:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LAKE PLACID 2
LAKE PLACID 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-05-01
FILM
Als er in een slaperig Amerikaans stadje in en rond het plaatselijke meer een boel doden vallen, gaan sheriff Riley (John Schneider) en de knappe paleontologe Emily (Sarah Lafleur) op onderzoek uit. Al snel komen ze tot de huiveringwekkende ontdekking dat het meer de woonplaats is van enkele zéér uit de kluiten gewassen krokodillen! Met de hulp van de gladde jager Struthers (Sam McMurray) en diens assistent Ahmad (Joe Holt) gaan Riley en Emily de bloeddorstige monsters te lijf...

Hoewel de originele Lake Placid (1999) verre van een meesterwerk is in het genre, verwierf de onnozele maar erg vermakelijke horrorprent een cultstatus. De 35 miljoen dollar kostende film bracht wereldwijd 'maar' 57 miljoen dollar op, doch groeide in de videotheken uit tot een dikke hit. Aangezien men tegenwoordig van alles een sequel produceert en studio's als Sony en Warner Bros goeie zaken doen met allerhande 'Direct-to-dvd'-franchises, vond een slimme ziel bij 20th Century Fox – in samenwerking met – jawel – Sony - dat het na al die jaren tijd was voor een tweede Lake Placid. Maar waar Steve Miner (Friday The 13th Part II en III) visueel talent had (Inderdaad 'had', want als u zijn remake van Day Of The Dead gezien hebt, dan snapt u wat we bedoelen!), slaagt David Flores er niet eens in om ook maar één semi-interessant shot af te leveren. Om zijn amateurisme te verbergen laat hij behoorlijk wat doorzichtig CGI-bloed opspatten en offreert hij goedkoop naakt. Het acteerwerk is overigens niet veel beter! Een zootje non-acteurs staat te klungelen dat het geen naam heeft en om het geheel nog belachelijker te maken, lijkt het regelmatig alsof sommige 'prestaties' achteraf opnieuw zijn ingesproken. De dialogen zijn beschamend infantiel, net als het bijna onbestaande scenario, en ondanks het feit dat de makers hun best doen om grappig uit de hoek te komen, zouden we veel meer plezier beleefd hebben aan het eigenhandig uittrekken van onze teennagels! Lake Placid 2 bevat – "for your entertainment" – enkele van de domste personages uit de filmgeschiedenis, dus is er gelukkig een enorme moordende krokodil die iedereen snel het hoekje om helpt, niet waar? Mispoes! Want ondanks het feit dat er behoorlijk wat ledematen rondvliegen zijn de speciale effecten van de krokodillen zo ondermaats dat ze net uit een derderangs videospel lijken te komen. Alsof dat nog niet genoeg is hangt de film aan elkaar van continuïteitsfouten. Armoede troef dus in deze afgrijselijke sequel! Het toegekende punt is overigens voor componist Nathan Furst, de enige die zijn job een beetje fatsoenlijk heeft gedaan.

BEELD EN GELUID
Het anamorfe 1.85:1-beeld is scherp, met heldere en natuurlijk ogende kleuren. Het beeld is netjes zonder noemenswaardige oneffenheden. Een beetje filmgrain had de film zelfs goed gedaan, want door het hoge niveau van de details, het contrast en de scherpte springen de afgrijselijk slechte speciale effecten er nog meer uit! De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, zonder echt spectaculair uit de hoek te komen. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn steeds goed verstaanbaar. Ruis of storingen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
Er zijn helemaal geen extra's aanwezig, zelfs geen trailers.

CONCLUSIE
Lake Placid 2 is een armetierige film en een belediging voor het vermakelijke eerste deel. Op de technische specificaties is dan weer weinig aan te merken.


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: David Flores
Met: John Schneider, Sarah Lafleur, Sam McMurray, Chad Collins, Joe Holt

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij