:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI 2024
PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-05-08 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD & BLU-RAY MEI-JUNI RELEASES

Mei kondigt zich mooi aan met een aantal toptitels, waaronder Ferrari, Iron Claw en May December. Arthouse-gewijs is het wederom uitkijken naar sterke releases als How To Have Sex en Rapito. Vervolledigen doen we met Dear David en The Resurrection Of Charles Manson.

In juni gaan we verder op ons ellan en komen we met drie grote releases namelijk het magistrale Dream Scenario, het mooie oorlogsdrama One Life en het uitstekende Asphalt City. Arthouse-gewijs hebben we weer twee mooie releases met twee liefdesverhalen Banel & Adama en Bonnard, Pierre Et Marthe en voor genre-films liefhebbers hebben we het maatschappij-kritische Hunted.

DEAR DAVID

Vlak nadat striptekenaar Adam reageert op internet ‘trolls’ op zijn Twitter-pagina lijkt hij geesten te zien. Als hij zijn bovennatuurlijk ervaringen deelt in een Twitter-thread, begint Adam te geloven dat hij achtervolgd wordt door de geest van een overleden kind met de naam David. Terwijl zijn baas hem aanmoedigt dit onderwerp verder te onderzoeken en er een stuk over te schrijven, begint Adam steeds verder grip te verliezen op wat zich online en wat zich in de realiteit afspeelt.

Regie: John McPhail
Cast: Justin Long, Augustus Prew, Rachel Wilson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15 mei 2024

FERRARI

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf gaat failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) gaat niet over een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de Mille Miglia doorheen Italië.

Ferrari is de langverwachte film van regisseur Michael Mann (Heat, Collateral) met Adam Driver (Marriage Story, House of Gucci), Penélope Cruz (Parallel Mothers) en Shailene Woodley (Dumb Money, To Catch A Killer) in de hoofdrollen.

De DVD uitgave bevat 5 featurettes, de Blu-ray uitgave met O-Card bevat 5 featurettes en Dolby Atmos en New Auro 3D geluid en de UDH+BD uitgave met O-Card bevat 5 featurettes, Dolby Atmos & New Auro 3D audio en Dolby Vision (HDR).

Regie: Michael Mann
Cast: Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley
Releasedatum dvd en Blu-ray e 4K UHD: 17 mei 2024

THE RESURRECTION OF CHARLES MANSON

Een stel gaat naar de woestijn voor een romantisch weekend en doet auditie voor een rol in een aankomende film. Hun vakantie neemt een dodelijke wending als ze het doelwit worden van een sekte die de kwade overtuigingen en moorddadige praktijken van de familie Manson voortzet. Deze sekte gelooft dat zij het ultieme object van hun obsessie - Charles Manson zelf - kan doen herrijzen door middel van een schokkend ritueel van menselijke offers.

Regie: Remy Grillo
Cast: Will Peltz, Sarah Dumont, Katerine Hughes, Josh Plasse
Releasedatum dvd en Blu-ray: 15 mei 2024

HOW TO HAVE SEX

Drie Britse tienermeiden gaan op vakantie naar Griekenland. Ze drinken, dansen en flirten. Het moet de vakantie van hun leven worden, maar groepsdruk om het voor het eerst te doen zet de verhoudingen tussen de meiden op scherp.

Regie: Molly Manning Walker
Cast: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis, Laura Ambler
Releasedatum dvd: 22 mei 2024

RAPITO

Met Rapito vertelt Marco Bellocchio (Il Traditore, Vincere) het roemruchte waargebeurde verhaal van Edgardo Mortara, wiens leven onlosmakelijk verbonden is met de Italiaanse eenwording. Zijn laatste jaren bracht hij door in België, bij het klooster Bouhay, waarna hij in 1940 stief en werd begraven in Luik. Bellocchio brengt het controversiële verhaal prachtig in beeld en mocht al meerdere prijzen voor de film in ontvangst nemen. Rapito ging in 2023 in première op het Filmfestival van Cannes.

Regie: Marco Bellocchio
Cast: Paolo Pierobon, Fausto Russo Alesi, Barbara Ronchi
Releasedatum dvd: 22 mei 2024

IRON CLAW

The Iron Claw is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Onder leiding van het bewind van vader Fritz bestormen de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David de wereldtop van het show-worstelen in de jaren tachtig. Hoewel het hen in de ring voor de wind gaat, lijkt er buiten de ring een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen, en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies.

Regie: Sean Durkin
Cast: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney
Releasedatum dvd en Blu-ray: 29 mei 2024

MAY DECEMBER

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te analyseren voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien.

