:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 8.1-8
CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 8.1-8
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-06-17
SERIE
De 8 afleveringen die we hier krijgen voorgezet (in plaats van de gebruikelijke 12) zijn niet onmiddellijk memorabel maar gewoon degelijk. Deze episodes zullen ons dan ook  voornamelijk bijblijven omwille van het verdwijnen van Sara Sidle. Ook het Sofia Curtis-personage (heel wat minder bekend dan Sara Sidle maar toch ook goed voor 52 afleveringen) is hier voor het laatst te zien. Met het verdwijnen van nog twee andere vaste personages (één tijdens het tweede deel van seizoen 8 en Grissom tijdens het negende seizoen) stellen we ons toch wel een beetje vragen over de toekomst van CSI. We zijn wel opgetogen over de aanwezigheid van de cross-overaflevering met Without A Trace namelijk Where And Why, de zesde aflevering van het zesde seizoen. Nadat Jack Malone uit Without A Trace te zien was in aflevering 8.6. Who & What, krijgen we Grissom in New York te zien alwaar hij de plaatselijke FBI een handje toesteekt. 

Aandachtige kijkers / tv-seriejunkies zullen ook nu weer een aantal bekende gezichten kunnen spotten zoals Gail O'Grady (Donna in NYPD Blue, Boston Legal) of John Ventimiglia (Artie Bucco in The Sopranos). Het muziaal lekkers komt ondermeer van Placebo, Unkle en Roisin Murphy
 
AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 8 afleveringen:

Disk 1:
 8.1. Dead Doll
Sara wordt het slachtoffer van de miniature killer Natalie. Die wil wraak nemen op Grissom omdat hij er in haar ogen voor gezorgd heeft dat haar adoptievader zelfmoord wilde plegen. Als de CSI'ers een miniatuur vinden van hun collega onder een autowrak in de woestijn kunnen ze niet anders dan snel beginnen te zoeken. (opgelet: dit is het vervolg op aflevering 7.24. Living doll)
 
8.2.   A La Cart
Grissom weigert antwoord te geven op vragen over zijn relatie met Sara. In plaats daarvan wil hij zich richten op de mysterieuze dood van een go-cartracer wiens hoofd wordt gevonden op de lokale snelweg. Catherine buigt zich het hoofd over de moord in een hip restaurant waar het eten in totale duisternis wordt geserveerd.
 
8.3. Go To Hell
Het team van CSI treft het gezin Macalinos dood aan in het Rancho Center Motel. De oudste dochter Amy wordt vermist. De twaalfjarige zou bezeten zijn door de duivel...

Disk 2:
8.4. The Case Of The Cross-dressing Carp
Het CSI-team vindt het levenloze lichaam van een jongeman bungelend in een boom. Inspectie van het lichaam wijst uit dat het kenmerken vertoont van een vrouwenlichaam. Op de bouwplaats van een nieuw casino vinden de CSI'ers overblijfselen van een man.

8.5. The Chick Chop Flick Shop
De horrorfilmwereld verliest één van zijn kopstukken als “scream queen” Weatherly Adams na een nachtje filmen dood op de set wordt aangetroffen. Als acteur Dickie Jones ook dood gevonden wordt in de studio, lijkt een horrorfilm realiteit te worden.
 
8.6. Who & What
Grissom en zijn team onderzoeken de dood van een jongen en een vrouw in een huis is Las Vegas. Ze krijgen daarbij de hulp van FBI-agent Jack Malone uit New York. Het vermoeden bestaat namelijk dat deze zaak in verband staat met een kidnapping van een jongen in de Big Aplle zes jaar geleden.
 
Disk 3:
8.7.  Goodbye & Good Luck
Een jong meisje is uit haar slaapkamer geduwd. Als er een verband wordt gelegd met een zaak uit het verleden grijpt Sara de kans om ervoor te zorgen dat degene die verdacht wordt van de moord, wordt opgepakt. Door de zaak gaat Sara ook haar eigen verleden overdenken...

8.8. You Kill Me
Hodges is bezig met het ontwikkelen van een bordspel. Hij betrekt de “lab rats” van CSI erbij door allerlei hypothetische situaties en moordzaken te bedenken die zij dan moeten oplossen.
 
BEELD EN GELUID
Zoals steeds krijgen we een puike, anamorfe 1.78.1-transfer met een erg goed zwart en contrastniveau. Ook bij projectie blijft de beeldkwaliteit moeiteloos overeind. De Dolby Digital 5.1 track slaagt er ondermeer door de omgevingsgeluiden uit de achterkanalen goed in om de kijker (te betrekken bij de verschillende soorten sfeer die worden opgeroepen.
 
EXTRA'S
De belangrijkste extra is de reeks vermelde Without A Trace-aflevering die terug te vinden is op het tweede schijfje. Voorts krijgen we ook nog de featurette So long Sara Sidle (15 minuten) met een terugblik en meer info over het verdwijnen van Sara. In William Friedkin – A different take (9.20 minuten) heeft de regisseur het over de regie van aflevering 8.9. Cockroaches. Het was volgens ons logischer om deze extra te houden voor de volgende box. De featurette While the cast's away, the rats will play (13.40) gaat dieper in op de laatste aflevering van deze box You kill me.
 
CONCLUSIE
Eén van de minder interessante CSI-boxen: we moeten het stellen zonder uitschieters en slechts 8 afleveringen in plaats van 12.cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Alec Smight, Danny Cannon
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads, Jorja Fox Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda, Louise Lombard

Film:
7,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
320 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Featurette,
• Cross-over aflevering

Andere recente releases van deze maatschappij