:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROLE MODELS
ROLE MODELS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-08-25
FILM
Danny Donahue (Paul Rudd) en Wheeler (Seann William Scott) zijn twee erg uiteenlopende vertegenwoordigers van een bekend energiedrankje. Wheeler houdt van feestje, terwijl Danny één brok cynisme is. Na een voorstelling op een lokale school rijdt Danny hun bedrijfsvrachtwagen compleet in puin. Danny en Wheeler worden uiteraard opgepakt en krijgen de keuze: of de gevangenis in, of 150 uur vrijwilligerswerk bij een hulpprogramma voor moeilijke jongeren. Al na één dag vrijwilligerswerk lijkt een tijdje zitten plots niet meer zo erg…

"They're about to get more than they plea-bargained for."

We volgen hier op de redactie al een tijdje de stijgende carrière van de komische acteur Paul Rudd (Knocked Up, Over Her Dead Body) en dus keken we met de nodige verwachtingen uit naar Role Models. In deze komedie - die overigens werd geschreven door David Wain (The Daily Show with Jon Stewart, The Ten) en Paul Rudd - krijgt de acteur eindelijk nog eens een echte hoofdrol. We werden gelukkig niet teleurgesteld! Niet alleen zijn de grappen over het algemeen allemaal erg hilarisch, maar Seann William Scott en Rudd zijn een absoluut plezier samen. De twee ervaren grapjassen zijn heerlijk op elkaar ingespeeld en bovendien worden ze bijgestaan door bekende komediegezichten zoals o.a. Christopher Mintz-Plasse (Superbad, Kick-Ass), de mooie Elizabeth Banks (Meet Dave, Zack And Miri Make A Porno), Jane Lynch (The 40 Year-old Virgin, Spring Breakdown) en Ken Jeong (Pineapple Express, The Hangover). De meeste van hen zal je wel herkennen uit diverse succesvolle Judd Apatow-komedies. 

Hoewel ook deze Role Models uit dezelfde fabriek lijkt te komen, probeert de talentvolle Wain toch om de film een beetje een eigen ‘touch’ mee te geven. Dat lukt prima! Vooral het originele gebruik van Kiss-songs is geweldig geslaagd. De prent zit voorts vol met heerlijk botte dialogen en verveelt geen seconde. Role Models groeide in Amerika terecht uit tot een solide hit, maar kreeg bij ons niet echt een kans in de bioscopen. We zijn er dan ook zeker van dat de film op dvd zijn publiek wel zal vinden. Voer voor de liefhebbers van komedies in de stijl van The 40 Year-Old Virgin, Forgetting Sarah Marshall en Knocked Up!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een goed contrast en idem voor het schaduwdetail. Diepte en detail zijn beide prima en het beeld is verder vrij van storende onvolmaaktheden. Ruis, overdadige filmgrain en digitale compressiefouten vormen dan ook geen probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens erg goed, met een prima dynamiek in de filmmuziek en de geluidseffecten. De heldere en goed verstaanbare dialogen komen netjes uit de centerspeaker. Ruis en storingen hebben we gelukkig niet opgemerkt.

EXTRA'S
Naast de groffere 'unrated versie' en een enthousiaste audiocommentaartrack (ingesproken door regisseur/co-scenarist David Wain) valt er in de bonussectie nog heel wat te beleven. Zo is er net geen half uur weggeknipte en alternatieve scènes aanwezig. Vaak gaat het om terecht geknipte sequenties, maar af en toe zit nog behoolijk wat hilarisch materiaal tussen! Ook grappig zijn de bloopers (5 min.) en de featurette "In je rol en buiten het script". "Op de set van Role Models" (7 min.) is een beknopte 'Making of', maar echt diepgravend is die jammer genoeg niet. In "Speel het spel: Het creëren van een rollenspel" (10 min.) gaat men dieper in op de rollenspellen uit de film. Leuk om eens te bekijken! De dvd start overigens met een verzameling promotionele trailers.

CONCLUSIE
Role Models is opnieuw een schot in de roos voor de rijzende comedyster Paul Rudd (Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy, I Love You, Man). De film is - net als de uitstekende dvd - warm aanbevolen voor de liefhebbers van botte komedies à la Knocked Up en The 40 Year-old Virgin!


cover
Studio: Universal

Regie: David Wain
Met: Paul Rudd, Seann William Scott, Christopher Mintz-Plasse, Elizabeth Banks, Jane Lynch

Film:
8,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Unrated versie
• Audiocommentaar
• Deleted scenes
• Bloopers
• Making Of
• 2 featurettes
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij