:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: MINOES BREEKT VERKOOPRECORDS
PERSBERICHT: MINOES BREEKT VERKOOPRECORDS
Bron: Warner - Datum: 2002-10-09 - Geplaatst door: Serge
NA EERSTE VERKOOPWEEKEND PLATINA AWARD VOOR MINOES

De op 4 oktober door Warner Home Video op DVD en Video uitgebrachte film MINOES – een productie van Burny Bos en gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annie M.G. Schmidt – heeft in het eerste verkoopweekend al de Platina Status bereikt. Meer dan 100.000 exemplaren van de familiefilm gingen de afgelopen dagen over de toonbank. Hiermee wordt het record van een eerder door Warner uitgebrachte film Abeltje, eveneens uit de studio’s van Bos Bros, ruimschoots verslagen.

Op de slotavond van het Nederlands Film Festival, afgelopen vrijdag, werd Minoes bekroond met een Gouden Kalf voor de Beste Lange Speelfilm en een Gouden Kalf voor hoofdrolspeelster Carice van Houten voor haar rol als de poezige juffrouw Minoes.

Burny Bos ontving de Platina Award uit handen van Warner’s Managing Director Ruud Lamers. De Warner-directeur benadrukte dat het succes van Minoes – zowel in de bioscopen als op DVD en Video – duidelijk maakt dat het team van Burny Bos de juiste formule heeft gevonden om aan de vraag van een breed publiek te voldoen.

"Met Abeltje werd er historie geschreven voor het genre Nederlandstalige familiefilms", aldus Lamers. "Het succes van Minoes bewijst dat er sprake is van een duidelijke trend."

Burny Bos nam de Award met genoegen in ontvangst. "Ik ben natuurlijk heel blij met al die bekroningen," aldus Bos. "Samen met mijn creatieve team zijn we bezig om deze lijn voor te zetten. Zo ging deze week onze film Ja Zuster, Nee Zuster in première en staan er nog veel meer projecten op stapel."

Minoes is sinds 4 oktober 2002 op zowel DVD als Video overal te koop. Lees hier het persbericht.


Recent nieuws van dezelfde bron