:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUITS - SEIZOEN 4
SUITS - SEIZOEN 4 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2020-04-11
SERIE
De bordjes zijn sinds het einde van seizoen 3 verhangen. Mike (Patrick J. Adams) werkt nu voor risicokapitalist Jonathan Sidwell (Brandon Firla), en Harvey (Gabriel Macht) is zijn advocaat. Sidwell is echter niet tevreden als Mike een bedrijf binnenhaalt met 'maar' 30% winst, het moet minstens 50% zijn. Bovendien heeft Sidwell het acute schijt aan zaken die Mike wel nauw aan het hart liggen, zoals behoud van werkgelegenheid en andere zaken die van hem tenminste een menselijke zakenman maken.
Het spreekt van zelf dat één en ander tegen Mike's natuur instrijkt, en het duurt dan ook niet lang vooraleer hij zijn bestaan als investeringsbankier weer inruilt voor één als advocaat, alhoewel Jessica (Gina Torres) het stilletjesaan beu begint te worden dat ze voortdurend moet lopen liegen over de vermeende diploma's van één van haar ondergeschikten, en zichzelf daarmee strafbaar maakt. Bovendien maakt de Securities and Exchange Commission zich op om Pearson Specter eens goed op de rooster te leggen, en buiten het feit dat Mike geen diploma heeft, is het erger dat hij zich heeft laten rollen door de gewiekste zakenman Charles Forstman (Eric Roberts), een man die afpersing tot zijn tweede natuur heeft gemaakt. De man is er zelfs in geslaagd om de anders onkreukbare Louis Litt (Rick Hoffman) te compromitteren. Litt hangt een oneervol ontslag boven het hoofd, totdat hij eerder per toeval te weten komt dat Mike geen rechtendiploma van Harvard heeft. Hij gebruikt die kennis als een breekijzer om zich meedogenloos naar de top van Pearson Specter te werken, dat voortaan door het leven gaat als Pearson Specter Litt, en zijn animositeit met Mike, die volgens hem de goede naam van het beroep heeft bezoedeld, gaat over het kookpunt heen.
Na het eerder makke seizoen 3 wordt in seizoen 4 opnieuw een versnelling hoger geschakeld. Het aantal mensen dat intussen op de hoogte is van Mike's bedrog breidt zich uit als een olievlek op de Noordzee, en dat zorgt uiteraard voor de nodige spanningen en plotwendingen. Anders dan de vorige seizoenen lijkt de afloop daarvan natuurlijker, en wordt het scenario niet in allerlei nodeloze bochten gewrongen. Fans die willen weten of het nu eindelijk wat wordt tussen Rachel (Meghan Markle) en Mike worden overigens ook dit seizoen verwend, en de clowneske strapatsen van Louis Litt zorgen occasioneel voor de nodige rustpauzes in het scenario, maar tegelijkertijd ook voor één van de meest geanticipeerde plotwendingen, namelijk het moment dat Louis de waarheid over Mike te weten komt.

AFLEVERINGEN

Disk 1:
45. One-Two-Three Go...
Omdat Mike volgens Sidwell te kleine vissen binnenhaalt, heeft hij nu zijn zinnen gezet op het imperium van filmmagnaat Walter Gillis (Michael Gross). Spijtig genoeg is er een kaper op de kust: de jonge ambitieuze Logan Sanders (Brendan Hines), op de koop toe tevens de getrouwde man met wie Rachel ooit een affaire heeft gehad, heeft net de leiding van zijn bedrijf overhandigd gekregen door zijn vader Max, en hij heeft ook belangstelling laten blijken voor Gillis' bedrijf, in die mate zelfs dat hij al is beginnen aandelen op te kopen. Voor Harvey is dit een belangenconflict, want hij kan niet de beide klanten tegelijk dienen, en hij kiest ervoor met Mike te breken. Pearson Specter krijgt intussen te horen dat de Securities and Exchange Commission het zakenkantoor van top tot teen wil doorlichten. Ze hebben ambtenaar Jeff Malone (D.B. Woodside) op het dossier gezet. Jeff zou echter liever zijn ambtenarenbestaan vaarwel zeggen en beginnen bij Pearson Specter. Saillant detail is dat hij de minnaar is van Jessica.
46. Breakfast, Lunch And Dinner
Louis (Rick Hoffmann) is pissed omdat hij met Jeff moet samenwerken. Hij had namelijk al gezien hoe hij de handschoen tegen hem had moeten opnemen, en in zijn dromen was hij al name partner van Pearson Specter geworden. Het tweetal blijkt echter aan elkaar gewaagd en Donna (Sarah Rafferty) weet Jessica te overtuigen dat Louis toch een kleine beloning verdient. Logan doet intussen een aanbod: hij is bereid Mike 30 miljoen te schenken als hij zich terugtrekt uit de overnameonderhandelingen met Gillis. Hij maakt er echter geen geheim van dat hij het bedrijf in stukjes zal opsplitsen en verkopen. Om de vakbonden onder druk te zetten, doet hij bovendien een genereuze storting voor hun pensioenfonds, iets waar Mike niet bij kan. Of toch wel? Mike en Rachel moeten intussen kunst-en vliegwerk uithalen om hun privéleven niet te vermengen met hun professionele besognes.

47. Two In The Knees

Logan wil een versnelling hoger schakelen in zijn strijd tegen Mike, en hij is van plan om een detective op hem af te sturen om alle mogelijke vuiligheid over hem boven te spitten. Uiteraard zou hierdoor Mike's geheim kunnen uitkomen, dus besluit Harvey in de plaats daarvan een wig te drijven tussen Mike en Gillis, volgens hem het minste van twee kwaden. Mike begint op zijn beurt naar Logan te spitten en hij vindt iets wat zijn relatie met Rachel op losse schroeven zou kunnen zetten. Jeff probeert intussen Louis buiten een zaak te houden om in plaats van met hem met Jessica te kunnen samenwerken. Zijn plannetje mislukt evenwel, en Louis meent verkeerdelijk dat Jeff een homo is die in hem geïnteresseerd is.

48. Leveraged

Eric Woodall (Željko Ivanek) stuurt zijn bloedhond Sean Cahill (Neal McDonough) van het SEC op Pearson Specter af om zeven willekeurige cliënten van het bedrijf te bedreigen met een proces. Harvey wordt verteld om zich buiten de zaak te houden, zodat Jeff als enige weerwerk biedt. Jeff laat zich echter vangen door de strategie van Cahill. Mike is intussen op zoek naar nieuwe geldschieters. Omdat hij Louis een vuile streek heeft gelapt, zorgt die ervoor dat hij alvast bot vangt bij Tony Gionopoulos (Rob Stewart). Mike legt zijn oor dan maar te luisteren bij Charles Forstman, iemand die nog een appeltje te schillen heeft met Harvey, maar Forstman stelt wel een onmogelijke voorwaarde. Logan huurt Rachel in om enkele nieuwe bedrijven door te lichten, maar het is zo klaar als een klontje dat hij haar probeert te versieren.
Disk 2:
49. Pound Of Flesh
Het bedrijf Wexler brengt een hoeveelheid aandelen van Gillis op de markt. Zowel Mike als Harvey willen het pakket kopen, maar wegens rechterlijk bevel moet Logan Sanders zich nog een week aan zijn koopverbod houden. Jessica, Harvey en Jeff zijn daarom van plan een constructie op poten te zetten waarbij Pearson Specter de aandelen zélf koopt, alhoewel dat op het randje van het wettelijke is. Bovendien dreigt Cahill met een vergrootglas de boekhouding na te pluizen. Midden in de biedingsoorlog krijgt Mike echter het bericht dat Rachel is ingestort van oververmoeidheid. Donna speelt intussen mee in een voorstelling van The Merchant Of Venice, en Louis helpt haar haar tekst te leren. Wanneer de acteur die Shylock speelt, zijn enkel breekt, is Louis de geknipte persoon om hem te vervangen. Louis heeft echter plankenkoorts, overgehouden aan een jeugdtrauma.

50. Litt The Hell Up

Wanneer de SEC Logan oppakt, zijn de aandelen van Wexler verbrand. Jessica geeft aan Louis de opdracht om de koop ongedaan te maken. Mike staat op het punt om Logan uit te kopen, maar hij wil er de voorwaarde aan verbinden dat Harvey Logan dumpt als klant ten voordele van hemzelf. De aandelen komen echter in handen van Forstman, en die is nog niet helemaal zeker aan wie hij zijn steun biedt. Intussen hebben Rachel en Logan elkar gekust, en Rachel voelt zich daar zo rot over dat ze het wil opbiechten aan Mike.
51. We're Done
Mike is zijn job kwijt, en als Rachel hem dan ook nog eens opbiecht dat ze Logan heeft gekust, slaan zijn stoppen door. Forstman wil dat Mike voor hem komt werken, maar Louis kan ondanks zijn afkeer van Mike daar een stokje voor steken, want Forstman is een stuk crapuul. Louis krijgt voor het sluiten van de deal met Forstman namelijk een beloning, maar hij heeft tegen Harvey en Jessica verzwegen dat Forstman erop heeft aangedrongen dat hij in het zwart betaald wordt.

52. Exposure

Cahill staat voor de deur met een huiszoekingsbevel: hij wil alle papieren in verband met de Gillis-deal. Eerst proberen Harvey en Jessica nog voor een rechter uitstel te bekomen, maar wanneer Cahill blijkt te onderhandelen namens Logan, hebben ze geen keuze meer. In hun overmoed, van mening dat er niets in de dossiers te vinden is, stemmen ze toe om álle documenten over te dragen, niet alleen die met de correspondentie tussen Mike en Harvey. En laat in de ándere documenten nu toch wel te vinden zijn dat Louis zwart geld heeft betaald, zeker...

Disk 3:

53. Gone
Louis heeft zijn misstap tegen Jessica opgebiecht. Harvey meent dat een aanval de beste verdediging is, en hij probeert voor de rechter aan te tonen dat Woodall bewust bedrijven belaagt totdat hij er iets vindt, en als dat niet lukt, er soms iets plant. Mike en Rachel proberen hun relatie weer te lijmen, alhoewel Rachel als eerste op de lijst staat om ondervraagd te worden door Cahill inzake haar relatie met Logan. Cahill probeert vervolgens zonder succes Mike en Harvey tegen elkaar uit te spelen, maar hij komt gevaarlijk dicht bij de waarheid. Louis' positie wordt daardoor op den duur onhoudbaar, en hij bekent. Het is echter eigenaardig dat Forstman buiten schot blijft. In een wanhoopspoging proberen Harvey, Mike en Louis Cahill tegen Woodall op te zetten.
54. This Is Rome
Nu Louis' ontslag een feit is, probeert de man een nieuwe carrière op te bouwen, maar hij krijgt overal de deur in zijn gezicht omdat hij geen cliënten kan meebrengen. Hij vraagt aan Jessica om tenminste drie klanten die hij zelf heeft aangebracht te mogen meenemen, maar hij krijgt het deksel op zijn neus. Mike heeft zelfs zoveel medelijden dat hij gaat bedelen bij Rachels vader (Wendell Pierce), maar die eist toch nog tenminste één klant. Harvey zit intussen bezig met een fusie van farmabedrijven, waarbij er één firma te veel in het klantenbestand zit wegens de antimonopoliewet, maar zelfs die klant kan Louis niet krijgen. Louis komt echter door dom toeval de waarheid over Mike te weten, en hij heeft nu de perfecte hefboom om Jessica op de knieën te dwingen.

55. Enough Is Enough

Louis eist in ruil voor zijn stilzwijgen name partner te mogen worden van Pearson Specter, en wel onmiddellijk. Bovendien heeft hij zich voorgenomen om iedereen die tegen hem de waarheid over Mike verzwegen heeft, het leven tot een living hell te maken, te beginnen met Mike zelf. Robert Zane heeft intussen door dat er iets niet klopt omdat Louis de éne dag ontslagen werd en de volgende gepromoveerd, en in ruil voor zijn stilzwijgen vraagt hij van Harvey een wederdienst waarbij hij Dana Scott (Abigail Spencer) moet betrekken.

56. Respect

Professor Gerard (Stephen Macht) zoekt Harveys hulp voor verdediging tegen beschuldiging van omkoping: terwijl hij de schade moet bepalen voor de slachtoffers van een treinongeluk, vindt de douane 25.000 dollar in zijn bagage, wat zou kunnen uitschijnen dat hij zich heeft laten omkopen. De professor, nochtans in ethiek, beweert dat hij een gokverslaving heeft en het geld heeft gewonnen met pokeren. Mike betrapt hem er echter op dat dat een leugen is. Louis wil intussen per se een klant van Harvey, en omdat hij Gerard niet kan krijgen, moet hij het stellen met coasmeticagigante Joan Walsh (Isabella Hofmann). Maar al bij de eerste ontmoeting slaat hij een knoert van een flater, en alleen Rachel kan hem helpen.

Disk 4:

57. Fork In The Road
Zes jaar geleden. Harvey en Louis solliciteren beiden bij Daniel Hardman (David Costabile) voor een job als junior partner. Hardman laat echter uitschijnen dat er geen plaats is voor twee, maar voor slechts één promotie. Hij belooft de job aan diegene die McKernon Motors als klant binnenhaalt, maar feitelijk wil hij zien wie van de twee de andere het hardst kan bedriegen. Mike probeert intussen zonder rechtendiploma indruk te maken op Claire (Troian Bellisario), een meisje dat bij immigratie werkt.
Het heden. Harvey is met Louis en Mike in één auto op weg naar McKernon Motors, in de hoop dat hij de twee weer met elkaar kan laten praten. Eerder dan dat zijn ze van plan elkaar op elkaars smoel te kloppen.
58. Derailed
Professor Gerard dwingt Mike om de zaak van Liberty Rail te herbekijken. Volgens een klokkenluider, Joe Henderson (Michael Harney), waren de sensoren van de verongelukte trein kaduuk, en heeft de firma alles eraan gedaan om dat feit te verzwijgen. Alleen heeft Joe een kwalijke reputatie van overal de klokkenluider gaan uit te gangen in ruil voor financieel gewin; deze keer heeft hij nochtans gelijk. De advocate van de tegenpartij, Evan Smith (Tricia Helfer) gebruikt bovendien het feit dat Harvey haar wel ziet zitten om de zaak te manipuleren. Bovendien heeft Donna iets onwettelijks gedaan om bewijsmateriaal in handen te krijgen. Louis maakt zich intussen kwaad omdat de telefonisten de telefoon steevast opnemen met Pearson Specter en niet met Pearson Specter Litt. Het lijkt dat Louis aan het doortrappen is, maar er zit een zekere grond van waarheid in zijn bewering dat dit met opzet gebeurt. Jeff wil per se met Jessica een vakantie in Parijs ondernemen, maar wanneer uitkomt dat Jessica tegen hem gelogen heeft over de reden waarom Louis name partner is geworden, is het kot te klein.

