:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Samsung Electronics >> PERSBERICHT: EERSTE DVD-SPELER MET INGEBOUWDE HARDE SCHIJF
PERSBERICHT: EERSTE DVD-SPELER MET INGEBOUWDE HARDE SCHIJF
Bron: Samsung Electronics - Datum: 2002-10-16 - Geplaatst door: Serge
Samsung Electronics introduceert de eerste DVD-speler met een ingebouwde harde schijf van 40 Gb. Met de DVD-H40E speler van Samsung kunnen meer dan 20 films worden opgenomen, zonder dat er een tape of cd aan te pas komt. Ook kunnen televisieprogramma's, camcorderopnames, muziek en foto's op de harde schijf worden opgeslagen.

De DVD-H40E speler geeft deze beeld- en geluidsopnames in hoogwaardige kwaliteit weer dankzij Dolby Pro Logic Surround, Digital Theatre System en Virtual 3D Sound.

De Hard Disc Drive, een van de snelste opslagmedia, kan tegelijkertijd beeld en/of geluid opnemen én afspelen. Het is zelfs mogelijk om een televisie-uitzending die de DVD-H40E speler opneemt, tijdens de opname versneld te bekijken. Deze 'Live TV Control'-functie is ideaal wanneer bijvoorbeeld de voetballiefhebber nét te laat thuis is voor de live uitzending van een belangrijke wedstrijd. In enkele minuten bekijkt hij versneld wat er tijdens zijn afwezigheid is gebeurd om daarna in gewone snelheid van de live uitzending te kunnen genieten. 'Instant Replay' is handig voor korte onderbrekingen, zoals een bezoek aan het toilet. Door deze knop op de afstandsbediening in te drukken kan de laatste 10 tot 50 seconden van een film of televisie-uitzending nogmaals worden afgespeeld.

Via de MPEG2 compressiemethode kunnen beeld en geluid op de ingebouwde harde schijf worden opgenomen in de kwaliteit die de gebruiker wenst. Zo kan er 40 uur televisie worden opgenomen in Standard Quality (transfer rate van 2 Mbps), 20 uur in High Quality (4 Mbps) of 13,3 uur in Super High Quality (6Mbps). De gebruiker kan op drie manieren een opname programmeren, namelijk via One Touch Recording, Timer Recording en Program Recording (Showview). De functie Combine/Divide/Delete maakt het verwijderen of verplaatsen van bestanden, zoals films of foto's, op de harde schijf gemakkelijk. Ook het monteren van camcorderopnames is dankzij deze functie eenvoudig.

Op de harde schijf van 40 Gb kunnen vele bestandstypen worden bewaard, zoals DVD, CD, SVCD, VCD, MP3, PhotoCD (Kodak) en CD-R/RW. De gebruiker kan film, televisie, muziek en fotografie op de harde schijf een eigen plek geven. Zo is er een programmalijst voor films en televisie-uitzendingen. Het digitale fotoalbum is speciaal gereserveerd voor foto's. Meer dan 10.000 JPEG-beelden kunnen in het fotoalbum op categorie worden bewaard. Met de Photo Viewer kan de gebruiker zijn foto's in een handomdraai op de televisie tonen. In de Audio Jukebox kunnen meer dan 2.500 liedjes worden opgeslagen onder categorieën zoals muziekgenre of artiest. De muziekbestanden kan de gebruiker zo eenvoudig terugvinden en afspelen. De vakantiesfeer is met de DVD-H40E speler heel gemakkelijk terug te roepen: opgeslagen vakantiefoto's en zomerhits kunnen namelijk tegelijkertijd worden bekeken en beluisterd!

De Samsung DVD-H40E speler is eind oktober 2002 verkrijgbaar voor € 999,- inclusief B.T.W. en recupeltaks.

UIT HET ARCHIEF