:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: KOOPDVD JULI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD JULI 2003
Bron: Warner - Datum: 2003-06-02 - Geplaatst door: Werner
THE UNBEARABLE LIGHTNESS OF BEING

Releasedatum : 9 juli 2003
Regie : Philip Kaufman
Acteurs : Daniel Day-Lewis, Juliette Binoche, Lena Olin en Derek de Lint
Producent : Saul Zaentz
Geluid : 5.1 Dolby Digital
Beeld : 16:9
Genre : Drama
Speelduur : 166 minuten
Keuring : 16 jaar

Synopsis:
Praagse lente, 1968. Laat anderen zich maar druk maken over kleinigheden zoals vrijheid en het najagen van geluk. De chirurg en vrouwengek Tomas (Daniel Day-Lewis) concentreert zich liever op het geluk dat ‘de jacht’ hem oplevert. Hij is vastbesloten op een ondraaglijk lichte manier te leven. Politiek boeit hem niet, instant genot regeert zijn leven. Tot hij, tegen zijn principes in, verliefd wordt op Tereza (Juliette Binoche), een plattelandsmeisje met een voorliefde voor boeken. Er ontstaat een passionele driehoeksverhouding tussen de twee en de chique Sabina (Lena Olin), waarmee Tomas een puur seksuele relatie onderhoudt. En dan rollen de Russische tanks Praag binnen… De lyrisch-erotische verfilming van Milan Kundera’s complexe roman is een waar meesterwerk met een ijzersterke cast, een ervaren regisseur Philip Kaufman (The Right Stuff, Henry & June) en de legendarische Saul Zaentz (The English Patient, Amadeus) als producer.

DVD-extra’s:
• BioscooptrailerSELENA

Releasedatum : 9 juli 2003
Regie : Gregory Nava
Acteurs : Becky Lee Meza, Constance Marie, Edward James Olmos, Jackie Guerra, Jacob Vargas, Jennifer Lopez, Jon Seda, Lupe Ontiveros, Seidy Lopez, Alex Meneses
Geluid: 5.1 Dolby Digital
Beeldformaat : Widescreen
Speelduur : 125 minuten
Genre : Drama/Overig
Keuring : AL

Synopsis:
Tejano, een mix van pop, rock, polka, R&B en Latin, is muziek waarop je gewoon niet kunt blijven stilstaan. Maar het onweerstaanbaarste ingrediënt van die smeltkroes heet gewoon Selena, een zang- en danswonder dat door miljoenen fans op handen wordt gedragen. Deze film vertelt het dramatische, waargebeurde levensverhaal van een Latina zangeres die op het hoogtepunt van haar roem en creativiteit door een gestoorde fan vermoord wordt.De bruisende titelrol wordt gespeeld door niemand minder dan Jennifer Lopez. De zangstem van de songs is trouwens die van Grammy-winnares Selena zelf, een uitzonderlijk talent dat in de kiem gesmoord werd. Ondanks het dramatische einde is dit een hartverwarmende levenslustige film vol heerlijke songs en hartstocht.ONCE UPON A TIME IN AMERICA SE

Releasedatum : 9 juli 2003
Regie : Sergio Leone
Acteurs : Joe Pesci, Elizabeth Mc Govern, Danny Aiello, James Woods, Jennifer Connelly, Robert De Niro, Treat Williams, Tuesday Weld, Burt Young
Geluid : 5.1 Dolby Digital
Beeldformaat: 1:85:1
Speelduur : 220 minuten
Genre : Drama/Actie
Keuring : 16 jaar

Synopsis:
Het zou meer dan tien jaar duren voor Sergio Leone zijn epische gangstersaga over New York op het witte doek kon brengen. Zijn ongeëvenaarde meesterwerk beslaat een periode van een halve eeuw en vertelt de meeslepende geschiedenis van twee onderwereldfiguren – jeugdvrienden – wier levenslange vriendschap uitmondt in een spiraal van dood en verderf. Het verhaal kan bogen op de doorleefde vertolkingen van rasacteurs Robert De Niro en James Woods, met sterke bijrollen van Tuesday Weld, Joe Pesci, Jennifer Connelly en Elizabeth McGovern. Once Upon A Time in America is een rauwe, realistische film met grootse ambities en monumentale muziek van Ennio Morricone.

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: Commentaar van Richard Schickel
• Bioscooptrailer: Once Upon A Time :Sergio Leone
• FotogalerijGIANT S.E.

Releasedatum : 9 juli 2003
Regie : George Stevens
Acteurs : Elizabeth Taylor, Rock Hudson, James Dean, etc.
Geluid: Dolby Surround
Beeld : 4x3 (1:66)
Speelduur : 193 minuten
Genre : Drama
Keuring : 6 jaar
Awards: Academy Award - Best Director

Synopsis :
Giant is de grootse, epische verfilming van de legendarische bestseller van Edna Ferber. De film vertelt het bewogen verhaal van veeboer Bick Benedict (Rock Hudson), zijn aristocratische vrouw Leslie (Elizabeth Taylor) en Jett Rink (James Dean in zijn laatste filmrol), een ex-cowboyhulpje dat oliemagnaat is geworden. Drie generaties lang volgen we het wel en wee van deze schatrijke Texanen en de onvermijdelijke strijd tussen de oude en de nieuwe wereld: koeien tegen olie.

Behalve de film Giant bevat deze 2-disc Special Edition de volgende DVD-extra’s:
• Introductie door George Stevens JR
• Nieuws: “Giant Stars are of to Texas”
• Documentaire ‘Return to Giant’ (ca. 57 min.)
• Documentaire ‘Memories of Giant’ (ca. 49 min.)
• New York Premiere TV Special (ca. 28 min.)
• Korte film over de Hollywood Première (ca. 4 min.)
• Nieuwsreel ‘Giant Stars Are off to Texas’ (ca. 30 sec.)
• Achter de camera’s ‘Op locatie in Mafia,Texas’ (ca. 6 min.)
• Achter de camera’s ‘Een bezoek met Dimitri Tiomkin’ (ca. 6.30 min.)
• FotogalerijTHE COLOR PURPLE S.E.

Regie : Steven Spielberg
Acteurs : o.a. Whoopi Goldberg, Danny Glover en Oprah Winfrey
Speelduur : 154 minuten
Genre : Drama
Geluid : 5.1 Dolby Digital
Beeldformaat : Full frame
Keuring : 12 jaar

Synopsis :
The Color Purple wordt door insiders beschouwd als één van de opmerkelijkste successen van Steven Spielberg. Niet voor niets werd hij door de Amerikaanse Director’s Guild uitgeroepen tot Beste Regisseur en werd de film met Oscars® overladen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Walker. Deze roman werd met de Pulitzer Prijs bekroond. De hoofdrollen zijn klassiekers. Zo zien we Whoopi Goldberg in haar filmdebuut als Celie. We volgen haar enerverende levensloop. De ongeschoolde vrouw uit het landelijke zuiden van de Verenigde Staten, die gedwongen wordt te trouwen met een wrede man die ze Mister noemt. Celie raakt steeds meer in zichzelf gekeerd en deelt uiteindelijk haar diepe leed met God. The Color Purple is een tijdloze evergreen.

DVD-extra’s :
The Color Purple Special Edition is voorzien van 2 DVD’s, die behalve de film zijn uitgerust met de volgende extra’s:
• Bioscooptrailer
• Achter de schermen en interviews met de acteurs
• Korte film: Conservations with Ancestors: The Color Purple van Boek tot Scherm
• A Collaboration of Spirits: Casting and Acting The Color Purple
• Cultivating a Classic : The making of The Color Purple
• The Color Purple: The Musical.LITTLE SHOP OF HORROR

Releasedatum : 9 juli 2003
Drager : DVD
Regie : Frank Oz
Acteurs : Tisha Campbell-Martin, John Candy, James Belushi, Bill Murray, Christopher Guest, Ellen Greene, Rick Moranis, Steve Martin, Vincent Gardenia
Geluid : 5.1 Dolby Digital
Beeld : 16x9
Speelduur : 90 minuten
Genre : Musical
Keuring : AL

Synopsis:
Wanneer Audrey II, een exotische potplant, in de etalage van Mushnik’s Flower Shop terechtkomt, bloeit de zaak als nooit tevoren. Maar er broeit ook wat, want Audrey II is een buitenaards monster, dat een voorliefde voor mensenvlees ontwikkelt. De cultfilm Little Shop of Horrors is een verfilming van de waanzinnig succesvolle off-Broadway musical, die weer gebaseerd is op een film van Roger Corman uit 1960. Met zijn geschifte mix van muziek, knotsgekke humor en hartverwarmende romantiek, wist de Little Shop in geen tijd de wereld in te palmen. Naast Rick Moranis, als de hopeloos verliefde winkelbediende, passeert een hele reeks bekende komieken de revue: Bill Murray, John Candy, James Belushi en Steve Martin. Deze DVD-versie bevat tal van nooit eerder vertoonde extra’s.

