:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STEAL (RIDERS)
STEAL (RIDERS)
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2003-04-22
FILM
Na zijn commerciële hit Taxi timmert de Franse regisseur Gérard Pirès over de grote plas aan zijn Amerikaanse carrière, met het aktievehikel Steal tot gevolg (oorspronkelijke titel Riders). Stephen Dorff speelt de charismatische Slim, een bankrover, die tot grote ergernis van de politie, samen met zijn kompanen Alex, Frank en Otis de ene buit na de andere binnenrijft. Wanneer ze bij een overval twintig obligaties van elke 1 miljoen dollar buitmaken, moeten ze noodgedwongen een tussenpersoon inschakelen die deze voor hen kan verkopen. Deze transactie komt aan het licht van een bizare Elvis-look-a-like-priester die hen terstond op de hielen zit. Alsof dat nog niet genoeg is, dwingt één of andere mysterieuze organisatie hen geld buit te maken. Indien ze weigeren, worden ze geliquideerd. Ondertussen knoopt Slim een relatie aan met knappe detective Karen (Natasha Henstridge), die echter samenwerkt met de politie om de bankovervallers te klissen... Het scenario rammelt voortdurend en je krijgt de indruk dat de scenaristen geen flauw benul hadden hoe ze sommige personages met elkaar in contact moesten brengen. Zo ontmoeten Slim en Karen elkaar voor de eerste keer op straat, in een scène die enorm bij de haren gesleurd is. Nadien lopen ze elkaar per toeval opnieuw tegen het lijf bij het muurklimmen en zo slaat de vonk over. Wat de Elvis-achtige priester in dit verhaal te zoeken heeft, hebben we het raden naar, vermoedelijk houdt hij er buiten zijn eucharistievieringen nog enkele lucratieve en illegale activiteiten op na. De politie-inspecteur Jake Macgruder (Bruce Payne) is zo verwaand en arrogant dat het al gauw irritant wordt. De karakters hebben totaal geen diepgang en van de dialogen moet je ook al niet veel verwachten. Steal biedt leuk vertier en knap gefilmde actiescènes, maar daar houdt het ook op.

BEELD EN GELUID
Technisch scoort deze dvd goed tot zeer goed. De kwaliteit van het anamorfische 2.35:1 beeldformaat oogt goed, bevat heldere en warme kleuren, maar mocht soms toch iets scherper. Beide geluidstracks klinken heel overtuigend, maken optimaal gebruik van de beschikbare kanalen, geluidseffecten worden heel gericht gestuurd, en de subwoofer ondersteunt de actie ruimschoots. De DTS geniet onze voorkeur vanwege het hogere detail en de betere spreiding van het geluid.

EXTRA’S
Stephen Dorff verkondigt in de interviews dat hij echt uitkeek naar de samenwerking met Gérard Pirès en hoopt dat de film een succes wordt. Volgende keer moet hij toch maar eens beter zijn scenario’s lezen vooraleer toe te happen. Voorts krijgen we nog een aantal interviews met andere crewleden, een making of featurette, een b-roll met beelden achter de schermen, een fotogalerij en trailers voor andere releases.

CONCLUSIE
Steal is een quasi inhoudsloze actiefilm, leuk om misschien eens te bekijken. De technische presentatie scoort wel mooie punten. Een huurtip zonder meer.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Gérard Pirès
Met: Stephen Dorff, Natasha Henstridge, Bruce Payne, Steven Berkhoff, Clé Bennett, Steven McCarthy, Karen Cliche

Film:
3/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664009628


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interviews
• B-Roll
• Featurette
• Fotogalerij
• Also available

Andere recente releases van deze maatschappij