Regie: Todd Haynes
Cast: Natalie Portman, Charles Melton, Julianne Moore
Releasedatum dvd en Blu-ray: 29 mei 2024

BANEL & ADAMA

Een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt in een afgelegen dorp in Noord-Senegal. Het noodlot slaat toe wanneer de echtgenoot van Banel in een put valt en overlijdt. Volgens de tradities moet diens broer, Adama, zijn plaats innemen. Voor Banel is dit een welkome wending, want van jongs af aan is zij verliefd op Adama. Naarmate de twee steeds onafscheidelijker worden, begint Adama zijn plichten als dorpshoofd te verzaken. De geliefden dromen ervan om hun leven in het dorp achter zich te laten en zich in een verlaten huis buiten het dorp te vestigen. Maar wanneer een periode van extreme droogte aanbreekt, slaat de stemming onder de dorpsbewoners om en worden hun plannen gedwarsboomd. Met de verwoestende droogte slaat bij Banel de waanzin toe. Haar voortdurend verliefde gefluisterde mantra “Banel en Adama” krijgt meer en meer de klank van een vloek.

Banel & Adama is een tijdloos en betoverend liefdesverhaal. Een moderne vertelling waarin het klassieke Romeo en Julia verhaal doorklinkt. De Frans-Senegalese regisseur Ramata-Toulaye Sy maakt als enige debutant haar succesvolle opwachting in de competitie van Cannes in 2023. De prachtige beelden en aangrijpende momenten staan traditie van de Afrikaanse cinema. De film biedt belangrijke inzichten over gemeenschap, de rol van vrouwen en de klimaatcrisis.

Regie: Ramata-Toulaye Sy
Cast: Khady Mane, Mamadou Diallo, Binta Racine Sy
Releasedatum dvd: 12 juni 2024

HUNTED

Een bende wordt ingehuurd om een herenhuis te beroven, wanneer de groep vrienden door de huiseigenaren zijn betrapt, wordt er beslist om hun op te jagen. Om het ziekelijke entertainment van de huiseigenaren te overleven, moet de groep samenwerken en vechten voor hun voortbestaan.

Regie: Tommy Boulding
Cast: Samantha Bond, James Lance, Malachi Pullar-Latchman, Hannah Traylen
Releasedatum dvd en Blu-ray: 12 juni 2024

BONNARD, PIERRE ET MARTHE

Als de schilder Pierre Bonnard op een dag de raadselachtige Marthe ontmoet, is hij op slag verliefd. Onafscheidelijk vanaf de eerste minuut verruilt het stel al snel de kleine Parijse studio voor een groot, afgelegen huis langs de Seine waar Pierre volop kan schilderen. Zijn kunstzinnige vriendengroep heeft echter zijn bedenkingen bij deze nieuwe muze, die de carrière van Pierre weleens in de weg kan zitten. Ondertussen blijft Bonnard in contact met het leven in de stad en zijn vrienden zoals schilder Monet en de rijke kunstliefhebster Misia Godebska. Het idyllische leven verandert wanneer hij de jonge kunststudente Renée ontmoet; een ontmoeting die Marthe ertoe drijft haar lot in eigen handen te nemen. Bonnard, Pierre Et Marthe is een romantisch drama over de Franse schilder Pierre Bonnard en zijn grote muze Marthe, die op meer dan een derde van zijn werken staat afgebeeld. De film van regisseur Martin Provost (Séraphine) ging in première op het Filmfestival van Cannes en ontving internationaal veel lof voor het schilderachtige kleurgebruik en de sterke vertolkingen van Cécile de France en Vincent Macaigne.

Regie: Martin Provost
Cast: Vincent Macaigne, Cécile de France, Stacy Martin
Releasedatum dvd: 19 juni 2024

DREAM SCENARIO

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een virale celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

Dream Scenario is een hilarische dark comedy, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli (Sick Of Myself) en producent Ari Aster (Beau Is Afraid, Midsommar, Hereditary’. Andere bekende gezichten in de film zijn Julianne Nicholson (I, Tonya) en Michael Cera (Gloria Bell, Superbad).

Regie: Kristoffer Borgli
Cast: Nicolas Cage, Michael Cera, Julianne Nicholson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 juni 2024

ONE LIFE

One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (The Two Popes, The Father) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (Emma, Beast) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter (Alice In Wonderland, The King’s Speech, Sweeney Todd) en Sir Jonathan Pryce (The Two Popes, The Wife).

Regie: Molly Manning Walker
Cast: Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis, Laura Ambler
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 juni 2024

ASPHALT CITY

De jonge, idealistische verpleger Ollie Cross (Tye Sheridan) loopt mee met de cynische, doorgewinterde ambulanceveteraan Gene Rutkovsky (Sean Penn). Hij wordt geconfronteerd met de genadeloos harde realiteit van het werk van het ambulancepersoneel en de tol die deze zware baan mentaal en fysiek van hen vergt. Oog in oog met het drugsgebruik en de criminaliteit die straten van New York eigen zijn, begint Ollie’s perspectief op leven en dood langzaam te veranderen…

Asphalt City is een rauwe thriller van Jean-Stéphane Sauvaire (A Prayer Before Dawn), met Sean Penn, Tye Sheridan, Mike Tyson, Katherine Waterston en Michael Pitt in de hoofdrollen.

Regie: Jean-Stéphane Sauvaire
Cast: Sean Penn, Tye Sheridan
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 juni 2024


UIT HET ARCHIEF