:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: EGYPT BEYOND THE PYRAMIDS
PERSBERICHT: EGYPT BEYOND THE PYRAMIDS
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2002-11-04 - Geplaatst door: Serge
Het oude Egypte staat weer volop in de belangstelling. Documentaires over het meer dan 5.000 jaar oude rijk worden bekeken door de liefhebbers van oude geschiedenis. Om die reden verschijnt binnenkort EGYPT BEYOND THE PYRAMIDS, een 190 minuten durend verslag over de verloren gewaande tempels, tombes en opgegraven schatten van het rijk rond de Nijl.

Archeoloog Kent Weeks leidt ons door de enorme tombe van Ramses II, de vallei van de gouden mummies en nog veel meer bijzondere locaties. En terwijl hij ons laat zien hoe het dagelijkse leven van de Egyptenaren eruit zag, verschaft Weeks ons tegelijkertijd nieuwe inzichten over Egyptische rituelen rond de dood.

De documentaire bestaat uit vier delen:
- The Daily Lives of Ancient Egyptians
- Death and the Journey to Immortality
- The Great Pharaoh and his Lost Children
- Mansions of the Spirits

De afleveringen zijn 4:3 full screen, Engels gesproken, met Nederlandse ondertiteling. De dubbeldvd's zijn verpakt in een luxe digipack in slipcase. De release van EGYPT BEYOND THE PYRAMIDS is gepland voor de eerste week van november.

Het was 5.000 jaar geleden een groot rijk op de oevers van de Nijl. Vandaag liggen veel van haar geheimen onder het zand van de woestijn. Geleid door archeologen, die de verloren gewaande tempels, tombes en schatten van het oude Egypte opgraven, neemt deze documentaire u mee op een ontdekkingsreis die onze visie, door recente ontdekkingen, op The Kingdom of the Nile zullen veranderen. Kent Weeks onthult hoe hij een oud mysterie heeft opgelost door de resultaten te laten zien van opgravingen bij KV-5, de enorme tombe gebouwd door Ramses II. Een bezoek aan de Vallei van de Gouden Mummies zorgt voor nieuwe inzichten op hei gebied van Egyptische rituelen rond de dood. Met exclusieve beelden van de grote archeologische opgravingen en de artefacten van het oude Egyple. EGYPT BEYOND THE PYRAMIDS is een up-to-date documentaire over de ontdekkingen die de geschiedenisboeken zullen doen veranderen.

DVD specificaties:
4:3 full screen, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: documentaire
Speelduur: 190 min.