DVD-extra’s:
• Bioscooptrailers
• Extra scènes
• Ice Show (meerdere camerastandpunten)
• Bloopers
• Fotogalerij
• Audiocommentaar van Danny DeVito en Tass MichosUN HOMME ET UNE FEMME

Releasedatum : 9 juli 2003
Regie : Claude Lelouch
Acteurs : Anouk Aimee, Jean-Louis Trintignant
Geluid : 5.1 Dolby Digital
Beeld : 16x9
Speelduur : 102 minuten
Genre : Komedie
Keuring : AL

Synopsis:
Regisseur Claude Lelouch (Vivre pour Vivre, Les Misérables, And Now… Ladies and Gentlemen) maakt al 40 jaar lang memorabele films, maar Un Homme et une Femme (1966) betekende zijn grote doorbraak. Het is een teder, visueel verrassend pareltje over een weduwnaar (Jean-Louis Trintignant) en een eenzame vrouw (Anouk Aimée). Hij is een autocoureur, zij een scriptmeisje. Samen proberen ze de uitgedoofde liefde in hun bestaan nieuw leven in te blazen met een romance. Maar een relatie combineren met een carrière en het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk. De hartverwarmende humor en het realisme van Un Homme et une Femme resulteerden in de Grote Prijs van Cannes, Oscar®nominaties voor Beste Actrice en Regisseur, en Oscars® voor Beste Buitenlandse Film en Beste Originele Scenario. Een liefdesverhaal van alle tijden.

DVD-extra’s:
• Bioscooptrailer
• Korte filmHIGH SOCIETY

Releasedatum : 9 juli 2003
Regie : Charles Walters
Acteurs : o.a. Bing Crosby, Grace Kelly, Frank Sinatra, Louis Armstrong
Speelduur : 108 minuten
Geluid : Dolby Digital 5.1
Beeld : 16x9
Genre : Musical
Keuring : AL

Synopsis :
C.K. Dexter-Haven, een succesvolle jazz muzikant, verhuist naar een huis in de buurt van het landgoed van zijn ex-vrouw Tracy Lord. Zij staat op het punt om te trouwen met een “veilige” sluwe zakenman. Dex probeert het hart van zijn ex-vrouw weer te stelen, maar hij is niet de enige. Mike Connor, een sensatiepers journalist, valt ook voor Tracy als hij een onderzoek doet naar het huwelijk voor zijn magazine. Tracy moet kiezen tussen drie mannen en komt tot de ontdekking dat haar ‘veilige’ aanstaande man saai is als het gaat om mannen en levensstijlen.

DVD-extra’s:
• Cole Porter in Hollywood: True Love (ca. 10 min.)
• Millionaire Droopy (korte film) (ca. 7 min.)
• Gala première van High Society (ca. 1 min.)
• BioscooptrailerAN AMERICAN IN PARIS

Releasedatum : 9 juli 2003
Regie : Vincente Minnelli
Acteurs : o.a. Gene Kelly, Leslie Caron, Oscar Levant, Nina Foch, Georges Guetary
Speelduur : 109 minuten
Geluid : 2 track mono Engels
Beeld : 16x9
Genre : Musical
Keuring : AL

Synopsis :
Jerry Mulligan, een schilder die in Parijs woont en het moeilijk heeft, wordt ontdekt door een invloedrijke erfgename met een interesse in meer dan alleen Jerry’s kunstwerken. Jerry valt als een blok voor Lise, een jong Frans meisje die al verloofd is met een cabaret zanger. Jerry maakt grappen, zingt en danst met zijn beste vriend, terwijl romantische moeilijkheden ten overvloede aanwezig zijn.

DVD-extra’s:
• Bioscooptrailer

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron