:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: KOOPDVD NOVEMBER 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD NOVEMBER 2002
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2002-11-14 - Geplaatst door: Serge
I, CLAUDIUS
Te koop op dvd vanaf 19 november 2002.

The Award Winning Classic Miniserie. 10 Hours of History. 5 DVD's.

Gebaseerd op de boeken van Robert Graves. Een BBC Television Production in samenwerking met London Film Productions Limited. I, Claudius is misschien wel de meest spectaculaire en gewaardeerde BBC productie ooit. Het leven van verschillende Romeinse Keizers wordt in deze miniserie magistraal in beeld gebracht. Meedogenloze ambitie, shockerende en moorddadige uitspattingen in een heldhaftig verhaal tijdens een van de meest fascinerende tijdperken van onze geschiedenis. Centrale figuur is Claudius die door zijn zwakke gezondheid aanvankelijk bestempeld werd als een idioot. Ondanks vele intriges groeide hij uit tot een van de meest opmerkelijke leiders van het Romeinse rijk!

Met: John Hurt en Derek Jacobi. Gebaseerd op de boeken van Robert Graves.
Productie: een BBC Television Production in samenwerking met London Film Productions Limited.

Speelduur: 669 min.
Genre: avontuur
Leeftijd: 12 jaar

SPECIAL BONUS DVD: THE EPIC THAT NEVER WAS
Als extra feature is de unieke documentaire The Epic that never was bijgesloten. Deze documentaire vertelt het verhaal van een eerdere poging om I Claudius te verfilmen. Deze poging werd in 1937 ondernomen door Alexander Korda met in de hoofdrollen Merle Oberon en Charles Laughton en voice over van Dirk Bogarde.CABARET
Te koop vanaf 5 november 2002

30th Anniversary Special Edition. Winnaar van acht Oscars!

Een onvergetelijke film en een feest om steeds weer te zien. Liza Minnelli is onovertroffen als de Amerikaanse Sally Bowles, die in het Berlijn van de jaren '30 er alles voor over heeft om carriθre te maken. Als danseres, zangeres en actrice bespeelt ze het publiek in de Kit Kat Club. Tussen haar en de Engelse Brian Roberts (Michael York) ontstaat een vurige relatie. Het geeft haar vleugels en ze speelt de sterren van de hemel. Dan ontmoet ze een rijke man, die haar wereldfaam belooft. Ze zal een keuze moeten maken... De film is geregisseerd door choreograaf/regisseur Bob Fosse. Nog steeds een begrip. Niet voor niets trekt de musical Fosse momenteel volle zalen. De film kreeg maar liefst acht Oscars!

Regie: Bob Fosse
Met: Liza Minnelli (New York New York, The Fred Astaire Songbook), Michael York (Austin Powers 1 & 2, Megiddo), Helmut Griem (The Damned, The Clown), Marisa Berenson en Joel Grey (Dancer in the Dark, Venus Rising, A Christmas Carol) als Emgee.

Gebaseerd op de musical Cabaret van Joe Masteroff.
Speelduur: 119 min.
Genre: speelfilm
Leeftijd: alle leeftijden

DVD specificaties:
• Widescreen 16:9
• Dolby Digital 2.0
• Kit Kat Club: Songs and Music
• Kit Kat Club: Memory Gallery
• Photo Gallery
• Theatrical Trailer
• Cabaret: A Legend in the Making
• The Recreation of an EraKILLING ME SOFTLY
Te koop vanaf 3 december 2002

How do you escape what you can't resist?

De Amerikaanse Alice Loudon (Heather Graham) leidt een gelukkig, onbezorgd, maar ietwat saai leven met haar vriend. Van het ene op het andere moment begint ze halsoverkop een hartstochtelijke, erotische relatie met de beroemde bergbeklimmer Adam Tallis (Joseph Fiennes). Gedreven door passie en lust besluit ze haar vriend te verlaten, om een avontuurlijk maar gevaarlijk leven aan te gaan. Want Adam heeft een duister verleden...

Regie: Chen Kaige
Met: Heather Graham (From Hell, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, Boogie Nights, Scream II), Joseph Fiennes (Shakespeare in Love, Elizabeth, Enemy at the Gates), Natascha McElhone (Ronin, The Truman Show)

Speelduur: 102 min.
Genre: erotische thriller
Engels gesproken/Nederlands ondertiteld
Keuring: 16 jaar

DVD specificaties:
• 1.85:1 anamorfisch
• Dolby Digital 5.1
• Photo Gallery
• Featurette
• Behind the scenes
• Soundbites
• Also/soon available