:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: 8 MILE
PERSBERICHT: 8 MILE
Bron: Universal - Datum: 2003-05-05 - Geplaatst door: Werner
"Every moment is another chance"

"8 mile is een behoorlijk ingetogen, intelligente film die een verbazingwekkend authentiek beeld geeft van een lokale hiphopscène in een Amerikaanse stad, zonder stereotypen, zonder al te erge clichés, maar met humor, en met kennis van zaken" (Het Parool)

In 8 MILE speelt Eminem de hoofdrol van Jimmy Smith Jr, die is de film beter bekend is als de blanke rapper Bunny Rabbit. Jimmy (Eminem) is ontslagen bij de pizzeria waar hij werkte en heeft net een nieuwe baan is een staalfabriek. Nadet zijn vriendin hem vertelt dat ze zwanger is maakt hij het uit. Niet vanmege de zwangerschap maar omdat hij het gewoon niet meer ziet zitten: hopeloze dromen en een uitzichtloos leven zonder geld. Hij trekt weer in bij zijn moeder Stephanie (Kim Basinger). Maar het leven wordt er niet mooier op. Zijn moeder is werkloos, het huis is geen huis maar een verwaarloosde stacaravan. En naast zijn halfzusje woont daar ook de werkeloze vriend van zijn moeder, een oude klasgenoot van Jimmy. De enige kans die Jimmy heeft om uit dit trailertrash-bestaan te ontsnappen zijn de rap-battles die er is de buurt worden gehouden. Hij weet dat zijn teksten duizendmaal beter zijn dan die van anderen. Hij weet dat hij zou kunnen winnen. Maar wordt hij wel geaccepteerd als hij de enige blanke deelnemer is?

Cast:
Jimmy Smith Jr. (aka Bunny Rabbit) - Eminem
Stephanie - Kim Basinger (LA Confidential, Prêt-a-Porter)
Alex - Britany Murphy (Don’t Say a Word, Clueless)
Freedom - Mekhi Phifer (I Still Know What You Did..., Clockers)
Regie: Curtis Hanson (LA Confidential, The Hand that Rocks the Cradle)
Boxoffice: Nederland: € 2.883.283,- ; België: € 1.931.750,- ; Benelux: € 4.595.013,

Bijzonderheden: De soundtrack van 8 Mile is één van de best verkochte soundtracks, genomineerd voor diverse prestigieuze prijzen en heeft een Oscar gewonnen voor Best Song.

Eminem zelf ontving twee nominaties als veelbelovend aankomend talent bij de Online Film Critics Society Awards en de Chicago Film Critics Association Awards.

Speelduur ca. 112 minuten
Genre:Drama
Taal: Engels DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Deens, Fins, Hebreeuws, Noors, Pools, Zweeds, IJslands
Trailering op: The Bourne Identity, My Big Fat Greek Wedding, Nine Queens, Undercover Brother, Red Dragon, Fast Furious & Funny, Saint Sinner, The Guru en Van Wilder

Extra's:
• Making of 8 Mile (ca. 10 min.)
• Exclusieve never before seen rap battles (ca. 23 min.)
• Music of 8 Mile
• Theatrical Trailer
• 2 Fast & 2 Furious Trailer
• Hulk Trailer
• Eminem “Superman” Music Video (5 min.)
• DVD Rom Total Axcess

Verkrijgbaar vanaf 26 juni 2003.Recent nieuws van dezelfde bron