:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2023
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2023-05-17 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & 4K UHD JUNI RELEASES

In juni komen we weer met een aantal mooie releases. We gaan van start op 7 juni met Blood en Charlotte, dit zowel op DVD als Blu-ray. Blood is de nieuwste horrorfilm van Brad Anderson, maker van het magistrale The Machinist en stelt de vraag hoe ver je zou gaan voor om je kind te beschermen. Charlotte is het ontroerende WOII verhaal over het leven van de Berlijnse Charlotte, die het Berlijn moet ruilen voor Zuid-Frankrijk. Op 14 juni komen we met het verbluffende rechtbankdrama en tevens speelfilmdebuut van Alice Diop Saint-Omer en het wervelende Iraans familiedrama Leila's Brothers. Op 21 juni komen we met ons blockbuster voor deze maand, Plane, waarin Gerard Buttler mooi op dreef is, vintage actie! Intiem, ontroerend en tevens brilliant hebben we staan voor 28 juni. Dan komen we twee onmisbare arthouse titels Return To Seoul en het met Oscar genomineerde EO.

BLOOD

Jess, een gescheiden moeder en verpleegster, verhuist met haar dochter en jonge zoon Owen terug naar de oude boerderij van haar familie. Kort nadat ze is ingetrokken, wordt Owen gebeten door de hond van de familie, met een mysterieuze infectie als gevolg. Wanneer Jess een verontrustend geneesmiddel ontdekt, wordt ze op de proef gesteld en wordt ze getest tot hoever ze zal gaan om haar kind in leven te houden.

Regie: Brad Anderson
Cast: Michelle Monaghan, Skeet Ulrich, Finlay Wojtak-Hissong
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7 juni 2023

CHARLOTTE

De joodse Charlotte Salomon is een jong meisje uit Berlijn. Ze staat op het punt volwassen te worden wanneer de Tweede Wereldoorlog voor de deur staat. Ze is ontzettend getalenteerd en beschikt over een fantasierijke verbeelding waarmee ze hoopt kunstenaar te worden. Maar door de huidige situatie komt haar droom - en haar leven - in gevaar waardoor ze Berlijn voor Zuid-Frankrijk verruilt. Daar herneemt ze haar passie en vindt ze de liefde. Wanneer een familietragedie een geheim blootlegt, krijgt Charlotte de idee om haar levensverhaal op het doek weer te geven.

Regie: Oliver Hermanus
Cast: Tahir RanA, Éric Warin
Releasedatum dvd en Blu-ray: 7 juni 2023

SAINT OMER

Centraal in Saint Omer staat Rama (Kayije Kagame), een journaliste die aan een boek werkt over Medea en binnenkort moeder wordt. Haar research brengt haar naar Saint Omer, waar ze het proces bijwoont van Laurence Coly (Guslagie Malanga): een jonge vrouw uit Senegal die in Frankrijk filosofie studeert en zwanger wordt van een oudere Fransman. Ze houdt de zwangerschap en de geboorte verborgen, en laat de baby bewust achter op het strand om meegenomen te worden door de vloed. Tijdens haar proces beweert ze dat ze behekst en vervloekt was. De haast onvatbare daad van de vrouw roept allerlei ongrijpbare geesten uit Rama’s eigen verleden op. Vragen rond oorsprong en opvoeding, en of ze zelf geliefd en gewenst was door haar moeder.

Saint Omer is het fictiedebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop, bekend van maatschappelijke Franse documentaires zoals Nous (2021). In 2016 volgde ze het proces waar de film op gebaseerd is. Met Saint Omer weet Diop geaccepteerde ideeën van perspectief, van subjectiviteit en objectiviteit uit te dagen. Saint Omer won al de Grand Prix voor beste film op het Filmfestival van Gent, de Grote Juryprijs in Venetië en wordt namens Frankrijk ingezonden voor de Oscars. In Nederland is de film geselecteerd voor IFFR.

Regie: Alice Diop
Cast: Kayije Kagame, Guslagie Malanga
Releasedatum dvd: 14 juni 2023

LEILA'S BROTHERS

De 40-jarige Leila heeft haar leven gewijd aan de zorg over haar ouders en haar vier broers. In een land dat in een wurggreep zit door de internationale opgelegde sancties is het gezin voortdurend in ruzie en zit ze in diep in de schulden. Leila komt met de idee een familiebedrijf op te starten en ontdekt dat haar vader Esmail in het bezit is van een erfstuk.

Regie: Saeed Roustaee
Cast: Tarane Alidousti, Saeed Poursamimi, Navid Mohammadzade
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 juni 2023

PLANE

Piloot Ray Torrance (Gerard Butler) heeft vaker in stormen gevlogen, maar wanneer hij in een zware storm terecht komt en zijn vliegtuig beschadigd raakt, is hij genoodzaakt om een spectaculaire noodlanding te maken op een eiland in de Filippijnen. Daar blijken Ray en zijn passagiers terecht te zijn gekomen in een oorlogsgebied dat wordt gedomineerd door meedogenloze militanten die het op het vliegtuig en zijn passagiers gemunt hebben. Terwijl de hele wereld op zoek is naar het verdwenen vliegtuig probeert Ray zijn passagiers in leven te houden tot er hulp arriveert.

Regie: Jean-François Richet
Cast: Gerard Butler, Daniella Pineda, Mike Colter
Releasedatum dvd, Blu-ray en UHD: 21 juni 2023

RETURN TO SEOUL

Wanneer haar vlucht naar Tokio wordt geannuleerd, besluit de 25-jarige geadopteerde Freddie spontaan naar Zuid-Korea te vliegen en op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat begint als een korte trip naar Seoul, wordt een lange reis langs stille dorpjes en bruisende nachtclubs in haar geboorteland dat haar nog volledig vreemd is. Hoe meer de eigenzinnige Freddie opgaat in de Koreaanse cultuur en haar zoektocht, hoe harder ze begint te twijfelen aan wie ze dacht te zijn en wie ze wil worden. Return to Seoul is een energiek drama over een vrijgevochten vrouw op zoek naar identiteit tijdens verschillende fases van haar jonge leven. Na de première in Cannes maakte de film van regisseur Davy Chou een succesvolle tournee langs vele filmfestivals en ontving wereldwijd lovende kritieken.

Regie: Davy Chou
Cast: Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han
Releasedatum dvd: 28 juni 2023

EO

Eo is een ezel in wiens ogen melancholie spreekt. Het verhaal begint wanneer Eo deel uitmaakt van een circus. Sindsdien verandert de ezel regelmatig van eigenaar. Op zijn pad kruisen personen met een goed hart, maar tevens kwaadwillende mensen. Eo kent zowel vreugde als pijn en blijft hierbij de onschuld zelve.

Regie: Jerzy Skolimowski
Cast: Sandra Drzymalska, Lorenzo Zurzolo, Mateusz Kościukiewicz
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 juni 2023


UIT HET ARCHIEF