:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> NIEUWSBERICHT: WARNER EN HBO SLEPEN EMMY'S IN DE WACHT
NIEUWSBERICHT: WARNER EN HBO SLEPEN EMMY'S IN DE WACHT
Bron: Warner - Datum: 2003-05-24 - Geplaatst door: Werner
WARNER EN HBO SLEPEN EMMY'S IN DE WACHT!

Warner Bros. scoort niet alleen hoge toppen met bioscoopsuccessen als de Harry Potter-films en de Matrix-trilogie, al jarenlang laten ze zich ook ver van onbetuigd op het vlak van kuiskamerkwaliteitsproduct. De kijkcijfer, de media-aandacht en het succes waarop ook de VHS- en DVD-versies kunnen blijven rekenen liegen er niet om. En ook bij de uitreikingen van de Emmy Awards kon de jury er niet onderuit en zag zich verplicht de Warner- en HBO-series naar waarde te schatten. Niet minder dan 12 van de in totaal 27 gegeerde kleinoden vielen te beurt aan onder het Warner- of HBO-label gesitueerde titels, die werkelijk op elke gemoedstoestand voorzien blijken.

Het eeuwig op de lachspieren werkende Friends, waarbam vanaf 9 juli het gloednieuwe 9de seizoen stukje bij beetje (met een tweede en derde reeks afleveringen in september en oktober) op de videozaken wordt losgelaten, viel tweemaal in de prijzen: beste komedieserie en beste actrice in een komedieserie, Jennifer Aniston.

Het politieke reilen en zeilen uit West Wing, waarvan we in oktober de nieuwe ontwikkelingen op DVD zullen kunnen meemaken, kon zich eveneens verheugen op zowel de bekroning als beste dramaserie als de prijs voor beste actrice in een dramaserie: Alison Janney. John Spencer en Stockard Channing voegden daar bovendien nog de award voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol in een dramaserie aan toe.

Band Of Brothers, het indrukwekkende oorlogsproject van Tom Hanks en Steven Spielberg dat zich eind 2002 onder tal van kerstbomen nestelde, komt te boek te staan als beste miniserie en kaapte de Emmy Award voor beste regie van een miniserie of film weg.

Six Feet Under, de eros-thanatos ge´nspireerde serie bij uitstek, die sinds kort op Kanaal 2 te volgen valt en vermoedelijk haar DVD-debuut zal maken in oktober 2003, wist met haar pilootaflevering ook meer dan voldoende te overtuigen om op de prijs voor beste regie van een dramareeks te mogen rekenen.

Tenslotte zorgde de door Warner gedistribueerde TV-film Gathering Storm (waarvan de Europese bescherming vooralsnog onduidelijk blijft, maar waar we ongetwijfeld nog van zullen horen) voor de slagroom op de taart door aan dit schitterende curricilum nog 3 andere prijzen in de categorie voor TV-film toe te voegen.

Een mooie bekroning van een televisiejaar dat de belofte inhoudt van een videojaar om duimen en vingers van af te likken!

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron