:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: BAND OF BROTHERS
PERSBERICHT: BAND OF BROTHERS
Bron: Warner - Datum: 2002-11-04 - Geplaatst door: Serge
In vervolg op hun succesvolle rendez-vous bij Saving Private Ryan, hebben Stephen Spielberg en Tom Hanks nu echt de smaak te pakken met het meesterwerk Band of Brothers, een tien uur durend oorlogsepos over Amerikaanse vrijwilligers, die worden gevolgd vanaf hun militaire training in 1942 tot de inname van Hitlers Arendsnest in 1945. De duurste tv-serie aller tijden wordt op dit moment wekelijks vertoond bij VTM, maar is voor de echte liefhebber vanaf 20 november 2002 verkrijgbaar op DVD.

Geheel in stijl met het niveau van de serie brengt Warner Home Video het complete verhaal van tien delen (2 afleveringen per DVD) uit in een luxe limited edition collectors box van blik met vijf DVD’s. Alleen de bezitters van deze box worden getrakteerd op een documentaire over dit drama, verteld vanuit het oogpunt van de makers en acteurs.

Synopsis Band of Brothers
Band of Brothers is gebaseerd op de bestseller van auteur Stephen E. Ambrose, interviews met overlevenden en dagboekverslagen en brieven van soldaten van de Easy Company, een legereenheid van het 506e Regiment van de 101st Airborne Division van het Amerikaanse leger. De camera anno nu volgt het regiment opnieuw vanaf hun opleiding in 1942 tot en met de climax in 1945. We zijn getuige van de uitzonderlijke moed die deze mannen aan de dag leggen tot de onbeschrijfelijke angsten die ze doorstaan. Als elite-commando’s werden ze in de vroege morgen van D-Day boven Frankrijk gedropt, vochten ze mee tijdens het Ardennenoffensief en veroverden ze Hitlers Adelaarsnest in Berchtesgaden. Hun eenheid leed enorme verliezen. Hun naam werd legendarisch. Tom Hanks regisseerde één aflevering (Currahee) en maakt een korte verschijning. Ook Hanks 23-jarige zoon heeft een kleine rol. Het epos won een Golden Globe Award voor Beste Mini-serie en ontving 19 Emmy Award Nominaties.

Productinformatie:
Deel 1: CURRAHEE
Deel 2: DAY OF DAYS
Deel 3: CARENTAN
Deel 4: REPLACEMENTS
Deel 5: CROSSROADS
Deel 6: BASTOGNE
Deel 7: THE BREAKING POINT
Deel 8: THE LAST PATROL
Deel 9: WHY WE FIGHT
Deel 10: POINTS

DVD Specificaties:
Geluid: Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9 anamorfisch
Genre: oorlog

DVD Extra’s:
• Documentaire "We stand alone together: The men of easy company"
• The Making of Band of Brothers (Achter de Schermen)
• Dagboek van Ron Livingston (op de set)
• Fotogalerij
• Wie is wie: de mannen van Easy Company (14 apart te kiezen clips)
• Premičre in Normandië
• Promo "Jeep Spot"

Releasedatum: 20 november 2002


Recent nieuws van dezelfde bron