film van Field, die gaat over de ondergang van de fictieve Lydia Tár, gaf de Critics' Circle ook veel erkenning voor The Banshees Of Inisherin, die vijf prijzen in de wacht sleepte. Hij werd uitgeroepen tot de Brits/Ierse film van het jaar, en kreeg ook een prijs voor scenarioschrijver van het jaar, en dat voor Martin McDonagh, terwijl Colin Farrell de acteur van het jaar werd.



Walt Disney Animation Studios kondigde via hun CEO Bob Iger een hoop sequels aan van Frozen 2, Toy Story 4 en Zootopia. Disney geeft toe dat ze vooral op veilig willen spelen en zich willen concentreren op hun meest populaire franchises. Een groot deel van deze beslissing zal te maken hebben met het feit dat Strange World niet verder raakte dan een wereldwijde opbrengst van 74 miljoen dollar. Eerder werd bekend dat Pixar werkt aan Inside Out 2.



Pam Grier, de ster uit Foxy Brown en Jackie Brown, onthulde dat ze een rol als Bond-girl in Octopussy naast Roger Moore heeft afgewezen. Grier had geen vertrouwen in de producenten (de Broccoli-familie) en ze besefte dat een Bond-girl niet meer dan een bijzaak was. Met dit leuk weetje besluiten we onze Cineweetjes, tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron