:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RESIDENT EVIL
PERSBERICHT: RESIDENT EVIL
Bron: Universal - Datum: 2003-02-11 - Geplaatst door: Serge
Gamers kennen het verhaal van de verdorven Umbrella Corporation natuurlijk al een hele tijd. Maar de zombies uit het populaire computerspel komen nu via DVD in elke huiskamer terecht. Regisseur Paul Anderson, die zich eerder al waagde aan de verfilming van Mortal Kombat (1995), levert met Resident Evil een spannend aktiespektakel af die niet alleen de sci-fi fanaten aan het scherm zal gekluisterd houden.

Synopsis
De mooie Joan of Arc is terug, alleen moet Milla Jovovich het nu wel tegen vijanden van een heel ander kaliber dan de geharnaste ridders van weleer opnemen. In Resident Evil gaat een elite-eenheid (met onder meer Michelle Rodriguez, die eerder al in de prijzen viel met Girlfight en opviel in The Fast And The Furious) op onderzoek uit in een ondergronds laboratorium van de Umbrella Corporation. Dit bedrijf is bezig met genetisch onderzoek in The Hive, een geheim labo dat zich kilometers ver uitstrekt onder een villa in een buitenwijk. Plots lopen de zaken er echter danig uit de hand en het hele lab raakt besmet met het T-virus. Alle aanwezigen sterven een pijnlijke dood... of toch bijna. Alice (Jovovich) en haar team hebben drie uur de tijd om de computer van het labo die luistert naar de naam Red Queen, uit te schakelen vooraleer deze het virus de wijde wereld inzendt.

Resident Evil werd gefilmd op locatie in Adlershof, een voorstad van Berlijn waar ook in de werkelijkheid heel wat onderzoek wordt verricht op het vlak van wetenschap, technologie en media. Voor het verhaal zelf speelden de producenten leentjebuur bij Capcom, ’s werelds grootste producent van computerspelletjes. Resident Evil is in origine immers een game met een enorme aanhang. Het web krioelt van de fansites, e-zines en hele RE-gemeenschappen, zoals dat heet. Een beetje gamer heeft minstens één deel van de zeven games in zijn of haar spelletjeskast, en vindt zeker ook de ruimte om daar het real-time verhaal op DVD of VHS bij op te bergen...

Genre: actie – thriller - horror
Regisseur: Paul Anderson (Mortal Kombat, Event Horizon)
Cast: Milla Jovovich (The Fifth Element, Joan Of Arc), Michelle Rodriguez (Girlfight, The Fast And The Furious), Eric Mabius (The Crow, Cruel Intentions)

DVD specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 97 min.

DVD extra’s:
• Featurettes,
• Trailers,
• Interviews met de cast en de crew,
• Directors commentary

Releasedatum: 11/02/2003


Recent nieuws van dezelfde bron