:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 8.9-17
CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 8.9-17
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-06-26
SERIE
De negen afleveringen  in deze box vormen zonder twijfel een interessanter geheel dan de acht in de vorige box. Niet alleen worden we deze keer vergast op een sterke, best wel emotionele verhaallijn omtrent Warrick, ook de afleveringen die meer op zichzelf staan, zoals 8.13. A Thousand Days On Earth, zijn puik te noemen. Het verdwijnen van Sara Sidle eerder in het seizoen hebben we niet als een verlies ervaren, maar we hebben wel onze twijfels bij het verdwijnen van een ander vast lid in één van de hier besproken afleveringen (we laten u zelf ontdekken wie en wanneer). Zoals reeds aangegeven in vorige besprekingen zijn we wel ietwat ongerust over het verdwijnen van Grissom op het einde van het volgende seizoen. Het zal voor Laurence Fishburne verre van evident zijn om in de voetsporen van William Petersen te treden.

Zoals steeds zijn er ook nu weer een aantal interessante guest stars te spotten zoals Katey Sagal (Married With Children, Futurama), Rebbeca Budig (All My Children), Stephen Tobolowsky (Heroes, Deadwood) Method Man (The Wire, Oz) en Robert Lasardo (Nip/Tuck). Wij vonden het erg leuk om te zien hoe acteur Jay Karnes tijdens de aflevering For Gedda opduikt als Internal affairs Officer Wagenbach nadat hij jarenlang te zien was in The Shield als Dutch Wagenbach.
 
AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 9 afleveringen:

Disk 1:
8.9. Cockroaches
Warricks toenemende druggebruik krijgt steeds meer invloed op zijn werk. Grissom heeft het in de gaten en probeert zijn collega op het rechte pad te houden. Als Warrick na een wilde escapade een lijk in zijn auto vindt, wordt hij zelfs de hoofdverdachte in een moordzaak waarbij de maffia is betrokken.

8.10. Lying Down With Dogs
Een dakloze man draait op voor de moord op nachtclubdanseres Candy. Warrick denkt te weten wie haar dood echt op zijn geweten heeft. De andere CSI'ers duiken ondertussen in de wereld van illegale hondengevechten.
 
8.11. Bull
Tijdens de jaarlijkse rodeoshow komt de succesvolle cowboy Cody Latshaw om het leven. Het blijft echter niet bij dit sterfgeval: vlak erna komen ook Cody's ex en haar pooier om het leven.

Disk 2:
8.12. Grissom's Divine Comedy
Grissom en zijn team worden geveld door de griep. DA Maddie Klein wil echter dat Grissom onderzoek doet in de zaak tegen de Las Tierras, een zeer gevaarlijke gang in Las Vegas. Grissom zit er niet op te wachten om de zeer risicovolle klus te klaren, maar Maddie houdt vol. 

8.13. A Thousand Days On Earth
De CSI'ers vinden het lichaam van een driejarig meisje in een doos achter een club. In hun zoektocht naar de moordenaar moeten de detectives iedereen nagaan die de doos in handen heeft gehad. Ze komen twee verdachten op het spoor edn achterhalen uiteindelijk de even schokkende als triest waarheid.

8.14. Drop's Out
Een blonde vrouw wordt doodgeschoten in een darkroom. Als Grissom en Nick op de plaats delict aankomen, constateren ze dat het slachtoffer is doorboord met twee kogels. Drops wordt uit de gevangenis gehaald om hen te helpen bij het oplossen van de zaak. Ze moeten echter opschieten want er rest ze maar 24 uur vooraleer Drops opnieuw naar de gevangenis moet.
 
Disk 3:
8.15. The Theory Of Everything
Grissom en zijn team ondervragen een verdachte, maar die gaat er opeens vandoor. Als hij weer wordt gegrepen door een agent, explodeert hij en gaat op in vlammen. 

8.16. Two And A Half Deaths
Het team komt terecht in de wereld van Hollywood waar ze te maken krijgen met de dood van een populaire actrice die aan het filmen was in Las Vegas. De gehele staf van de serie wordt verdacht, zowel de acteurs als de schrijvers.
 
8.17. For Gedda
Warrick wordt ervan beschuldigd de beruchte gangster Lou Gedda te hebben omgebracht. Zijn collega's doen er alles aan om hem vrij te pleiten. Sherrif McKeen is echter klaar om Warrick aan de schandpaal te nagelen, maar dan doen Grissom en zijn team een ontdekking...
 
BEELD EN GELUID
De anamorfe 1.78.1-transfer biedt opnieuw een erg goed zwart- en contrastniveau. De Dolby Digital 5.1-track slaagt er ondermeer door de omgevingsgeluiden uit de achterkanalen goed in om de kijker mee te slepen langs de verschillende soorten sfeer die worden opgeroepen.
 
EXTRA'S
In vergelijking met de meeste CSI-boxen zijn de extra's deze keer toch wel interessanter: naast een korte delete scene krijgen we op het eerste schijfje commentaar bij aflevering 8.9. Cockroaches door regisseur William Friedkin, hoofdrolspeler William Petersen en co-producer Dustin Abraham. Op de tweede dvd krijgen we de featurette Shot in the dark (9 minuten) uitleg over de visuele kant van de serie en in Tod: A bug's life (21.20 minuten) kmen we heel wat meer te weten over forensische entomologie. We sluiten op de derde disk af met What happend in Vegas (21 minuten), een mooie terugblik op het achtste seizoen.
 
CONCLUSIE
De tweede box van seizoen 8 is een stuk interessanter dan de eerste met een seizoensfinale die de trouwe fans ongetwijfeld  zal doen slikken...cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Alec Smight, Danny Cannon, Michael Slovis
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads, Jorja Fox Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda, Louise Lombard

Film:
8,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
360 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Deleted scene
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij