:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ORBITAL - THE ALTOGETHER 5.1
ORBITAL - THE ALTOGETHER 5.1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-05-13
CONCERT
De broers Phil en Paul Hartnoll behoren terecht tot de Godfathers van de hedendaagse dance scene. Sinds 1989 weten zij het beste uit de ambient en techno te mengen tot een vaak schitterend resultaat, denk maar aan nummers als Chime, Lush 3.1, The Box en Satan. Op deze DVD vinden we clips (de meesten speciaal gemaakt voor deze DVD) bij alle tracks van het Orbital album ‘The Altogether’. Tot hier weinig speciaals horen wij jullie al denken. Wat wel speciaal is en deze DVD zo interessant maakt, is het feit dat de muziek destijds in de studio in 5.1 werd opgenomen! Met de cd-versie kan men dus niet ten volle genieten van de originele bedoeling van de Orbital broertjes. Het dient gezegd: de hoofdzakelijk elektronische muziek van Orbital leent zich uitstekend tot een 5.1 track. De verschillende beats en bleeps komen je werkelijk van alle kanten tegemoet. De beelden die gemaakt werden bij de verschillende nummers lonen ook de moeite: het gaat van animatie, fractals tot gewone filmbeelden.

De DVD bevat de volgende clips:
- Tension
- Funny break
- [one is not enough]
- Oi!
- Pay per view
- Tootled
- Last thing
- Shadows
- Waving not drowning
- Illuminate

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit verschilt van clip tot clip maar over het algemeen heeft deze DVD een goede beeldkwaliteit. De geluidskwaliteit van de Dolby Digital 5.1 en de DTS track is zeer goed te noemen. Hier kunnen we echt niets op aanmerken.

EXTRA'S
Tof is dat sommige van de clips kunnen bekeken worden met verschillende camera standpunten. Mits wat selecteer- en zoekwerk kan men ook nog een clip bekijken van Doctor? (DD 5.1), een 24 minuten durende versie van Meltdown en een blik achter de schermen bij het maken van de clip van ‘Funny Break’.

CONCLUSIE
Deze DVD loont zeker de moeite voor Orbital fans. Als eerste kennismaking met de muziek van Orbital is een muziekcd nog altijd meer geschikt. De optredens van Orbital zijn gewoonweg weergaloos en ondanks het feit dat de charme van een concert grotendeels verdwijnt op een DVD had meer live materiaal zeker gemogen.


cover
Studio: Warner Music Vision

Regie: -
Met: Phil en Paul Hartnoll

Film:
7,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2001

Leeftijd:
E

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
685738812721


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Multi-angle clips,
• Videoclip Doctor,
• Lange versie Meltdown,
• Achter de schermen