:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: KNOFJE
PERSBERICHT: KNOFJE
Bron: Warner - Datum: 2003-05-05 - Geplaatst door: Serge
Synopsis 6 afleveringen:
Duimen: De mama van Knofje heeft een baby in haar buik. Daarom wil ze ’s middags graag een dutje doen. Samen met Knofje. Maar waar is Knofje eigenlijk? Verstoppertje: Knofje en mama spelen verstoppertje. Samen met Knofjes knuffels. Mama moet zoeken. Maar waar zit Flut verstopt? Brompje: Knofje mag van mama brood halen bij de bakker. Onderweg vindt ze een dode bromvlieg die natuurlijk begraven moet worden. Ondertussen wacht mama op haar brood en op Knofje... Het Wiegje: Mama en Knofje maken alles klaar voor de nieuwe baby. Ze wassen de kleertjes. Maar Knofje is zo benieuwd naar het wiegje. Ze zou er wel even in willen liggen... De Prinses: Knofje is een prinses. Daarom maakt papa een kasteel voor haar. Een kasteel om in te wonen. En te slapen... De Nieuwe Baby: Eindelijk is het zover. De nieuwe baby komt er aan. Knofje moet gaan slapen. Maar hoe kan ze nou slapen als er een baby komt?

Bijzonderheden:
- De succesvolle TV-serie Knofje is gebaseerd op de verhalen van Burny Bos, verschenen in BOBO van 1979 - 1988.
- Knofje is in boekvorm opnieuw uitgegeven in 2001 door Uitgeverij Leopold.br> - De 6 afleveringen van 10 minuten zijn uitgezonden in KRO’s Kindertijd op Z@ppelin in december 2002 en januari 2003.
- De TV-serie Knofje behaalde in deze periode een hoge kijkdichtheid en scoorde in de leeftijdsgroep 3-6 jaar een marktaandeel van boven de 40%.

Reacties van Knofje kijkers op de website van KRO’s Kindertijd:
• Wij willen graag knofje weer zien op tv of we willen het graag dat het op video te verkrijgen is. Groetjes Sem en Max.
• KNOFJE RULEZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!
• Mijn dochter is helemaal weg van Binka, Brum en Knofje. Zelf vind ik het ook heel erg leuk om naar Knofje te kijken. Ik vind het jammer dat het afgelopen is.
• Ik ben blij dat er een dvd komt van Knofje, kan ik er nog vaker naar kijken. hopelijk komt hij gauw.
• Hallo ik ben een fan van knofje en vind het erg dat nu niet op tv is maar hoop dat er gauw dat het op video komt.
• Hoi knofje, ik vind je een heel erg lief knap meisje en wil heel graar dat je weer eens op tv komt. Ik geef je heel veel kusjes en je bent een mooie prinses. Kyara
• Ik ben 2 jaar en grote fan van knofje, doei.

Regie: Rita Horst
Acteurs: Sterre Herstel (Knofje), Yvon Jaspers, Hugo Konings, Kitty Courbois
Producent: Burny Bos, Michiel de Rooij en Sabine Veenendaal
Opdrachtgever: KRO
Speelduur: 6 afleveringen van 10 minuten
Genre: Familie / TV serie
Keuring: AL

Releasedatum dvd en video: 4 juni 2003

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron