:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TOTAL WESTERN
TOTAL WESTERN
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-08-17
FILM
Gerard “Bédé” Bédécarrax (Samuel Le Bihan) moet in opdracht van zijn baas, mijnheer Bergosa (Philippe Khorsand), de wat temperamentvolle en schietgrage José (Marc Andréoni) vergezellen op een criminele deal. Al gauw zorgt José ervoor dat de deal volledig in het honderd loopt en bijgevolg ligt er al snel een hoge stapel lijken. Gerard is de enige overlevende en beslist het geld van de mislukte deal mee te nemen naar Bergosa. Voor alle veiligheid telefoneert Gerard toch eerst naar Bergosa om wat raad te vragen, maar deze toch wat raar aan de telefoon. Gerard vertrouwt het hele zaakje niet en besluit onder te duiken. Via een oude vriend komt Gerard terecht, als begeleider, in een tehuis voor delinquenten. Alles verloopt een hele tijd rustig. Maar de rust wordt brutaal verstoord als Ludo Daes (Jean-Pierre Kalfon) te voorschijn komt om op gewelddadige manier zijn geld op te eisen…

Total Western is het zogezegde Franse antwoord op Pulp Fiction. Maar waar Pulp Fiction door kijkers en critici als een meesterwerk wordt aanzien, zal Total Western deze status nooit ofte nimmer halen! Het plot is simpel maar effectief en de acteerprestaties zijn ook sterk (met Samuel Le Bihan, bekend uit Le Pacte Des Loups, op kop), maar toch laat de film het meer dan eens afweten. De film start vlot maar zakt op sommige momenten gewoon pardoes in elkaar. De actiescènes zijn degelijk, maar hebben soms wat te lijden onder het schijnbaar wat krappere budget. De film bevat tevens aan het begin een waarschuwing voor het schokkende geweld en dat was volgens toch wat overdreven. De film bevat wel wat geweld dat je niet meer in hedendaagse Amerikaanse films ziet, maar was naar onze mening toch nog wat té braafjes. Dat moet de Franse bioscoopbezoeker ook gedacht hebben, want Total Western heeft maar een schamele 57.791 bezoekers naar de zalen gelokt en is dus bijgevolg grandioos op zijn bek gegaan. Als je echt een stevige Franse geweldfilm zoekt, haal dan de kaskraker Dobermann uit ’97 met Vincent Cassel en Monica Bellucci. Want Total Western zelf is enkel maar een aanrader voor de niet al teveel eisende kijker.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 anamorfisch uitgevoerde beeld van deze uitgave is scherp met voldoende diepte en schaduwdetail. De kleuren zijn warm en ogen natuurlijk. We hebben geen vuil en printbeschadigingen kunnen opmerken. De enige oneffenheden die we hebben kunnen opmerken is af en toe wat filmgrain en enkele minieme compressiefouten. Een goede beeldkwaliteit! Op het gebied van geluid hebben we enkel maar een Franse Dolby Digital 2.0-track. En dat is spijtig. De aanwezige 2.0-track klinkt voldoende warm en natuurlijk, met een wat beperkte spreiding en dynamiek. Deze track is vrij van ruis of andere oneffenheden en de dialogen klinken helder en goed te verstaan. Een degelijke geluidskwaliteit, maar dit is een actiefilm uit het jaar 2000 en een 5.1-track had hier toch beter op zijn plaats geweest!

EXTRA’S
De enige aanwezige extra features bestaan uit een nutteloze fotogalerij met 10 afbeeldingen die rechtstreeks uit de film komen, en enkele trailers voor ander Franse films als Mademoiselle, Les Portes De La Gloire, Vidocq en Un Ange. Wat interviews en de bioscooptrailer van Total Western hadden op deze schijf niet misstaan!

CONCLUSIE
Total Western is een onderhoudende Franse actiefilm met in de hoofdrol Samuel Le Bihan (Trois Couleurs: Rouge, Le Pacte Des Loups). De kritische kijkers onder ons zullen zich meer dan eens ergeren dat er véél meer in deze film had kunnen zitten! De prent is bij zijn release in Frankrijk genadeloos geflopt, maar toch heeft DFW deze film met zorg behandeld zodat we toch een goede beeld- en geluidskwaliteit meegekregen. Spijtig genoeg zijn er bijna geen extra’s aanwezig. Toch is deze schijf een aanrader voor iedereen die eens lekker languit in de zetel naar een onderhoudende Franse film wilt kijken. Meer moet dat soms niet zijn!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Eric Rochant
Met: Samuel Le Bihan, Jean-Pierre Kalfon, Jean-François Stévenin, Kahena Saighi, Philippe Khorsand, Marc Andréoni

Film:
6,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664005804


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Photo gallery
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij