:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-07
FILM
Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is wat men noemt een koopverslaafde. Ze is enkel maar gelukkig als ze de nieuwste en hipste kleren heeft. Dit is natuurlijk erg nadelig voor haar bankrekening, maar aan de donkere hemel zijn duidelijke zonnestralen zichtbaar wanneer ze haar voet tussen de deur krijgt bij een toonaangevend financieel magazine. Ondanks Rebecca in essentie geen enkel idee heeft hoe ze dient om te gaan met geld, wordt haar column "Het meisje met de groene sjaal" een absolute hit onder de lezers. Alles lijkt goed te gaan, maar dan wordt ze verliefd op haar baas Luke Brandon (Hugh Dancy) en dreigt alles in het honderd te lopen...

"All she ever wanted was a little credit..."

Sinds het immense financiële succes van speciaal op maat gemaakte vrouwenfilms zoals The Devil Wears Prada en het verschrikkelijke Sex & The City: The Movie steken er her en der soortgelijke films de kop op. Eén daarvan is Confessions Of A Shopaholic, de verfilming van zowel de gelijknamige bestseller als het opvolgende boek “Shopaholic Takes Manhattan”, beide van auteur Sophie Kinsella. De film is ingeblikt door de Australische genrekenner P.J. Hogan, die enkele jaren geleden scoorde met achtereenvolgens Muriel’s Wedding en My Best Friend’s Wedding.

Jammer genoeg is Confessions Of A Shopaholic erg voorspelbaar en kan je het einde van de film al bijna raden na de eerste vijf minuten. Daarbovenop zijn niet alle grappen even geslaagd en ook worden de bijrollen niet allemaal even geloofwaardig vertolkt. Het gedrag van het hoofdpersonage is tegen de achtergrond van de donkere en onzekere economische tijden vaak erg dubieus, maar de guitige en dynamische Isla Fisher (Wedding Crashers, Hot Rod) heeft genoeg charisma en talent zodat je ondanks alles toch blijft kijken.

Confessions Of A Shopaholic werd ondanks het succes van de originele boeken geen kaskraker en kon enkel door een prima internationale campagne de magische kaap van de 100 miljoen dollar kraken. Ondanks de aangename aanwezigheid van de ontegensprekelijk charmante Fisher is Confessions Of A Shopaholic eerder een huurtip.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld heeft een goede scherpte, met eveneens een prima contrast en een strak zwartniveau. Het schaduwdetail is erg netjes en de heldere, natuurlijk ogende kleuren hebben een mooie, warme aanblik. Vuil en beschadigingen vormen geen enkel probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt netjes, met voldoende dynamiek en ruimtelijk gevoel. De dialogen klinken helder en zijn over de hele lijn goed te verstaan. De soundtrack is voorts vrij van storende onvolmaaktheden zoals ruis en andere storingen.

EXTRA'S
Het mag duidelijk zijn dat de film geen succes was in de bioscopen! De extra’s zijn dan ook maar beperkt tot enkele verplichte promotionele trailers, wat flauwe bloopers, een videoclip en enkele korte weggeknipte scènes. Geeuw!

Voor de geïnteresseerden: De Blu-ray bevat naast beter beeld en geluid, ook nog enkele exclusieve extra's. Ontdek hier wat allemaal!

CONCLUSIE
Confessions Of A Shopaholic is een erg middelmatige romantische komedie, die dankzij de charmante Isla Fisher gered wordt van de absolute ondergang. Op de dvd is - buiten de weinige extra's - niets aan te merken. Wat ons betreft is deze film enkel een huurtitel.


cover
Studio: Walt Disney Studios Home Entertainment

Regie: P.J. Hogan
Met: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, Leslie Bibb

Film:
6/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
AL

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Deleted scenes
• Bloopers
• Videoclip
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij