:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2023
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2023-04-07 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & 4K UHD MEI RELEASES

In mei komen we weer met een aantal mooie releases. Maar eerst moeten we even melden dat er een aantal verschuivingen zijn mbt releasedata. Zo zal de releases van Boiling Point verschuiven naar 26 april (zowel de dvd als de blu-ray), Corsage zal ook nog een weekje opschuiven naar 26 april. De UHD releases van Everything, Everywhere All At Once en de DVD, Blur-ray en UHD releases van Operation Fortune zullen worden uitgesteld naar 16 mei.

Mei starten we met de releases op DVD, Blu-ray van het uiterst geslaagde oorlogs-actiedrama Devotion. De UHD release van deze titel zal dan volgen op 30 mei. Vervolgen doen we met het ontroerend mooie Living, waarvoor Bill Nighy een Oscarnominatie voor beste acteur ontving. Om dan maar bij het betere werk te blijven, gaan we in navolging van de succesvolle re-releases van Dances With Wolves, Austin Powers, Rat Race en Legionnaire deze keer uit met het magistrale Before The Devil Knows You're Dead van Sidney Lumet en met Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Marisa Tomei en Albert Finney in de hoofdrollen. In dezelfde serie brengen we de hard-boiled cop-klassieker Dark Blue met Kurt Russel in de hoofdrol.

Op 9 mei zal dan The Enforcer beschikbaar komen voor de Belgische markt en op 16 mei komen we met een magistrale en magische Falkon Lake, een coming-of-age verhaal met een mooie 80's feel. Operation Fortune: Ruse De Guerre zal dus op 16 mei beschikbaar komen voor de gehele Benelux en op 23 mei zullen we dan komen met het fantastische Three Thousand Years Of Longing van George "Mad Max" Miller met Idris Elba en Tilda Swinton in de hoofdrollen. Daarnaast komen we ook met het intieme, poetische en toch ook wel brilliante Godland en dit zowel op DVD als op Blu-ray.

DEVOTION

1950, Koreaanse en Koude Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

Regie: J.D. Dillard
Cast: Jonathan Majors, Glen Powell, Christina Jackson
Releasedatum dvd, Blu-ray en UHD: 2 mei 2023

LIVING

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Regie: Oliver Hermanus
Cast: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp
Releasedatum dvd en Blu-ray: 2 mei 2023

BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD

Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.

Regie: Sidney Lumet
Cast: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney
Releasedatum dvd en Blu-ray: 9 mei 2023

DARK BLUE

Regie: Ron Shelton
Cast: Kurt Russell, Scott Speedman, Michael Michele
Releasedatum dvd en Blu-ray: 9 mei 2023

THE ENFORCER

Miami-maffioso Cuda (Antonio Banderas) staat op het punt om alles wat hem lief is op te geven wanneer hij erachter komt dat zijn bazin Estelle (Kate Bosworth) een jong meisje in gevaar brengt. Om haar te redden, keert hij zich tegen de criminele organisatie waar hij jarenlang onderdeel van was. Kan Cuda in het reine komen met zijn verleden voordat de maffia hem vindt?

Regie: Richard Hughes
Cast: Antonio Banderas, Kate Bosworth, Mojean Aria
Releasedatum dvd en Blu-ray: 9 mei 2023

FALKON LAKE

De dertienjarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de zestienjarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie, veroorzaakt een cruciale wending in het leven van Bastien.

Regie: Charlotte Le Bon
Cast: Joseph Engel, Sara Montpetit, Monia Chokri
Releasedatum dvd: 16 mei 2023

OPERATION FORTUNE: RUSE DE GUERRE

Internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6 agent Orson Fortune (Jason Statham) om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA agent Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en Hollywoodster Danny Francesco (Josh Hartnett), zal Fortune moeten infiltreren in het netwerk van de steenrijke wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant) en een ramp te zien voorkomen.

Regie: Guy Ritchie
Cast: Jason Statham, Aubrey Plaza, Cary Elwes
Releasedatum dvd, Blu-ray en UHD: 16 mei 2023

THREE THOUSAND YEARS OF LONGING

Wanneer een Britse geleerde (Tilda Swinton) in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn (Idris Elba) oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden. Three Thousand Years Of Longing is een episch fantasieverhaal van George Miller (Mad Max) dat alle grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. Oscarwinnares Tilda Swinton (The French Dispatch, Memoria) en Idris Elba (The Avengers, Luther) vervullen de hoofdrollen in dit hedendaagse romantische sprookje.

Regie: George Miller
Cast: Tilda Swinton, Idris Elba, Erdil Yasaroglu
Releasedatum dvd: 23 mei 2023

GODLAND

Op het einde van de 19e eeuw komt een jonge Deense priester in a aan met de opdracht een kerk te bouwen en de bevolking te fotograferen. Maar hoe verder hij zich in het onherbergzame landschap waagt, hoe meer hij afdwaalt van zijn doel, zijn missie en zijn moraal.

Regie: Hlynur Pálmason
Cast: Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson, Jacob Lohmann
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 mei 2023