:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES, THE - SEIZOEN 3
INSPECTOR LYNLEY MYSTERIES, THE - SEIZOEN 3
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-01-07
SERIE
Dat Superintendent Lynley en Sergeant Havers een goed team vormen, wisten we al langer. Maar aan het einde van het tweede seizoen bleek des te meer hoever Barbara Havers wel wil gaan om haar baas te helpen, zelfs al gaat het ten koste van zichzelf. Nadat Havers een collega van de politie – en meer bepaald één van haar meerderen – heeft aangevallen om Lynley te helpen, ziet het er voor haar niet erg goed uit. Havers wordt gedegradeerd en moet weer gewoon politiewerk gaan doen. Hoewel het net Thomas Lynley is die ervoor gezorgd heeft dat Barbara niet ontslagen is, ziet zij het helemaal anders. Ze is er immers van overtuigd dat Lynley het niet voor haar heeft opgenomen en ze neemt het hem duidelijke kwalijk.


Lynley krijgt het onderzoek naar een dubbele moord toegewezen en moet samenwerken met een andere collega. Hij slaagt erin om ook Havers bij de zaak te betrekken, zij het dan wel voor het saaie bureauwerk. Maar Havers kan zich helemaal niet vinden in deze nieuwe functie. Haar vriendschap met Lynley en haar job bij de politie staan op het spel. In dit derde seizoen zien we de ondertussen al vertrouwde cast terugkomen. Nathaniel Parker, met een nieuw en niet erg geslaagd kapsel, speelt opnieuw Thomas Lynley en Sharon Small kruipt weer in de huid van Barbara Havers.

AFLEVERINGEN
1. Pursuit Of The Proper Sinner
Op een verlaten kampeerplaats worden de lijken van Nicola Maiden en Gerry Cole gevonden. Beide jonge mensen zijn op een gewelddadige manier doodgeslagen. Thomas Lynley krijgt het onderzoek van deze dubbele moord toegewezen. De zaak ligt nogal delicaat aangezien Nicola de dochter is van de respectabele oud-politieman Andy Maiden. Andy is ervan overtuigd dat de dood van zijn dochter een wraakactie is van één van de vele criminelen die hij gevat heeft gedurende zijn carrière. Lynley zorgt ervoor dat Barbara Havers – die geen sergeant meer is, maar gedegradeerd tot de laagste rang binnen de Metropolitan Police – betrokken wordt bij de zaak. Zij mag alle oude dossiers van Andy Maiden doornemen op zoek naar de mogelijke dader. Maar als blijkt dat Nicola er een andere levenswandel op nahield dan gedacht, krijgt de zaak een heel andere wending.

2. A Traitor To Memory
Lynley en Havers zijn aanwezig op het feestje dat hun baas DSI Webberley geeft ter ere van zijn huwelijksverjaardag. Maar Barbara Havers is niet meteen in feeststemming: zij maakt immers van de gelegenheid gebruik om haar ontslagbrief af te geven aan Webberley. Maar dan krijgt Webberley in de loop van de avond bericht dat ene Eugenie Martin is aanreden door een auto. Bovendien is de auto daarna nog een aantal keer over het slachtoffer gereden zodat het lijk bijna onherkenbaar is.


Lynley wordt op de zaak gezet en tegen alle verwachtingen in stelt Webberley voor om ook Havers in te schakelen.
Eugenie Martin was de moeder van de uiterst getalenteerde violist Gideon Martin met wie ze geen contact meer had. Vreemd genoeg stortte Gideon in tijdens zijn laatste concert, op ongeveer hetzelfde moment als zijn moeder overreden werd. Aan verdachten hebben Lynley en Havers geen gebrek. Maar dan wordt duidelijk dat er een verband is met een zaak van meer dan 20 jaar voordien. Bovendien merken Lynley en Havers dat ook hun baas niet zegt wat hij precies weet.

3. A Cry For Justice
Morag McNicholl wordt met overgesneden polsen teruggevonden in haar flat. Toch blijkt al snel dat het niet gaat om een zelfdoding maar wel om moord. Terwijl Lynley het spoor volgt van een jongen die Morag al een tijdje leek te stalken, gaat Havers – die haar rang heeft teruggekregen – undercover.


Havers is er immers van overtuigd dat de prestigieuze privéclub waar Morag werkte zich met louche zaken bezig houdt. Verder heeft Lynley ook nog zorgen op persoonlijk vlak. Zijn vrouw Helen is zwanger, maar Lynley ziet het vaderschap niet zo goed zitten.
4. If Wishes Were Horses
Forensisch psycholoog Dermot Finnegan is gedood door een bom in zijn auto. De lijst van mogelijke daders is eindeloos lang. Door zijn samenwerking met de politie heeft Finnegan immers voor heel wat veroordelingen gezorgd. Lynley en Havers ontdekken al snel dat heel wat mensen uit Finnegans directe omgeving hem liever dood dan levend zagen. Twee dorpsgenoten van Finnegan, Noel Shakespeare en Peter Stephanopoulos, hebben elk hun redenen om hem dood te willen. Bovendien had Finnegan een hele lijst van ex-vriendinnen en maîtresses, wat de zaak niet gemakkelijker maakt. Maar ook Helen, de vrouw van Lynley, heeft blijkbaar iets gehad met Finnegan. Wanneer iemand op Helen schiet en ze ernstig gewond raakt, wordt deze zaak wel heel erg persoonlijk voor Lynley.


 
BEELD EN GELUID
De kwaliteit van het beeld en het geluid blijft dezelfde als bij de vorige twee seizoenen. Heel wat ruis op het beeld en enkel stereogeluid dus. Niets om naar huis te schrijven.

EXTRA'S
Nog altijd niets.

CONCLUSIE
Net zoals het tweede seizoen bevat ook dit derde seizoen vier losstaande verhalen. Maar er wordt iets meer aandacht besteed aan het persoonlijke leven van de hoofdpersonages en dat is toch wel een welkome afwisseling. Ondanks het feit dat de beeld- en geluidskwaliteit maar povertjes blijven, is en blijft The Inspector Lynley Mysteries een sterke reeks.


cover
Studio: Memphis Belle

Regie: Sebastian Graham-Jones, Brian Stirner, Alrick Riley
Met: Nathaniel Parker, Sharon Small, Lesley Vickerage

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
361 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Stereo


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij