:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HEARTBREAK KID, THE
HEARTBREAK KID, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-05-28
FILM
Omdat Ben Stiller reeds jaren hetzelfde sullige typetje vertolkt en er op de koop toe miljonair door is geworden, vinden vele cinefielen (en terecht) Ben Stiller maar een irritante kwal. Anderzijds moeten we ruiterlijk toegeven dat ondanks de massa rommel die de komiek maakte, hij er af en toe in slaagt om een aardige film af te leveren. De beste in het rijtje is zonder twijfel There’s Something About Mary, de heerlijke komedie waarin Cameron Diaz zonder het te weten Stillers sperma als gel gebruikte. De Farrelly-broertjes wilden met The Heartbreak Kid deze truc herhalen en ofschoon het resultaat in de verste verte de Diaz-klassieker niet evenaart, is The Heartbreak Kid  toch een film geworden die je meerdere malen doet schuddebuiken, ook al schuwen de twee broertjes geenszins de vulgaire humor.
 
Eddie (Ben Stiller) is niet bepaald een casanova. Hij is wel de trotse eigenaar van een succesvolle sportzaak, maar meisjes versieren is duidelijk niet zijn specialiteit. Zijn vader (Jerry Stiller, in het echte leven ook de vader van!) vindt het welletjes en is van oordeel dat zijn nakomeling zo vlug mogelijk in het huwelijk moet treden. En kijk, zelfs de meest hopeloze gevallen hebben op een dag wel geluk, want wanneer Lila (Marlin Akerman) op straat wordt overvallen en Eddie haar ter hulp snelt, is het zowaar liefde op het eerste gezicht. Helaas is de sullige jongeman te bedeesd om de vrouw uit te nodigen voor een etentje en het enige aandenken dat hij aan de droomvrouw overhoudt is haar David Bowie-slipje dat uit haar wasmand is gevallen. Het toeval wil dat Lila Eddies sportzaak bezoekt en uiteraard vallen de twee na enkele seconden in elkaars armen. Na enkele vurige vrijpartijtjes zit Eddie met een moeilijk dilemma opgescheept, daar de vrouw weldra in Rotterdam gaat wonen en werken. De enige oplossing om dit te vermijden is dat het koppel zo vlug mogelijk trouwt omdat men van gehuwde werknemers nu eenmaal niet verwacht dat zij zich in het verre Europa vestigen. De arme Eddie denkt dat hij de slag van zijn leven heeft geslaan, doch ontdekt hij tijdens de huwelijksreis in Mexico dat zijn ideale vrouw bij nader inzien een irritante, oversekste trut is. Op geen enkel moment houdt het onnozele wicht haar kwebbel, ze zingt in de auto luidop alle liedjes mee, laat tijdens het vrijen ongegeneerd scheten en bovendien heeft ze in haar leven zo veel cocaïne gesnoven dat haar neusbeen volledig is beschadigd waardoor tijdens het eten allerlei voedsel uit haar reukorgaan vloeit. Een mens zou voor minder janken en alsof het niet erger kan ontmoet de ongelukkige kluns in Mexico Miranda (Michelle Monaghan) die deze keer wel de vrouw van zijn leven lijkt te zijn. Eddie wil zo vlug mogelijk scheiden van zijn nieuwbakken vrouw, maar eerst moet hij nog het hart van zijn nieuwe liefde veroveren en haar bovendien vertellen dat hij pas enkele dagen is getrouwd.
 
The Heartbreak Kid is geen grootse cinema, maar staat wel garant voor twee uur hilarische humor, ook al zal niet iedereen gediend zijn met de vaak gortige aanpak van de Farrelly-broertjes. Sinds hun succesvol debuut Dumb And Dumberer durven ze bijv. wel eens met gehandicapten lachen en ook in deze komedie schoppen de broertjes tegen enkele heilige huisjes. Zelf noemt Peter Farrelly The Heartbreak Kid een grensverleggende sekskomedie (tja) omdat geen enkele andere film zo veel seksmoppen bevat. Grote (imbeciele) woorden, maar toch zijn de regisseurs er niet vies van om onderwerpen als plasseks of seks met paarden (jawel!) in hun film te verwerken. Niet dat het om expliciete scènes gaat, maar een Farrelly-komedie kun je nu eenmaal niet als een romantische komedie categoriseren. Je houdt ervan of je haat het als de pest.

Stiller speelt zoals gewoonlijk de eeuwige sul zoals we hem uit zijn andere komedies kennen en Michelle Monaghan kan wel sympathiek lachen, toch geeft ze van acteren geen kaas gegeten en dat geldt eveneens voor Jerry Stiller die ronduit irriterend is. The Heartbreak Kid is het soort komedie dat je vlug vergeet, toch blijft het twee uur topentertainment.
 
BEELD EN GELUID
The Heartbreak Kid is een mooi voorbeeld van de reden waarom men de Blu-ray heeft uitgevonden: zowel de
beeld- als geluidskwaliteit zijn namelijk subliem. Haarscherpe beelden, een glashelder geluid dat door de speakers knalt en als toemaatje een overheerlijke soundtrack (tenminste als je verzot bent op nummers uit de eighties).
 
EXTRA’S
Er zijn veel extra’s te vinden op deze Blu-ray, maar jammer genoeg zijn ze niet alleen veel te kort, ook allemaal verwaarloosbaar. Het meest interessant is de achttien minuten durende documentaire De Farrelly Brothers Geven Zich Bloot waarin we heel wat opsteken over zowel het verleden van de broertjes als de manier waarop ze als duo aan een film werken. De rest van de extra’s is eerder huilen met de pet op. Ben & Jerry vertelt ons iets meer (nou ja) over de vader-zoonrelatie tussen Ben en Jerry Stiller. Dat men ook buiten de set wel eens durft te lachen, bewijst de domme extra Heartbreak Halloween waarin we zien hoe de cast op halloweenavond zich in de meest gekke outfits verkleedt. Nog idioter is de extra Eieren Gooien die een debiel spel in de kijker zet dat is uitgevonden door de regisseurs om het teamgevoel te versterken. Waarover het gaat? Gewoon over eieren naar je tegenstander gooien. Ten slotte heb je de gebruikelijke bloopers en eens je de weggelaten scènes bekeken hebt,  wil je ze nooit meer terugzien. Wie maar niet genoeg krijgt van infantiel gelul, kan de film nog eens opnieuw bekijken met de overbodige commentaar van de regisseurs.
 
EXTRA’S
Wie ooit kon lachen met There’s Something About Mary zal dat beslist ook doen met The Heartbreak Kid. Een brutale, vaak grappige komedie die gestadig de regels van de goede smaak overtreedt en met zowaar een bij momenten genietbare Ben Stiller.coverStudio: Universal

Regie: Bobby en Peter Farrelly
Met: Ben Stiller, Malin Akerman, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Rob Corddry, Carlos Mencia

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865330791


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels Dolby True HD 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Hebreeuws
Extra's:
• Commentaar Van De Farrelly Brothers
• De Farrelly Brothers Geven Zich Bloot (18 minuten)
• Verwijderde Scènes (7 minuten)
• Alle Grappige Scènes Achter Elkaar (4 minuten)
• Ben & Jerry (5 minuten)
• Heartbreak Halloween (3 minuten)
• Alle Grappige Scènes Achter Elkaar (4 minuten)
• Ben & Jerry (5 minuten)
• Eieren Gooien (8 minuten)
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij