:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DRAGON FIST
DRAGON FIST
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-02-08
FILM
Tang How-Yuen (Jackie Chan) zijn meester wordt door een rivaal in een duel dodelijk gewond. Net voor zijn dood zegt meester San-Thye tegen Tang How-Yuen dat hij wraak moet nemen. Samen met meester San-Thye’s dochter (Nora Miao) en vrouw trekt Tang How-Yuen erop uit op zoek naar de moordenaar van zijn dierbare meester. Aangekomen bij de dader, meester Chung Chien-Kuen (Sai-kun Yam), blijkt wraak nemen niet zo gemakkelijk te zijn als aanvankelijk gedacht…

Dragon Fist is een wat onnozele kungfufilm, waar door de slordige montage (of door één of andere overenthousiaste keuringscommissie) bijna geen touw aan vast te knopen is. De film loopt vol met bordkartonnen personages. De regie is in handen van regisseur Lo Wei, die bekend werd als regisseur van de Bruce Lee-klasiekers Fist Of Fury en The Big Boss. Deze Dragon Fist komt dan ook meermaals over als een vehikel om Jackie Chan (de Police Story-reeks) destijds te lanceren als dé nieuwe Bruce Lee. Regisseur Wei probeerde dit in ’76 ook al met het schaamteloze misbaksel Fist Of Fury II. Dit plan is op zijn zachtst gezegd nooit echt goed gelukt. Het valt dan ook op dat Jackie Chan zijn succes pas begon vanaf hij een eigen identiteit kreeg (lees: wanner Chan de karakteristieke Buster Keaton-humor toepaste en niet meer in Lo Wei zijn eerder zwakke films aantreed). Het geheel kon ons niet direct bekoren, maar zal ongetwijfeld de diehard Jackie Chan-fans aanspreken.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 letterbox uitgevoerde beeld heeft een softe aanblik en bevat redelijk wat filmgrain. De kleuren zijn soms wat licht, maar zien er redelijk uit. Toch ziet het geheel er duidelijk gedateerd uit. De gebruikte print bevat redelijk wat vuil en printbeschadigingen. Op de hoes wordt vermeld dat we kunnen kiezen tussen de originele en de Engels gedubde geluidstrack. Wederom troffen we alleen een schandalig slechte Engelse dub aan. De klinkt dof en vervormd. Er is zo goed als niets dynamiek aanwezig en we hebben ook wat ruis waargenomen. Een middelmatige beeldkwaliteit en een ondermaatse geluidskwaliteit.

Pittig detail: Aan het begin van de film zie je een logo van een andere DVD-maatschappij (respectievelijk SEG DVD). Als de film éénmaal start zie je boven ‘play’ staan om dan even later een DVD-menu van een andere speler te zien waar iemand de taal en de ondertitels verandert.

EXTRA’S
Op de cover wordt blijkbaar met enige trots aangekondigd dat er een 30 minuten durende special van Jackie Chan en trailers op dit schijfje terug te vinden is. Wel, we hebben gezocht als een krankzinnige maar niets gevonden. Schandalig!

CONCLUSIE
Dragon Fist is een wat onnozele kungfufilm met een zéér jonge Jackie Chan (Project A 1 & 2) in de hoofdrol. De DVD van Prime Time heeft een slechte geluidskwaliteit en een redelijk beeldkwaliteit. Er worden wederom extra’s beloofd, maar deze zijn totaal niet op het schijfje aanwezig. Deze DVD kunnen we totaal niet aanraden, wegens ondermaats. Dragon Fist maakt deel uit van The Jackie Chan Collection II, maar zal in sommige winkels ook wel los te vinden zijn.


cover
Studio: Prime Time Entertainment

Regie: Lo Wei
Met: Jackie Chan, Nora Miao, James Tien, Sai-kun Yam

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1979

Leeftijd:
16

Speelduur:
77 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806032353


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij