:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GREY'S ANATOMY - SEIZOEN 6
GREY'S ANATOMY - SEIZOEN 6
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2011-07-11
SERIE
Grey's Anatomy is altijd al een serie geweest met up & downs en na het bij momenten zwakke derde seizoen, het matige vierde seizoen en het al even weinig overtuigende vijfde seizoen, hadden we de serie toch wel een beetje opgegeven. Het is niet aangewezen om te vroeg victorie te kraaien, maar Grey's Anatomy lijkt toch wel lichtjes weer op de goeie weg. Of het niveau van de eerste twee seizoenen ooit nog gehaald wordt is twijfelachtig, maar de verhaallijn over de fusie tussen Seattle Grace en Mercy West zorgt, uiteraard mede door de komst van een aantal nieuwe personages, voor een frisse wind. Een niet onbelangrijk verschil met de vorige seizoenen is dat we nu een aantal afleveringen krijgen die grotendeels zijn opgehangen aan 1 personage.

Nogal wat fans vonden het verdwijnen van het George-personage (op het einde van het vijfde seizoen) jammer, maar zelf vonden wij zijn afwezigheid geen gemis. Na een deel van dit zesde seizoen is afscheid genomen van nog een populair personage, namelijk Dr. Izzie Stevens, als uhet ons  vraagt gaat het hier toch wel om een groter verlies. Als nieuwkomers zijn er Dr. Reed Adamson (Nora Zehetner uit ondermeer Heroes en Everwood), Dr. Jackson Avery (Jesse William), Dr. Charles Percy (Robert Baker), Dr. April Kepner (Sarah Drew) en Teddy Altman (Kim Raver die u misschien kent uit Third Watch of als Audrey Ranes in 24)

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 24 afleveringen:

Disk 1:
6.1. Good Morning
Terwijl Izzie haar ogen opent voor een nieuwe dag, moet de rest van het ziekenhuispersoneel op uiteenlopende manieren met de nasleep van het overlijden van George zien om te gaan.
 
6.2. Goodbye
Georges collega's proberen nog steeds de dood van hun vriend te verwerken. Christina en Owen worden door Dr. Wyatt gewaarschuwd om geen seks te hebben, terwijl de pasgetrouwde Meredith en Derek hun huwelijk consumeren waar het maar kan.

6.3. (I Always Feel) Like Somebody's Watchin' Me
Het personeel van Seattle Grace maakt zich zorgen om z'n baan wegens de fusie met een ziekenhuis uit de buurt.

6.4. Tainted Obligation
Merediths drankverslaafde vader verschijnt met het nieuws dat hij een nieuwe lever nodig heeft.
 
Disk 2:
6.5. Invasion
De arts-assistenten van het Mercy West voegen zich bij het Seattle Grace en het duurt niet lang voor de poppen aan het dansen gaan...
 
6.6. I Saw What I Saw 
Nadat een vrouw sterft tijdens een hotelbrand, wordt het personeel ondervraagd over wiens schuld het is.
 
6.7. Give Peace A Chance
Omdat een labtechnicus er ernstig aan toe is, wordt Derek gevraagd het onmogelijke te doen en hij overschrijdt de grenzen van zijn gezag.
 
6.8. Invest In Love 
Richard zet Arizona onder druk om een risicovolle operatie uit te voeren op een kind wier ouders een groot bedrag aan Seattle Grace hebben gedoneerd.
 
Disk 3: 
6.9. New History
Meredith keert voor het eerst sinds de fusie naar het ziekenhuis terug en voelt zich geïntimideerd door de nieuwe concurrentie.
 
6.10. Holidaze
Het personeel brengt drie belangrijke feestdagen met elkaar door en komt achter een paar grote verrassingen.
 
6.11. Blink
Addison keert terug naar het ziekenhuis om Marks zwangere dochter te helpen. 
 
6.12. I Like You So Much Better When You're Naked
Als Derek overweegt om Richards drankprobleem te rapporteren, trekt Meredith zijn beweegredenen in twijfel.
 
Disk 4:
6.13. State Of Love And Trust
De spanning loopt op als Derek tot nieuwe chef wordt benoemd en Richard gedwongen wordt om tussen twee moeilijke opties te kiezen.
 
6.14. Valentine's Day Massacre
Het is valentijnsdag en Arizona en Callie proberen Ben en Miranda te koppelen. Meredith botst met April, de net opnieuw aangenomen assistente van Derek.
 
6.15. The Time Warp
De artsen vertellen verhalen uit hun verleden.
 
6.16. Perfect Little Accident
Het is de eerste dag dat Richard weer aan het werk is, maar met zijn “dag met zo min mogelijk stress” blijkt het niet te lukken.
 
Disk 5:
6.17. Push
Derek moet een zware beslissing nemen als Richard en Owen beiden op een zware operatie azen.
 
6.18. Suicide Is Painless
Teddys nieuwe patiënte is terminaal en wil haar leven beëindigen.
 
6.19. Sympathy For The Parents
Derek overdondert Meredith als hij voorstelt om een kind te krijgen.
 
6.20. Hook, Line And Sinner
Callie, Mark en Sloan nemen een moeilijke belissing over het lot van Sloans baby. 
 
6.21. How Insensitive
Derek is van slag door een reactie van de man van een voormalige patiente.
 
Disk 6:
6.22 Shiny Happy People
Christina's plannen om bij Owen in te trekken worden verstoord als Meredith suggereert dat er misschien iets speelt tussen Owen en Teddy.
 
6.23. Sanctuary (deel 1)
Meredith is opgetogen over de uitslag van haar zwangerschapstest, maar voordat ze het aan Derek kan vertellen, verschijnt Gary Clark in het ziekenhuis met een pistool.
 
6.24. Death And All His Friends (deel 2)
In het ziekenhuis vecht het personeel om elkaar te redden...
 
BEELD EN GELUID
Zoals gebruikelijk bij de Buena Vista/ABC Studios–releases krijgen we een beeld- en geluidskwaliteit waarop weinig valt aan te merken. De transfer in het originele 1.78.1-formaat weet goed te scoren op het gebied van scherpte en helderheid. De Dolby Digital 5.1-track laat net zoals in de vorigen seizoen de muziek en de dialogen goed tot hun recht komen.

EXTRA'S
De extra's stellen bitter weinig voor. Behalve wat outtakes en een paar uitgebreide scènes krijgen we ook twee zwakke featurettes: Chandra Wilson: anatomie van een gave (12 minuten op de zesde dvd) en Seattle Grace: oproepdienst (nog geen drie minuten op de vierde dvd). Op het zesde schijfje kan u als aflevering 25 ook een zowat 20 minuten langere versie bekijken van de laatste aflevering van het zesde seizoen.
 
CONCLUSIE
We blijven voorzichtig, maar het lijkt erop dat het weer beetje bij beetje de goede kant opgaat met Grey's Anatomy. Op de beeld- en geluidskwaliteit van deze release kunnen we bitter weinig aanmerken. Met de erg puike dubbele slotaflevering krijgt de zesde reeks van Grey's Anatomy alvast de sterkste seizoensafsluiting tot nu toe.cover
Studio: Disney

Regie: Jeannot Szwarc, Debbie Allen, Tony Phelan, Tom Verica, Edward Ornelas, Stephen Cragg
Met: Ellen Pompeo, Sandra Oh, Katherine Heigl, Justin Chambers, Chandra Wilson, Patrick Dempsey, Eric Dane, Sara Ramirez

Film:
7,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
1032 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418281106


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
o.a. Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
• Outtakes
• Unieke scènes
• Featurettes

Andere recente releases van deze maatschappij