:: PRIJSVRAAG ::
DVDInfo.be >> Prijsvraag >> THE THEORY OF EVERYTHING
PRIJSVRAAG: THE THEORY OF EVERYTHING
Dankzij Universal konden we drie exemplaren van de dvd van het eerste seizoen van The Theory Of Everything weggeven.

De prijsvraag is afgelopen. De antwoorden waren de volgende:

Vraag 1: Eddie Redmayne won met zijn vertolking van Stephen Hawking de Oscar voor beste mannelijke acteur. Nog geen maand na het verschijnen van deze film in de Belgische bioscopen verscheen er een andere film waarin hij een belangrijke rol speelde. Welke film?
--> Jupiter Ascending

Vraag 2: Hawking wedde ooit met collega Kip Thorne over het bestaan van zwarte gaten. Hawking verloor die weddenschap en Thorne won de prijs, maar in de film wordt de dichterlijke vrijheid genomen dat Hawking de weddenschap zou gewonnen hebben. Wat was de voor ernstige fysicaprofessoren toch ietwat rare inzet van de weddenschap?
--> Deze vraag was blijkbaar niet makkelijk; Hawking heeft de onhebbelijke gewoonte om te wedden voor alles wat los of vast zit, en nogal wat deelnemers antwoordden op deze vraag 'een abonnement op een wetenschappelijk tijdschrift'. Nu was de prijs in kwestie wel degelijk een abonnement op een tijdschrift, maar we hadden één welbepaald tijdschrift in gedachten en dat was Larry Flynt's wetenschappelijk gerenommeerd tijdschrift seksboekje Penthouse. (In het werkelijke leven was het Thorne die de prijs won en had Hawking een abonnement op het satirische magazine Private Eye gekregen, mocht hij gewonnen hebben.) Met een beetje verbeelding kan je in Penthouse een tijdschrift in het vakdomein van de toegepaste biologie zien, maar we hebben alleen antwoorden goedgekeurd waarin het woord Penthouse voorkwam :P

Vraag 3: Eén van Redmaynes concurrenten voor de Oscar voor beste mannelijke acteur speelde tien jaar geleden ook al eens in een film de rol van Stephen Hawking. Over wie gaat het?
--> Dat was uiteraard Benedict Cumberbatch

De winnaars die eerstdaags van ons een dvd van The Theory Of Everything in de brievenbus mogen verwachten zijn:
- Claude Ysenbaert uit Brugge
- Thomas Henstra uit Eindhoven (NL)
- Kristof Verlé uit Merelbeke

Proficiat aan de winnaars! En aan de rest: niet getreurd! Binnenkort volgen er weer mooie prijsvragen op deze website. Blijf ons volgen!Andere recente prijsvragen