59. Intent

Donna moet voor de rechter verschijnen omdat ze zich heeft uitgegeven voor een overheidsfunctionaris. De openbare aanklager, Terrence Wolf (Chi McBride), wil de zaak tot het uiterste drijven, al was het alleen al maar om Harvey een lesje te leren. Donna wil daarom dat Louis haar zaak pleit, maar Harvey beweert dat alleen hij die kan winnen. Intussen moet Mike de zaak van het defecte treinonderdeel verder uitspitten. Joe Henderson heeft zich echter teruggetrokken, want gedesillusioneerd door Mike heeft hij een schikking aanvaard. Mike moet dus op zoek naar een andere cliënt van wie hij onderzoeksdaden mag stellen. Jeff en Jessica proberen de scherven van hun relatie weer op te pikken.

60. Not Just A Pretty Face
Sean Cahill staat voor Harvey's deur met een schreeuw om help. Hij heeft nog maar vijf dagen om Eric Woodall te grazen te nemen, maar hij kan niet vinden langs welke weg Forstman hem heeft omgekocht. Forstman heeft overigens twaalf jaar geleden Harvey zelf in de tang gekregen door zijn gokverslaafde broer Marcus (Billy Miller) te steunen bij de opstart van diens restaurant. Louis' secretaresse Norma is intussen overleden, en de man weet zich geen houding daarmee aan te meten. Donna vindt dat er een scheur is ontstaan tussen haarzelf en Harvey, en ze overweegt voor Louis te gaan werken.
BEELD EN GELUID
Consistentie is een groot goed bij de releases van Suits. Ook dit vierde seizoen meet zich met zijn voorgangers, en biedt een mooi HD-beeld met veel textuur, zij het met occasioneel eens een artefact bij de strakke interieurs. Qua detaillering kan je echter zelfs de individuele sproeten van Meghan Markle tellen. De kleuren zijn fijn en er wordt telkens naar een beduidend bleker palet geswitcht telkens we een flashbackscène krijgen voorgeschoteld. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track is opnieuw meer dan adequaat voor een advocatenserie waarin er vooral oeverloos geëmmerd wordt over procedures en aanklachten.

EXTRA'S

Over de schijven verspreid zijn een hoop verwijderde scènes (11:40) toegevoegd. Disk twee bevat nog enkele mini-afleveringen Suit recruits: The paper trail (21:03), eerder op het web verschenen filmpjes met dagelijkse beslommeringen van het personeel van het advocatenkantoor, waarin we onder meer zien dat Louis high wordt van schoenpoetsmiddelen, Mike een keer door de contactenlijst van Harvey mag grasduinen, Donna Spaans probeert te spreken aan de telefoon, en Jessica, Rachel en Donna Charlie's Angels spelen voor Louis. Schijf vier bevat nog een flauwe gag reel (8:39).

CONCLUSIE

In het vierde seizoen van Suits wordt redelijk wat met bordjes verschoven en krijgen de personages soms een heel andere rol toebedeeld dan oorspronkelijk. Deze gelikte advocatenreeks heeft alle troeven in handen om een binge-hit te zijn. Not guilty.

 
coverStudio: Universal

Regie: Anton Cropper, Roger Kumble, Kevin Bray, Christopher Misiano, Silver Tree, Cherie Nowlan, John Scott, James Whitmore Jr., Gabriel Macht, Michael Smith, Patrick J. Adams
Met: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres, D.B. Woodside, Eric Roberts, Neal McDonough, Željko Ivanek, Brendan Hines

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2014-15

Leeftijd:
6

Speelduur:
693 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083036645


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1
Duits DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Engels CC
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Verwijderde scènes
• Webisodes "Suit recruits: The paper trail"
• Gag reel

Andere recente releases van deze maatschappij