:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2023
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2023-08-31 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY SEPTEMBER RELEASES

In september volgen dus voornamelijk uitgestelde releases uit juli en augustus. Wat we wel nieuw in de aanbieding hebben is het wonderbaarlijke Sick Of Myself en het Les Cyclades met Kristin Scott Thomas.

WAR PONY

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranch heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader’s voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Regie: Gina Gammell, Riley Keough
Cast: Aschley Shelton, Jesse Schmockel, Sprague Hollander
Releasedatum dvd: 12 september 2023

UN PETIT FRÈRE

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven. Ze spoort hen aan het beste uit henzelf te halen. Maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven. Léonor Serraille’s vervolg op haar film Jeune Femme, die in 2017 in Cannes de Caméra d’Or won voor Beste Debuut, is een intieme en ontroerende familiekroniek die een periode van dertig jaar omspant. Een verhaal dat in drie hoofdstukken verteld wordt vanuit een wisselend perspectief; eerst de blik van moeder Rose, daarna die van zoon Jean en uiteindelijk die van Ernest – de 'petit frère' uit de titel. Zijn herinneringen aan de vele obstakels waarmee hij, zijn broer en hun moeder te maken kregen toen ze in Parijs een nieuw leven probeerden op te bouwen, maken de film tot een hartverscheurend portret.

Regie: Léonor Serraille
Cast: Annbelle Legronne, Stéphane Bak, Ahmed Sylla, Jean-Christophe Folly.
Releasedatum dvd: 12 september 2023

KIESLOWSKI'S TROIS COULEURS TRILOGIE + DOUBLE VIE DE VERONIQUE BOX SET

De moderne meesterwerken van de Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski verschijnen in een nieuwe 4K transfer vanaf het originele gerestaureerde negatief. Deze Blu-ray boxset bevat de 4 films Trois Couleurs Bleu, Blanc, Rouge en La Double Vie De Veronique. Op DVD zijn de 4 films los verkrijgbaar. Een van de grootste klassiekers-trilogieen uit de Europese cinema verzameld in een box set en gemastered van een nieuwe 4K transfer, samen gebundeld met La Double Vie De Veronique.

Regie: Krzysztof Kieslowski
Cast: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant
Releasedatum dvd: 12 september 2023
Releasedatum Blu-ray: 19 september 2023


THE SON

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rails te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Regie: Florian Zeller
Cast: Hugh Jackman, Laura Dern, Anthony Hopkins, Vanessa Kirby
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 september 2023

DEVOTION

1950, Koreaanse en Koude Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

Regie: J.D. Dillard
Cast: Jonathan Majors, Glen Powell, Christina Jackson
Releasedatum 4K: 27 september 2023

WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT?

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath (Emma Thompson).

Regie: Shekhar Kapur
Cast: Mim Shaikh, Iman Boujelouah, Lily James, Emma Thompson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 september 2023

MONA LISA AND THE BLOOD MOON

Mona Lisa (Jeon Jong-seo) zit al heel haar leven opgesloten in een isoleercel, maar dankzij haar unieke kracht kan ze gedachten van andere mensen manipuleren, en lukt het haar om te ontsnappen. Onder de volle maan struint ze van ontmoeting naar ontmoeting door de straten van New Orleans. Wanneer ze onderdak vindt bij Bonnie Belle (Kate Hudson), een alleenstaande moeder en stripper, ontstaat er een speciale vriendschap met Bonnie’s verwaarloosde zoon Charlie. Regisseur Ana Lily Amirpour maakte eerder haar debuut met de Iraanse vampierfilm A Girl Walks Home Alone At Night’ .

Regie: Ana Lily Amirpour
Cast: Kate Hudson, Jeon Jong-seo, Graig Robinson, Ed Skrein
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 september 2023

LES CYCLADES

Blandine is onlangs gescheiden en haar enige zoon Benji gaat het huis uit. Ze weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar luidruchtige en onbevreesde schoolvriendin Magalie op. Spontaan besluit zij om Blandine te vergezellen op een trip waarvan ze als tieners al droomden: naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film Le Grand Bleu werd opgenomen. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven. Les Cyclades is een zomerse komedie over vriendschap, ouder worden en leren loslaten. De Franse feel-good film van regisseur Marc Fitoussi toont de kracht van vrouwen die de vreugde van het leven herontdekken op de achtergrond van pittoreske dorpjes en zonnige stranden. Met een vermakelijke bijrol van Kristin Scott Thomas.

Regie: Marc Fitoussi
Cast: Laure Calamy, Olivia Côte, Kristin Scott Thomas
Releasedatum dvd: 27 september 2023

SICK OF MYSELF

Millennials Signe en Thomas hebben een ongezonde, jaloerse en competitieve relatie. Soms stelen ze samen een dure fles wijn, of een designer meubelstuk voor de kick. Maar wanneer Thomas doorbreekt als kunstenaar en volop in de belangstelling staat, grijpt Signe alles aan om ook gezien te worden. Beginnend met relatief kleine leugens zoals een gefakete notenallergie gaat het van kwaad tot erger, alles om aandacht en sympathie te krijgen. Dan stuit Signe op vreemde, gifgroene Russische pillen die een rare huidaandoening veroorzaken. Ze besluit via een vriend een hele voorraad aan te schaffen en neemt de pillen meerdere keren per dag. Tot grote tevredenheid van Signe begint haar huid er inderdaad anders uit te zien, maar het leidt nog niet tot het gewenste resultaat en dus blijft ze de pillen slikken. En dan is er geen houden meer aan.

Regie: Kristoffer Borgli
Cast: Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther
Releasedatum dvd: 27 september 2023