:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: BARBIE ALS RAPUNZEL
PERSBERICHT: BARBIE ALS RAPUNZEL
Bron: Universal - Datum: 2002-10-15 - Geplaatst door: Serge
Na het succes van Barbie in de Notenkraker brengt Universal Pictures Benelux op 7 november de jongste film van Barbie uit. Barbie schittert in het Rapunzel verhaal: een wonderlijke animatiefilm die zijn première beleeft op dvd.

Jonge meisjes zullen meegesleept worden in dit verhaal waarin Rapunzel, opgesloten in een hoge toren, zich al schilderend een weg naar de vrijheid droomt. Maar ook ouders kunnen genieten van de digitale animaties en samen met hun kinderen opgaan in de magie van dit sprookjesverhaal.

Het is voor het eerst dat Barbie haar opwachting maakt op dvd. Het bevat een aantal leuke extra's, speciaal voor kinderen. Maar ook haar vorige succes op VHS, Barbie in de Notenkraker (met muziek als thema), komt samen met deze nieuwe film uit op dvd. Toch moeten de VHS-kijkers niet treuren: de Rapunzel-video tape is helemaal roze gekleurd!

Het verhaal van Rapunzel
Lang geleden, toen de dieren nog konden spreken, leefde de zeventienjarige Rapunzel als dienstmeisje van de strenge, jaloerse heks Gothel. Als Rapunzel op een dag erop uit trekt en het mooie land van Koning Frederik ontdekt, sluit Gothel haar op in een hoge toren. Rapunzel is erg ongelukkig, maar bij toeval ontdekt ze dat haar verfkwast magische gaven heeft… Al schilderend kan ze, samen met haar vriendelijke draak Penelope, vrede brengen tussen de ruziënde koninkrijken van Koning Frederik en Koning Willem. Maar kan de verfkwast haar ook een weg banen uit haar gevangenschap? Zal ze het geluk vinden bij Prins Stefan, zoon van koning Frederik?

Animatie en kunst
De film neemt de kijker mee in het klassieke sprookjesverhaal van Rapunzel, het meisje met de lange vlecht. Dit is een rol die Barbie, met haar blonde lokken, op het lijf geschreven is. Maar de jonge kijkertjes zullen met deze film ook onbewust wat bijleren over schilderkunst, wanneer Rapunzel klassiekers van Rubens, Da Vinci, Bottecelli en Caravaggio schildert. De animatie van de film bevat de laatste snufjes computertechnologie en is uit handen van het Canadese bedrijf Mainframe Entertainment, dat ook tekende voor Barbie in de Notenkraker. Mattel brengt een volledige lijn van poppen, figuren (Barbie als Rapunzel, de draak Penelope, Ken als Prins Stefan, …) en accessoires uit om mee te spelen of te dragen. Dit wordt aangevuld met een CD-Rom van Barbie als Rapunzel en er zijn interactieve spelletjes op www.barbie.com.

Release: koopdvd 7 november 2002
Genre: animatiefilm
Duur: 75 minuten
Soundtrack titelsong door Samantha Mumba, muziek uitgevoerd door London Symphony Orchestra

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Dolby Digital 5.1 Nederlands, Engels, Portugees
Menu: Nederlands, Engels, Portugees
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
• Menu met de stem van Barbie
• Documentaire over Barbie: "The Artist in Me"
• Help voor afstandbediening

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron