:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GATE, THE
GATE, THE
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-08-12
FILM
Nadat een oude boom uit zijn achtertuin wordt weggehaald, ontdekt Glen (een piepjonge Stephen Dorff) dat de overgebleven put mysterieuze krachten herbergt. Samen met zijn vriendje Terry, een mini metal head, en fan van Iron Maiden, Slayer en The Killer Dwarves, komt Glen erachter dat de kuil een poort van de hel is. Wanneer zijn ouders er een weekendje tussenuit gaan, opent Glen per ongeluk de poort waarna hun hele huis binnen de kortste keren krioelt van de demonen. Gelukkig komen de duivelse teksten van ruige metal bands altijd van pas.

Dutch Filmworks brengt sinds korte tijd regelmatig vergeten horror, pulp en cult films op hun extreme sublabel onder de naam extreme fantasy / SF, extreme sexy, extreme cult of extreme horror. Volgens de hoes van de film behoort The Gate tot de categorie horror. Het meest griezelige aan de film zijn echter de typische jaren ’80 kapsels en klederdracht en we waren dan ook niet onmiddellijk van angst aan de grond genageld (alhoewel de scène waarin een jongentje het been van een barbiepop in zijn oog krijgt misschien wel redelijk goor is voor bepaalde kijkers). De gore/special effects waren over het algemeen erg cheesy gedaan naar hedendaagse normen zodat we meer zaten te lachen dan te huiveren, iets wat natuurlijk ook de bedoeling kan geweest zijn van de filmmakers.

BEELD EN GELUID
Het beeld is vrij van fouten en voor het grootste deel voorzien van een goed contrast. Wat meer scherpte had bij bepaalde scènes (over het algemeen is het beeld mooi scherp) gemogen maar al bij zeker een bevredigende beeld transfer. Deze dvd beschikt enkel over een Dolby Digital 2.0 track maar gezien het soort film kan dit niet echt als een probleem ervaren worden. De 2.0 track is zeker niet slecht met een goede balans tussen achtergrondmuziek, geluidseffecten en dialogen. Bij bepaalde scènes maakt de film op goede wijze gebruik van de achterste kanalen. De ondertitels mochten voor ons gerust wat groter zijn, hoewel kleine ondertitels voor bepaalde kijkers net een bepaalde charme hebben. Zes chapters is wat weinig, graag hadden we er meer gezien.

EXTRA’S
Jammer genoeg konden wij op deze dvd geen extra’s vinden.

CONCLUSIE
The Gate is bij momenten werkelijk zo cheesy zodat wij ons gedurende de 85 minuten speelduur toch niet hebben zitten vervelen. Gorehounds of liefhebbers van de betere horror zullen echter bij deze film niet of nauwelijks aan hun trekken komen, andere films van het Extreme-label zijn hiervoor veel meer geschikt. Fans van deze film kunnen met de aankoop van deze dvd niet veel verkeerd doen gezien de redelijk goede beeld- en geluidskwaliteit.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Tibor Tackacs
Met: Stephen Dorff, Louis Tripp, Christa Denton

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664009482


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij