:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: SPECIALE EDITIE E.T.
PERSBERICHT: SPECIALE EDITIE E.T.
Bron: Universal - Datum: 2002-10-18 - Geplaatst door: Serge
Universal Pictures International (UPI) heeft de lang verwachte internationale DVD release van E.T. The Extra-Terrestial aangekondigd. Op 24 oktober 2002 zal UPI E.T. Special Edition op dubbele DVD uitbrengen. Deze DVD bevat de “enhanced 2002 version” van de film en flink wat bonusmateriaal.

Het bonusmateriaal bestaat onder andere uit een Inleiding op de film door Steven Spielberg, filmmateriaal van de premičre in de Verenigde Staten in het Shrine Auditorium in Los Angeles, een “Reunion of the Cast” en een achter de schermen documentaire. Daarnaast zijn “The Evolution and Creation of E.T.” (50 minuten) en schetsen en foto’s van het maken van de film te zien.

Eerder deze week kondigden Universal Studios en Steven Spielberg aan dat de originele versie van de film uit 1982 voor het eerst op DVD zal worden uitgebracht: de E.T. Collector’s Edition. Deze 'limited edition', bestaande uit drie DVD’s, zal zowel de originele film uit 1982, als de nieuwe versie uit 2002 bevatten. De editie zal internationaal op de markt worden gebracht zodat alle liefhebbers over de hele wereld van deze bijzondere editie kunnen genieten. Uiteraard blijven, naast de E.T. Collector’s Edition, zowel de dubbeldisc als de Vanilla disc ook volgend jaar beschikbaar.

E.T. Collector’s Edition bestaat uit drie DVD’s. Op die manier gaat het DTS geluid bij beide films niet ten koste van het bonusmateriaal. Als extra biedt E.T. Collector’s edition de exclusieve documentaire “A Look Back” (40 minuten) die niet op de dubbeldisc-versie staat.

In België zal E.T.Collector’s Edition begin volgend jaar op de markt verschijnen. De consumenten adviesprijs bedraagt € 46,-.

E.T. vertelt het spannende en ontroerende verhaal van de bijzondere vriendschap die groeit tussen een eenzaam jongetje en een wijze, goedwillende bezoeker van een andere planeet die op aarde verdwaald is geraakt. Het jongetje probeert zijn buitenaards gezelschap te helpen contact te maken met zijn thuisplaneet zodat hij gered kan worden. Tijdens deze pogingen ontlopen zij wetenschappers en regeringsfunctionarissen die vastbesloten zijn het buitenaards wezen voor hun eigen doeleinden gevangen te nemen. Dit resulteert in een groots en onverwacht avontuur. De film is geproduceerd en geregisseerd door Steven Spielberg. Het script is van de hand van Kathleen Kennedy. In de film spelen Dee Wallace Stone, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton en Drew Barrymore.

E.T. The Extra-Terrestal ontving in 1982 vier Oscars: voor beste visual effects, beste muziek, beste geluidseffecten en beste geluid. Boven op E.T.’s overweldigende succes en populariteit kwam in 2002 de her-release in de bioscoop waar de kaartverkoop meer dan US$ 432 miljoen opbracht in de Verenigde Staten. Daarmee staat ET op de derde plaats in de geschiedenis van de best bezochte film. Internationaal bracht de film meer dan US$ 334 miljoen op. Sinds het DVD-format bestaat, is E.T. de titel die het meest gevraagd werd om op DVD uit te brengen.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron